autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Telemea pane cu garnitura de ceapa

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane):, Garnitura - 250 g ceapa, , 4 linguri ulei de masline, , 2 linguri zahar, , 100 ml otet, , 200 ml vin rosu, , o foaie de dafin, , 3 crengute cimbru, , sare, , piper, , o para., Telemeaua pane - 50 g nuci macinate, , 50 g cascaval (sau parmezan) ras, , o lingurita cimbru uscat, , un ou, , 4 felii de branza telemea (a 100 g fiecare), , 4 linguri ulei.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

1 vot

Mod de preparare

Se curata ceapa si se caleste in ulei, pana ce devine sticloasa.
Se presara deasupra zahar si se lasa sa se caramelizeze.
Se adauga vinul rosu, otetul, foaia de dafin si cimbrul si se lasa sa fiarba la foc potrivit (fara capac) 20 de minute. Se sareaza si se pipereaza (puternic).
Se spala para, se taie in doua, se indeparteaza partea lemnoasa si apoi se taie felii mai groase.
Se introduce in cratita cu ceapa caramelizata, se lasa sa mai dea intr-un clocot si se pune deoparte sa se raceasca.
Se amesteca intr-o farfurie nucile cu parmezanul si cimbrul uscat. In alta, se bate bine oul cu piper.
Se dau feliile de branza mai intai prin ou, pe urma prin amestecul de nuci + parmezan si se prajesc in ulei incins, pe ambele parti, pana se rumenesc.
Se servesc cu garnitura de ceapa caramelizata in sos de vin si otet.
Daca ti-a placut reteta noastra "Telemea pane cu garnitura de ceapa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofi aurii

Cartofi aurii

Se aleg cartofii, soiul indicat, mai putin sfaramicios, este cel rosu. Cartofii se curata de coaja

9 voturi    6 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Rulouri de porc in mantie aromata cu legume in aspic

Rulouri de porc in mantie aromata cu legume in aspic

Preparam legumele in aspic, astfel, in apa clocotita cu sare fierbem legumele congelate 10 minute,

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 21 august 2010

    Cred ca este o bunatate !

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane):
  • Garnitura - 250 g ceapa
  • 4 linguri ulei de masline
  • 2 linguri zahar
  • 100 ml otet
  • 200 ml vin rosu
  • o foaie de dafin
  • 3 crengute cimbru
  • sare
  • piper
  • o para.
  • Telemeaua pane - 50 g nuci macinate
  • 50 g cascaval (sau parmezan) ras
  • o lingurita cimbru uscat
  • un ou
  • 4 felii de branza telemea (a 100 g fiecare)
  • 4 linguri ulei.

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Cred ca este o bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei pane cu branza de vaci Dovlecei pane cu branza de vaci

Dovleceii ii curatam de coaja, ii taiem felii de cca 1cm grosime, ii saram pe ambele parti si asezam intr-o strecuratoare, ii lasam

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Vinete pane in crusta crocanta Vinete pane in crusta crocanta

Vanata o spalam si o stergem cu un servetel de bucatarie. Taiem felii groase de cca 1 cm grosime, le aliniem si le saram pe ambele

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive
CORABIOARE DE DOVLECEI