autor:

Sorin MORAR

» » Dulciuri diverse

Tavalite

Autor: Sorin MORAR (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 17 ianuarie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sorin MORAR (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 17 ianuarie 2009

Ingrediente
Blat: 250g margarina, 350g zahar, 4 oua intregi, 4 linguri miere, 400g faina, Glazura: 250g margarina, 250g zahar, 4 linguri cacao, 4 linguri lapte, Tavalire: 500g nuca macinata pentru tavalit

Dificultate: Redusa Timp: 1h

6 voturi

Mod de preparare

Se face un blat de circa 5 cm grosime intr-o tava, se coace in cuptor la foc potrivit. Se lasa la racit. Se taie in baghete de 2x3x5cm.
Aceste baghete se inmoaie, cu ajutorul a 2 furculite, 2-3 secunde in glazura calda si se tavalesc in nuca macinata.
Se lasa 15 minute la racit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tavalite" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Merele curatate se dau prin razatoarea mare. Se amesteca ingredientele uscate faina, grisul, praful

2 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu brinza

Cornulete cu brinza

Intr-un bol se amesteca brinza cu margarina moale se adauga oul praful de copt si faina si se framinta

15 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii

  • Alina Ganea , 06 iunie 2014

    dar aceasta reteta nu spune procedimentul glazurei.....

  • Andreea Morar

    Andreea Morar (Chef de cuisine) , 18 februarie 2010

    Asta am pregatit si eu de Revelion si a iesit buna buna buna. E putin migalos de facut...te "chinui" sa le tavalesti, vin invitatii si in scurt timp se termina. Dar la cat de buna este prajitura, chiar merita efortul.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

6 voturi

Ingrediente

  • Blat: 250g margarina
  • 350g zahar
  • 4 oua intregi
  • 4 linguri miere
  • 400g faina
  • Glazura: 250g margarina
  • 250g zahar
  • 4 linguri cacao
  • 4 linguri lapte
  • Tavalire: 500g nuca macinata pentru tavalit

Raporteaza reteta

Andreea Morar

Andreea Morar (Chef de cuisine)

Asta am pregatit si eu de Revelion si a iesit buna buna buna. E putin migalos de facut...te "chinui" sa le tavalesti, vin invitatii si in scurt timp se termina. Dar la cat de buna este prajitura, chiar merita efortul.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Semilune cu lamaie(prajituri cu lamaie)