autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Terina cu caise si piersici

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente: 6 foi de gelatina alba, , 500 g caise, , 3 piersici, , 4 nectarine, , 100 ml vin alb, , 2 linguri de miere, , sucul si coaja rasa ale unei lamai, , 250 g frisca batuta, , un pachet de zahar vanilat

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se inmoaie gelatina vreme de 5 minute in apa rece. Se oparesc caisele si piersicile cu apa clocotita, li se scot pielita si samburii. Piersicile si 3 nectarine bine spalate se taie fasii. Caisele se paseaza in mixer si se fierb cu vinul alb, mierea, sucul si coaja rasa de lamaie. Se adauga piersicile si nectarinele taiate si se lasa pe foc mic, cu capac, vreme de doua minute. Se preseaza gelatina si se dizolva in piureul de caise fierbinte. Se ia o forma cu un volum de 1,5 litri, se clateste cu apa rece, apoi se umple cu piureul de fructe. Se tine noaptea la frigider. Se scoate a doua zi, se scufunda vasul repede in apa fierbinte, apoi se rastoarna pe un platou. Nectarinele ramase se spala si se taie felii. Se decoreaza cu ele terina. Se acopera cu frisca si zahar vanilat. (Timp de preparare: 30 de minute).
Daca ti-a placut reteta noastra "Terina cu caise si piersici" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Furtuna in desert

Furtuna in desert

se bat albusurile spuma cu zaharul se adauga nuca si faina amestecata cu praful de copt se coc 3

16 voturi    8 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Briose cu capsuni

Briose cu capsuni

Se pregateste intai amestecul pentru frosting astfel incat sa aiba timp sa se raceasca. Se poate

2 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente: 6 foi de gelatina alba
  • 500 g caise
  • 3 piersici
  • 4 nectarine
  • 100 ml vin alb
  • 2 linguri de miere
  • sucul si coaja rasa ale unei lamai
  • 250 g frisca batuta
  • un pachet de zahar vanilat

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de pere padurete (salbatice) Dulceata de pere padurete (salbatice)

Curatam perele de codite, indepartam mustatile din partea superioara, le spalam bine. Punem la fiert 2 cani de apa cu zaharul, scortisoara,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Gem de afine Gem de afine

Se spală delicat afinele, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert,

0 voturi    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Chec cu banane imbatat