autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Telemea pane cu garnitura de ceapa

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane):, Garnitura - 250 g ceapa, , 4 linguri ulei de masline, , 2 linguri zahar, , 100 ml otet, , 200 ml vin rosu, , o foaie de dafin, , 3 crengute cimbru, , sare, , piper, , o para., Telemeaua pane - 50 g nuci macinate, , 50 g cascaval (sau parmezan) ras, , o lingurita cimbru uscat, , un ou, , 4 felii de branza telemea (a 100 g fiecare), , 4 linguri ulei.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

1 vot

Mod de preparare

Se curata ceapa si se caleste in ulei, pana ce devine sticloasa.
Se presara deasupra zahar si se lasa sa se caramelizeze.
Se adauga vinul rosu, otetul, foaia de dafin si cimbrul si se lasa sa fiarba la foc potrivit (fara capac) 20 de minute. Se sareaza si se pipereaza (puternic).
Se spala para, se taie in doua, se indeparteaza partea lemnoasa si apoi se taie felii mai groase.
Se introduce in cratita cu ceapa caramelizata, se lasa sa mai dea intr-un clocot si se pune deoparte sa se raceasca.
Se amesteca intr-o farfurie nucile cu parmezanul si cimbrul uscat. In alta, se bate bine oul cu piper.
Se dau feliile de branza mai intai prin ou, pe urma prin amestecul de nuci + parmezan si se prajesc in ulei incins, pe ambele parti, pana se rumenesc.
Se servesc cu garnitura de ceapa caramelizata in sos de vin si otet.
Daca ti-a placut reteta noastra "Telemea pane cu garnitura de ceapa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mancare de stevie

Mancare de stevie

Se spala stevia frunza cu frunza si se curata de cotor si de continuarea cotorului in frunza. Se

6 voturi    5 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie. Semintele de chimen, chimion, sumacul,

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 21 august 2010

    Cred ca este o bunatate !

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane):
  • Garnitura - 250 g ceapa
  • 4 linguri ulei de masline
  • 2 linguri zahar
  • 100 ml otet
  • 200 ml vin rosu
  • o foaie de dafin
  • 3 crengute cimbru
  • sare
  • piper
  • o para.
  • Telemeaua pane - 50 g nuci macinate
  • 50 g cascaval (sau parmezan) ras
  • o lingurita cimbru uscat
  • un ou
  • 4 felii de branza telemea (a 100 g fiecare)
  • 4 linguri ulei.

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Cred ca este o bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Mancarica de vara cu copanele Mancarica de vara cu copanele

Pulpele se curata si se spala, apoi se cresteaza, dupa care se pun in tigaie cu putin ulei sa se rumeneasca. Legumele curatate si spalate,

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Ficatei de pui cu mazare Ficatei de pui cu mazare

Se spala ficateii si se taie in cuburi. Se incinge uleiul intr-o cratita mica. Se soteaza ficateii in uleiul incins, iar dupa ce se

0 voturi    0 comentarii
35 min
Mancaruri cu carne
Mini-placinte cu carne de pui, ceapa si tarhon