autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Terina cu caise si piersici

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente: 6 foi de gelatina alba, , 500 g caise, , 3 piersici, , 4 nectarine, , 100 ml vin alb, , 2 linguri de miere, , sucul si coaja rasa ale unei lamai, , 250 g frisca batuta, , un pachet de zahar vanilat

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se inmoaie gelatina vreme de 5 minute in apa rece. Se oparesc caisele si piersicile cu apa clocotita, li se scot pielita si samburii. Piersicile si 3 nectarine bine spalate se taie fasii. Caisele se paseaza in mixer si se fierb cu vinul alb, mierea, sucul si coaja rasa de lamaie. Se adauga piersicile si nectarinele taiate si se lasa pe foc mic, cu capac, vreme de doua minute. Se preseaza gelatina si se dizolva in piureul de caise fierbinte. Se ia o forma cu un volum de 1,5 litri, se clateste cu apa rece, apoi se umple cu piureul de fructe. Se tine noaptea la frigider. Se scoate a doua zi, se scufunda vasul repede in apa fierbinte, apoi se rastoarna pe un platou. Nectarinele ramase se spala si se taie felii. Se decoreaza cu ele terina. Se acopera cu frisca si zahar vanilat. (Timp de preparare: 30 de minute).
Daca ti-a placut reteta noastra "Terina cu caise si piersici" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Clatita cu mere la cuptor

Clatita cu mere la cuptor

Curatati merele de coaja si taiati-le in sferturi. Amestecati zaharul cu scortisoara. Luati cam jumatate

6 voturi    1 comentariu
30 min
Dulciuri diverse
Pascute cu branza

Pascute cu branza

Aluatul: Scoateti de seara toate ingredientele la temperatura camerei. Frecam drojdia cu o lingura

65 voturi    20 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente: 6 foi de gelatina alba
  • 500 g caise
  • 3 piersici
  • 4 nectarine
  • 100 ml vin alb
  • 2 linguri de miere
  • sucul si coaja rasa ale unei lamai
  • 250 g frisca batuta
  • un pachet de zahar vanilat

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pere posate in vin roze Pere posate in vin roze

Se curata perele si se pun la fiert intr-un litru de vin roze impreuna cu mierea, scortisoara, anasonul, cardamomul si semintele din

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Praline Tiramisu