Faina se framanta bine cu untul moale si praful de sare pana cand aluatul se desprinde de pe maini. Impachetam aluatul in folie si lasam la rece 30 min. Dupa acest timp intindem o foaie subtire si apoi imbracam formele mici de tarte dupa ce le-am uns cu putin ulei sau unt. Dam la cuptor la foc mediu cam 10 min.
Umplutura:
In timp ce aluatul e in frigider si apoi la cuptor pregatim umplutura. Ceapa tocata marunt se caleste in unt topit. Adaugam ciupercile taiate feliute subtiri. Se lasa la inabusit 2-3 min. Adaugam patrunjelul tocat marunt, smantana si potrivim de sare si piper. Lasam sa fiarba pana scade. Dupa 10 min scoate tartelettele din cuptor, apasa pe fund sa se desumfle care s-au umflat si umplele cu compozitia de ciuperci. Mai lasam apoi la cuptor 7-8 min.
Se scot din forme si se decoreaza cu felii subtiri de rosii.
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii