autor:

cretu_veronica22

» » , Aluaturi si Foietaje, Aperitive

Tartelette cu ciuperci

Autor: cretu_veronica22 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 aprilie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: cretu_veronica22 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 aprilie 2014

Ingrediente
Pentru aluat:, 170 gr faina,, 120 gr unt, sare, , Pentru umplutura:, 300 gr ciuperci, 40 gr unt, 4 linguri de smantana, 1 legatura patrunjel, 1 ceapa alba, sare si piper, , Decor, 1-2 rosii

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Faina se framanta bine cu untul moale si praful de sare pana cand aluatul se desprinde de pe maini. Impachetam aluatul in folie si lasam la rece 30 min. Dupa acest timp intindem o foaie subtire si apoi imbracam formele mici de tarte dupa ce le-am uns cu putin ulei sau unt. Dam la cuptor la foc mediu cam 10 min.



Umplutura:



In timp ce aluatul e in frigider si apoi la cuptor pregatim umplutura. Ceapa tocata marunt se caleste in unt topit. Adaugam ciupercile taiate feliute subtiri. Se lasa la inabusit 2-3 min. Adaugam patrunjelul tocat marunt, smantana si potrivim de sare si piper. Lasam sa fiarba pana scade. Dupa 10 min scoate tartelettele din cuptor, apasa pe fund sa se desumfle care s-au umflat si umplele cu compozitia de ciuperci. Mai lasam apoi la cuptor 7-8 min.



Se scot din forme si se decoreaza cu felii subtiri de rosii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tartelette cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Drob de ciuperci,vinete si dovlecei

Drob de ciuperci,vinete si dovlecei

Mai intai curatam vinata,o taiem cubulete si o lasam la scurs cu putina sare.Intre timp ceapa se

6 voturi    3 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Dovlecei umpluti cu branza topita

Dovlecei umpluti cu branza topita

Curatati dovleceii de coaja, scobiti-i in mijloc cu un cutitas special de scos cotoare (vezi video)

32 voturi    13 comentarii
30 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 170 gr faina,
  • 120 gr unt
  • sare
  • Pentru umplutura:
  • 300 gr ciuperci
  • 40 gr unt
  • 4 linguri de smantana
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 ceapa alba
  • sare si piper
  • Decor
  • 1-2 rosii

Raporteaza reteta

Retete
de cretu_veronica22
Tort "PAIANJEN"

Tort "PAIANJEN"

Blat: Untul se pune intr-un vas pe foc si se topeste.Se lasa putin la racorit si apoi se amesteca

1 vot    1 comentariu
4h
Torturi
Guguluf cu pudra de roscove si alune de padure

Guguluf cu pudra de roscove si alune de padure

Albusurile se bat separat impreuna cu apa.Se adauga zaharul si batem pana cand acesta se topeste.Se

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort "Cosulet cu ghiocei"

Tort "Cosulet cu ghiocei"

Blat: Albusurile si apa se bat spuma .Adaugam zaharul si batem mai departe pana obtinem o spuma

13 voturi    3 comentarii
2h 50 min
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Carnati de casa in aluat de pizza Carnati de casa in aluat de pizza

Se face un aluat simplu de pizza din ingredientele mai sus mentionate si se lasa la dospit cam 15-20 de minute Se intinde aluatul in

23 voturi    12 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Platou prezidential