Din cca 500 g faina,1 ou,putina sare,apa cit cuprinde,se face un aluat potrivit pentru a fi intins.Dupa ce se framinta,se intinde pe o planseta in asa fel ca grosimea foii sa fie cit mai mica.Se taie patratele,care se umplu fiecare cu ajutorul virfului de cutit cu gem de prune.Se impaturesc in forma de triunghi,avind grija ca marginile sa fie bine presate. Cit timp se pregateste aluatul se pune pe foc o cratita cu cca 2-3 l apa cu putina sare.Cind da in clocot se introduc taschele umplute cu gem si se lasa sa dea citeva clocote.Cind credem ca sunt fierte se scot ,se strecoara,se trece cu un jet de apa rece peste ele si se lasa de o parte.Intr/o craticioara mica punem 2-3 linguri de ulei cu 4-5 linguri de gris sau pesmet ,punem craticioara pe plita la foc mic,amestecam si lasam sa se rumeneasca putin grisul sau pesmetul,dupa care luam de pe foc. Peste gris sau pesmet punem zahar dupa preferinta,amestecam si turnam apoi peste tasche,amestecindu/le bine.Se servesc caldute.Pofta buna.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii