autor:

Sorin MORAR

» » Dulciuri diverse

Tavalite

Autor: Sorin MORAR (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 17 ianuarie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sorin MORAR (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 17 ianuarie 2009

Ingrediente
Blat: 250g margarina, 350g zahar, 4 oua intregi, 4 linguri miere, 400g faina, Glazura: 250g margarina, 250g zahar, 4 linguri cacao, 4 linguri lapte, Tavalire: 500g nuca macinata pentru tavalit

Dificultate: Redusa Timp: 1h

6 voturi

Mod de preparare

Se face un blat de circa 5 cm grosime intr-o tava, se coace in cuptor la foc potrivit. Se lasa la racit. Se taie in baghete de 2x3x5cm.
Aceste baghete se inmoaie, cu ajutorul a 2 furculite, 2-3 secunde in glazura calda si se tavalesc in nuca macinata.
Se lasa 15 minute la racit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tavalite" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Crema de zahar ars, cu blat

Crema de zahar ars, cu blat

Intr-un vas termorezistemt punem zaharul pentru caramelizat la foc mic.Adaugam si cativa stropi de

59 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tortuleţ proaspăt Ileana

Tortuleţ proaspăt Ileana

Crema: Moaie 4 din 5 foi de gelatină în apă rece 5 minute. Păstrează puţină smântână

11 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Alina Ganea , 06 iunie 2014

    dar aceasta reteta nu spune procedimentul glazurei.....

  • Andreea Morar

    Andreea Morar (Chef de cuisine) , 18 februarie 2010

    Asta am pregatit si eu de Revelion si a iesit buna buna buna. E putin migalos de facut...te "chinui" sa le tavalesti, vin invitatii si in scurt timp se termina. Dar la cat de buna este prajitura, chiar merita efortul.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

6 voturi

Ingrediente

  • Blat: 250g margarina
  • 350g zahar
  • 4 oua intregi
  • 4 linguri miere
  • 400g faina
  • Glazura: 250g margarina
  • 250g zahar
  • 4 linguri cacao
  • 4 linguri lapte
  • Tavalire: 500g nuca macinata pentru tavalit

Raporteaza reteta

Andreea Morar

Andreea Morar (Chef de cuisine)

Asta am pregatit si eu de Revelion si a iesit buna buna buna. E putin migalos de facut...te "chinui" sa le tavalesti, vin invitatii si in scurt timp se termina. Dar la cat de buna este prajitura, chiar merita efortul.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Chec rapid de ciocolata cu tahini si quaker Chec rapid de ciocolata cu tahini si quaker

Intai pun quaker pe o foaie de copt dupa ce l-am amestecat cu susan nuci si am adaugat 1/2 pahar de apa si putin ulei, presar peste

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Kukilada-fursecuri cu cacao Kukilada-fursecuri cu cacao

Se pun ingredientele in oala mixerului si cu paleta in forma de ghiara, amestecam bine pana compozitia este omogena. Incalzim cuptorul

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Sodo