autor:

Sorin MORAR

» » Dulciuri diverse

Tavalite

Autor: Sorin MORAR (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 17 ianuarie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sorin MORAR (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 17 ianuarie 2009

Ingrediente
Blat: 250g margarina, 350g zahar, 4 oua intregi, 4 linguri miere, 400g faina, Glazura: 250g margarina, 250g zahar, 4 linguri cacao, 4 linguri lapte, Tavalire: 500g nuca macinata pentru tavalit

Dificultate: Redusa Timp: 1h

6 voturi

Mod de preparare

Se face un blat de circa 5 cm grosime intr-o tava, se coace in cuptor la foc potrivit. Se lasa la racit. Se taie in baghete de 2x3x5cm.
Aceste baghete se inmoaie, cu ajutorul a 2 furculite, 2-3 secunde in glazura calda si se tavalesc in nuca macinata.
Se lasa 15 minute la racit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tavalite" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Lapte condensat

Lapte condensat

Pentru lapte condensat laptele trebuie sa fie neaparat proaspat, ca sa nu sa se brinzeasca in procesul

2 voturi    1 comentariu
3h
Dulciuri diverse
Desert cu capsuni

Desert cu capsuni

Eu am folosit capsuni din congelator puse de mine,adica am pus intr-o punga o jumate de kg de capsuni

7 voturi    5 comentarii
20 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Alina Ganea , 06 iunie 2014

    dar aceasta reteta nu spune procedimentul glazurei.....

  • Andreea Morar

    Andreea Morar (Chef de cuisine) , 18 februarie 2010

    Asta am pregatit si eu de Revelion si a iesit buna buna buna. E putin migalos de facut...te "chinui" sa le tavalesti, vin invitatii si in scurt timp se termina. Dar la cat de buna este prajitura, chiar merita efortul.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

6 voturi

Ingrediente

  • Blat: 250g margarina
  • 350g zahar
  • 4 oua intregi
  • 4 linguri miere
  • 400g faina
  • Glazura: 250g margarina
  • 250g zahar
  • 4 linguri cacao
  • 4 linguri lapte
  • Tavalire: 500g nuca macinata pentru tavalit

Raporteaza reteta

Andreea Morar

Andreea Morar (Chef de cuisine)

Asta am pregatit si eu de Revelion si a iesit buna buna buna. E putin migalos de facut...te "chinui" sa le tavalesti, vin invitatii si in scurt timp se termina. Dar la cat de buna este prajitura, chiar merita efortul.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte cu branza dulce Placinte cu branza dulce

Drojdia si o lingurita de zahar se amesteca intr-un vas cu 50 ml apa calduta. Se lasa sa se umfle. Intre timp, se cerne faina, se

0 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
gogosele