autor:

Gabri...Ela

» » Prajituri

Tavalita

Autor: Gabri...Ela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 decembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gabri...Ela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 decembrie 2011

Ingrediente
Ingrediente: 6 oua,, 6 linguri ulei,, 12 linguri zahar,, 10 linguri faina., , Glazura: o cana si jumatate de zahar,, 3 linguri cacao,, 20 linguri apa,, 200g unt,, esenta de rom,, nuca macinata ( o farfurie adanca, plina ).

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

21 voturi

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma cu zaharul. Galbenusurile se bat separat, apoi se adauga uleiul si faina. Se combina cele doua compozitii. Se toarna intr-o tava acoperita cu hartie de copt si se coace la foc mic, pana se rumeneste usor. Dupa racire, se taie in cuburi si se dau prin glazura de cacao si apoi se tavalesc prin nuca macinata.
Pt. glazura, se amesteca apa, zahar si cacao si se fierb putin, la foc mic, pana se dizolva zaharul. Se adauga untul si romul.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tavalita" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tavalita

Tavalita

Pentru inceput vom bate ouale cu un praf de sare dupa care vom adauga zaharul si zaharul vanilat

2 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Tavalita

Tavalita

Se bat albusurile cu zaharul,se adauga galbenusurile si restul ingredientelor.Se unge tava cu ulei

11 voturi    11 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Andreea Rus

    Andreea Rus (Chef de cuisine):

    o prajitura foarte buna si usor de facut.si eu o fac dar cu nuca de cocos:)

  • Florenta Dinu

    Florenta Dinu (Chef de cuisine):

    Am pregatit aceasta prajitura si a fost un deliciu,doar ca eu am pus nuca de cocos.Foarte,foarte buna!

  • 15 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Geta Popa. , 12 decembrie 2017

    O prajitura foarte buna si usor de facut.

  • Fara foto

    Vasilica Candaluta , 23 ianuarie 2015

    .

  • Gabri...Ela

    Gabri...Ela (Chef de cuisine) , 09 decembrie 2013

    Cum spuneam, Oana, nu e nevoie sa adaugi praf de copt. Blatul creste frumos daca ai adaugat faina cernuta, treptat, iar la sfarsit, albusurile batute spuma tare.

    • Fara foto

      Ichim Liana , 07 decembrie 2013

      Se poate ..tavali si prin nuca de cocos , oricum este super buna

    • Fara foto

      COMY.M. (Chef de cuisine) , 09 noiembrie 2013

      ador nuca de cocos.as face prajituri numai cu nuca de cocos daca s-ar putea.

    • Fara foto

      Simona Turcu , 10 octombrie 2013

      .

    • Fara foto

      Simona Turcu , 10 octombrie 2013

      .

    • Fara foto

      Damian Luciana , 09 octombrie 2013

      .

    • Fara foto

      Oana Damian , 08 octombrie 2013

      Fara praf de copt?

    • Fara foto

      Diya Si Vasy , 08 octombrie 2013

      maine facem si noi!!!! :)

    • Fara foto

      zegreaan mariana , 19 iunie 2013

      rapida si foarte gustoasa si ieftina la mina oricui!

    • Maria_Teohari

      Maria_Teohari (Bucatar) , 25 februarie 2013

      super buna prajitura eu am pus nuca in compozitie si le am dat prin nuca de cocos

    • Bubu_Mik

      Bubu_Mik (Chef de cuisine) , 02 septembrie 2012

      Am incercat prajitura este buna dar baltul iese putin clicos...

    • Gabri...Ela

      Gabri...Ela (Chef de cuisine) , 08 februarie 2012

      Florenta, ma bucur tare mult ca ai incercat reteta si ca ti-a placut!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 30 decembrie 2011

      Delicioasa!***** La Multi Ani 2012 Gabriela !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

21 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente: 6 oua,
  • 6 linguri ulei,
  • 12 linguri zahar,
  • 10 linguri faina.
  • Glazura: o cana si jumatate de zahar,
  • 3 linguri cacao,
  • 20 linguri apa,
  • 200g unt,
  • esenta de rom,
  • nuca macinata ( o farfurie adanca
  • plina ).

Raporteaza reteta

Retete
de Gabri...Ela
Fursecuri cu nuci si coaja de portocala

Fursecuri cu nuci si coaja de portocala

Blat: Se mixeaza toate ingredientele, in ordine, pana se obtine o pasta, care se lasa la frigider

12 voturi    1 comentariu
2h 15 min
Dulciuri diverse
Inel cu stafide si scortisoara

Inel cu stafide si scortisoara

Amesteca untul, zaharul si laptele si pune-le la foc mic pana se dizolva zaharul. Incalzeste apa(sa

6 voturi    4 comentarii
2h 45 min
Dulciuri diverse
Dulceata de portocale, grape-fruit si lamaie

Dulceata de portocale, grape-fruit si lamaie

Se cojesc portocalele si grape-fruit-ul, si cojile se taie cubulete. Se fierb cojile in 6 cani de

16 voturi    4 comentarii
20h 15 min
Conserve si muraturi

Geta Popa.

O prajitura foarte buna si usor de facut.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Rulada cu blat de cafea si umplutura de gem de gutui cu perle de tapioca Rulada cu blat de cafea si umplutura de gem de gutui cu perle de tapioca

1. Intai se pune intr-un ibric la fiert o cana de apa si cand da in clocot se pun perlele de tapioca la fiert. Se lasa sa fiarba cca

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Tarta cu fructe Tarta cu fructe

Se face un aluat, se tine la rece, apoi se împarte în două bucăți inegale, se întinde o foaie mare in tava unsa

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Biscuiti indragostiti