autor:

tania

» » , , , Aperitive, Aperitive cu brinza, Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Salate diverse

Terina cu legume, cascaval si sunca afumata din piept de curcan

Autor: tania (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 07 ianuarie 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: tania (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 07 ianuarie 2018

Ingrediente
250 g sunca afumata din piept de curcan (feliata), 350 g cascaval feliat, nu prea gros, 250 g mozzarella (nefeliat), 1 lingura unt pentru uns forma, 1 morcov mediu, 3 ardei grasi medii (rosu, verde, galben), 2 linguri oregano uscat, 1/2 lingura vegeta, 250 ml apa

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

5 voturi

Mod de preparare

Terina de cascaval si rulada de carne sunt aperitive delicioase si aspectoase, cu care neputem rasfata si impresiona prietenii sau rudele, atat la mesele festive cat si de Sarbatori. Dupa mine, cea mai gustoasa terina este cea cu legume. Eu am folosit ardei grasi colorati si morcov. Pentru o aroma placuta am presarat oregano uscat.Mai intai ne vom ocupa de legume. Ardeii grasi dupa ce au fost curatati de seminte si codite, ii vom taia in 3, iar morcovul dupa ce a fost curatat de coaja si spalat se va taia in fasii nu prea subtiri si se vor innabusi toate in putina apa cu vegeta, pana legumele se inmoaie putin. Stingem focul, le scoatem intr-o strecuratoare si le vom lasa pana se va scurge totata apa, apoi le vom pune pe prosoape de hartie. Terina am pus-o intr-o forma de yena dreptunghiulara cu dimensiunile 12x22cm(7cm inaltimea), foarte potrivita pentru cantitatile folosite in reteta mea. Forma in care vom face terina o vom unge cu unt si o vom tapeta cu cascaval, acoperind toata suprafata, iar la fundul formei vom pune doua straturi de cascaval.E bine sa urmariti si pozele pe etape, care va vor fi de folos.Dupa ce am pus primul strat de cascaval vom pune un strat de sunca si presaram oregano, apoi un strat de morcov feliat si acoperim din nou cu un strat, dar de data aceasta cu mozzarella, care fiind mai greu de feliat este putin mai gros. Peste mozzarella punem un strat de ardei grasi colorati peste care am presarat din nou oregano. Deasupra am pus din nou un strat de sunca, apoi un strat de mozzarella, iar la sfarsit am pus ultimul strat este de cascaval. Deci dupa cum observati am alternat intre toate ingredientele de mai sus. La sfarsit o vom da la cuptorul preincalzit la 180 de grade, timp de 15 minute, pana cand cascavalul va incepe sa se topeasca si vom observa ca legumele si sunca, nu mai sunt vizibele ca inainte de a da terina la cuptor. Dupa ce scoatem din cuptor terina noastra, o vom lasa sa se raceasca bine, dupa care o vom felia, dupa preferinte. Eu am taiat-o felii nu prea groase, care au avut un aspect deosebit de frumos, dar nu mai spun de gustul ei aromat conferit de legume si oregano. Deci puteti sa incercati cu incredere si sa va rasfatati familia sau sa va uimiti musafirii cu astfel de delicatete...!

Va doresc: Pofta buna!

Specific: Romania
Daca ti-a placut reteta noastra "Terina cu legume, cascaval si sunca afumata din piept de curcan" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate diverse
Salată bavareză cu parizer

Salată bavareză cu parizer

Cartofii se curăță, se taie cubulețe și se pun la fiert în apă rece cu un praf de sare. Se

1 vot    0 comentarii
1h 50 min
Salate diverse
Salata de spanac cu oua si telemea

Salata de spanac cu oua si telemea

Spanacul se spala in mai multe ape si se lasa sa se scurga bine de apa, ridichele se spala si se

0 voturi    0 comentarii
10 min
Salate diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

5 voturi

Ingrediente

  • 250 g sunca afumata din piept de curcan (feliata)
  • 350 g cascaval feliat
  • nu prea gros
  • 250 g mozzarella (nefeliat)
  • 1 lingura unt pentru uns forma
  • 1 morcov mediu
  • 3 ardei grasi medii (rosu
  • verde
  • galben)
  • 2 linguri oregano uscat
  • 1/2 lingura vegeta
  • 250 ml apa

Raporteaza reteta

Retete
de tania
DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

MOD DE PREPARARE Se vor spala dovleceii, vinetele si ardeii si se vor lasa putin la scurs. Vom

1 vot    0 comentarii
2h 40 min
Mancaruri cu carne
Chiftelute de dovlecei

Chiftelute de dovlecei

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de dovlecei: Se spala dovleceii, se curata de coaja si

3 voturi    2 comentarii
35 min
Aperitive
BAME CU CARNE DE VITA SI GARNITURA DE OREZ

BAME CU CARNE DE VITA SI GARNITURA DE OREZ

Mod de preparare BAME CU CARNE DE VITA Carnea de vita se spala si se portioneaza. Ceapa se curata,

1 vot    0 comentarii
2h 15 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate diverse

Timbale de fasole si spuma de sunca Timbale de fasole si spuma de sunca

Cartofii curatati si spalati se pun la fiert in apa cu sare. Sunca se taie cubulete mici, apoi se freaca bine cu smantana si daca este

0 voturi    2 comentarii
50 min
Aperitive
Salata de pui cu maioneza Salata de pui cu maioneza

Se spala cartofii bine cu apa rece, apoi se fierb cu tot cu coaja, acoperiti cu apa si o lingura de sare. Cand se lasa intepati cu furculita

1 vot    1 comentariu
50 min
Aperitive
Salata simpla de primavara