autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Terina cu caise si piersici

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente: 6 foi de gelatina alba, , 500 g caise, , 3 piersici, , 4 nectarine, , 100 ml vin alb, , 2 linguri de miere, , sucul si coaja rasa ale unei lamai, , 250 g frisca batuta, , un pachet de zahar vanilat

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se inmoaie gelatina vreme de 5 minute in apa rece. Se oparesc caisele si piersicile cu apa clocotita, li se scot pielita si samburii. Piersicile si 3 nectarine bine spalate se taie fasii. Caisele se paseaza in mixer si se fierb cu vinul alb, mierea, sucul si coaja rasa de lamaie. Se adauga piersicile si nectarinele taiate si se lasa pe foc mic, cu capac, vreme de doua minute. Se preseaza gelatina si se dizolva in piureul de caise fierbinte. Se ia o forma cu un volum de 1,5 litri, se clateste cu apa rece, apoi se umple cu piureul de fructe. Se tine noaptea la frigider. Se scoate a doua zi, se scufunda vasul repede in apa fierbinte, apoi se rastoarna pe un platou. Nectarinele ramase se spala si se taie felii. Se decoreaza cu ele terina. Se acopera cu frisca si zahar vanilat. (Timp de preparare: 30 de minute).
Daca ti-a placut reteta noastra "Terina cu caise si piersici" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Crema de lapte cu migdale

Crema de lapte cu migdale

Laptele se pune la fiert cu coaja rasa de lamâie si când da în clocot se da deoparte. Între

2 voturi    3 comentarii
20 min
Dulciuri diverse
Chec cu lamaie

Chec cu lamaie

Ouale,mixate bine cu zahar, zahar vanilat, unt, coaja rasa si zeama de lamaie apoi se adauga faina

5 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente: 6 foi de gelatina alba
  • 500 g caise
  • 3 piersici
  • 4 nectarine
  • 100 ml vin alb
  • 2 linguri de miere
  • sucul si coaja rasa ale unei lamai
  • 250 g frisca batuta
  • un pachet de zahar vanilat

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de cirese amare cu aroma de menta Dulceata de cirese amare cu aroma de menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la doua cani de cirese fara samburi pline varf se adauga o cana rasa de zahar, se adauga

0 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Fursecuri ptr ceai Fursecuri ptr ceai

In cuva mixerului cu paleta de ghitara se amesteca ingredientele lichide ca ouale cu zaharul, uleiul, apa si coaja rasa, dupa care se

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Chec cu gutui si nuci