autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Tasche cu gem de prune

Autor: petrica (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: petrica (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 iunie 2009

Ingrediente
faina,1 ou,apa,sare,gris,zahar

Dificultate: Medie Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Din cca 500 g faina,1 ou,putina sare,apa cit cuprinde,se face un aluat potrivit pentru a fi intins.Dupa ce se framinta,se intinde pe o planseta in asa fel ca grosimea foii sa fie cit mai mica.Se taie patratele,care se umplu fiecare cu ajutorul virfului de cutit cu gem de prune.Se impaturesc in forma de triunghi,avind grija ca marginile sa fie bine presate. Cit timp se pregateste aluatul se pune pe foc o cratita cu cca 2-3 l apa cu putina sare.Cind da in clocot se introduc taschele umplute cu gem si se lasa sa dea citeva clocote.Cind credem ca sunt fierte se scot ,se strecoara,se trece cu un jet de apa rece peste ele si se lasa de o parte.Intr/o craticioara mica punem 2-3 linguri de ulei cu 4-5 linguri de gris sau pesmet ,punem craticioara pe plita la foc mic,amestecam si lasam sa se rumeneasca putin grisul sau pesmetul,dupa care luam de pe foc. Peste gris sau pesmet punem zahar dupa preferinta,amestecam si turnam apoi peste tasche,amestecindu/le bine.Se servesc caldute.Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tasche cu gem de prune" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Croissante cu crenvursti

Croissante cu crenvursti

Se incepe cu a freca drojdia cu zaharul pana devine lichida. Din faina, apa, ulei, drojdia lichefiata,

1 vot    1 comentariu
2h
Aluaturi si Foietaje
Pateuri cu telemea de oaie  si za’atar-Pateuri cu carne-specific tarilor arabe

Pateuri cu telemea de oaie si za’atar-Pateuri cu carne-specific tarilor arabe

Se scoate aluatul pentru pateuri din congelator si se lasa cateva minute sa se dezghete. Umplutura

27 voturi    11 comentarii
40 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • faina,1 ou,apa,sare,gris,zahar

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu mere