autor:

Sorin MORAR

» » Dulciuri diverse

Tavalite

Autor: Sorin MORAR (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 17 ianuarie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sorin MORAR (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 17 ianuarie 2009

Ingrediente
Blat: 250g margarina, 350g zahar, 4 oua intregi, 4 linguri miere, 400g faina, Glazura: 250g margarina, 250g zahar, 4 linguri cacao, 4 linguri lapte, Tavalire: 500g nuca macinata pentru tavalit

Dificultate: Redusa Timp: 1h

6 voturi

Mod de preparare

Se face un blat de circa 5 cm grosime intr-o tava, se coace in cuptor la foc potrivit. Se lasa la racit. Se taie in baghete de 2x3x5cm.
Aceste baghete se inmoaie, cu ajutorul a 2 furculite, 2-3 secunde in glazura calda si se tavalesc in nuca macinata.
Se lasa 15 minute la racit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tavalite" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Chec fondant cu ciocolata

Chec fondant cu ciocolata

Inainte sa incepem,pregatim o cana de ceai si punem in ea stafidele.Le lasam sa se inmoaie si spre

2 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Clatite cu fructe de padure

Clatite cu fructe de padure

Conectam Panini Maker Breville la o sursa de curent. Lasam sa se incalzeasca, timp in care pregatim

10 voturi    2 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 20 %
169.99 lei
135.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Alina Ganea , 06 iunie 2014

    dar aceasta reteta nu spune procedimentul glazurei.....

  • Andreea Morar

    Andreea Morar (Chef de cuisine) , 18 februarie 2010

    Asta am pregatit si eu de Revelion si a iesit buna buna buna. E putin migalos de facut...te "chinui" sa le tavalesti, vin invitatii si in scurt timp se termina. Dar la cat de buna este prajitura, chiar merita efortul.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

6 voturi

Ingrediente

  • Blat: 250g margarina
  • 350g zahar
  • 4 oua intregi
  • 4 linguri miere
  • 400g faina
  • Glazura: 250g margarina
  • 250g zahar
  • 4 linguri cacao
  • 4 linguri lapte
  • Tavalire: 500g nuca macinata pentru tavalit

Raporteaza reteta

Andreea Morar

Andreea Morar (Chef de cuisine)

Asta am pregatit si eu de Revelion si a iesit buna buna buna. E putin migalos de facut...te "chinui" sa le tavalesti, vin invitatii si in scurt timp se termina. Dar la cat de buna este prajitura, chiar merita efortul.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fondante de curmale cu cocos Fondante de curmale cu cocos

Curmalele le curatam de samburi si le punem intr-un bol cu apa fierbinte, le lasam 1 ora pana se inmoaie-le strecuram bine si le punem

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Ciocolata de casa cu nuca Ciocolata de casa cu nuca

Ciocolata de casa a fost si va ramane unul dintre deserturile noastre preferate, care nu lipsea niciodata de la mesele de sarbatoare.

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Biscuiti bicolori