autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Terina cu busuioc si ardei

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Ingrediente
3 catei de usturoi, curatati, 1 pachet (540 g) tofu matasos moale, 1 pachet (225 g) brânza crema degresata, 1/2 brânza parmezan rasa, 2 linguri faina, 1 ou mare, 2 albusuri de oua mari, 1/2 lingurita sare, 2 cani de frunze proaspete de busuioc, Îndesate, cana ardei rosii copti, din borcan, scursi, si spalati, 3 linguri pasta de rosii, 1/4 lingurita ardei Cayenne

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 180°C. Se da o tava de
22 x 11 cm cu spray de gatit care nu se lipeste.
Într-o oala mica cu apa fiarta, se fierbe usturoiul 2
minute ca sa se albeasca. Se scurge.
Într-un robot de bucatarie, se amesteca usturoiul,
tofu, brânza crema, parmezanul, faina, oul Întreg,
albusurile si sarea; se amesteca pâna se omogenizeaza
Jumatate din amestec se pune Într-un castron.
La amestecul de tofu ramas În robot se adauga
busuiocul si se amesteca pâna se omogenizeaza. Se
toarna amestecul in tava pregatita.
Amestecul de tofu din castron se pune din nou În
robot. Se adauga ardeii copti, pasta de rosii si
ardeiul Cayenne; se amesteca pâna se omogenizeaza.
Amestecul de tofu cu ardei rosu se toarna peste
amestecul cu busuioc. Cu un cutitas, se fac câteva
taieturi prin cele doua straturi.
Se coc 1 ora sau pâna se Încheaga. Se raceste
tava pe un gratar, apoi se tine la frigider cel pUtin
4 ore. Pentru servit, se rastoarna pe un platou si se
taie in 8 felii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Terina cu busuioc si ardei" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
BUDINCA DE DOVLECEL

BUDINCA DE DOVLECEL

Reteta este una simpla, pentru ca este vara si foarte cald afara, nu vrem sa stam foarte mult timp

5 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta cu leurda

Tarta cu leurda

Pregatim un aluat din oua, un praf de sare, ulei si iaurt . Intr-un bol separate, amestecam faina

5 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 27 %
299.99 lei
219.99 lei

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 3 catei de usturoi
  • curatati
  • 1 pachet (540 g) tofu matasos moale
  • 1 pachet (225 g) brânza crema degresata
  • 1/2 brânza parmezan rasa
  • 2 linguri faina
  • 1 ou mare
  • 2 albusuri de oua mari
  • 1/2 lingurita sare
  • 2 cani de frunze proaspete de busuioc
  • Îndesate
  • cana ardei rosii copti
  • din borcan
  • scursi
  • si spalati
  • 3 linguri pasta de rosii
  • 1/4 lingurita ardei Cayenne

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Legume gratinate