autor:

Sorin MORAR

» » Dulciuri diverse

Tavalite

Autor: Sorin MORAR (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 17 ianuarie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sorin MORAR (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 17 ianuarie 2009

Ingrediente
Blat: 250g margarina, 350g zahar, 4 oua intregi, 4 linguri miere, 400g faina, Glazura: 250g margarina, 250g zahar, 4 linguri cacao, 4 linguri lapte, Tavalire: 500g nuca macinata pentru tavalit

Dificultate: Redusa Timp: 1h

6 voturi

Mod de preparare

Se face un blat de circa 5 cm grosime intr-o tava, se coace in cuptor la foc potrivit. Se lasa la racit. Se taie in baghete de 2x3x5cm.
Aceste baghete se inmoaie, cu ajutorul a 2 furculite, 2-3 secunde in glazura calda si se tavalesc in nuca macinata.
Se lasa 15 minute la racit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tavalite" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tarta cu caise

Tarta cu caise

Preparare aluat: Se amesteca faina cu zaharul si sarea intr-un castron si se pune untul rece taiat

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Mini croissante cu ciocolata

Mini croissante cu ciocolata

Mai intai scoatem aluatul din congelator si-l lasam la dezghetat la temperatura camerei. Ciocolata

2 voturi    1 comentariu
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Alina Ganea , 06 iunie 2014

    dar aceasta reteta nu spune procedimentul glazurei.....

  • Andreea Morar

    Andreea Morar (Chef de cuisine) , 18 februarie 2010

    Asta am pregatit si eu de Revelion si a iesit buna buna buna. E putin migalos de facut...te "chinui" sa le tavalesti, vin invitatii si in scurt timp se termina. Dar la cat de buna este prajitura, chiar merita efortul.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

6 voturi

Ingrediente

  • Blat: 250g margarina
  • 350g zahar
  • 4 oua intregi
  • 4 linguri miere
  • 400g faina
  • Glazura: 250g margarina
  • 250g zahar
  • 4 linguri cacao
  • 4 linguri lapte
  • Tavalire: 500g nuca macinata pentru tavalit

Raporteaza reteta

Andreea Morar

Andreea Morar (Chef de cuisine)

Asta am pregatit si eu de Revelion si a iesit buna buna buna. E putin migalos de facut...te "chinui" sa le tavalesti, vin invitatii si in scurt timp se termina. Dar la cat de buna este prajitura, chiar merita efortul.

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Lapte de pasare