Terina de branza cu struguri

Intr-o forma de chec, punem folie alimentara si o captusim bine pe toti peretii.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Terina de branza cu struguri

Ingrediente

  • 400 g crema de branza
  • 200 g cas oaie
  • 100 g unt
  • 250 g cascaval Cheddar maturat
  • 200 g sunca Praga
  • 50 g nuci
  • 300 g struguri rosii
  • marar verde
  • sare
  • piper alb

Mod de preparare

Intr-o forma de chec, punem folie alimentara si o captusim bine pe toti peretii.

Jos si pe partile laterale asezam feliile subtiri de cascaval, iar pe partea de jos si lateralele mici asezam felii de sunca.

Intr-un bol mixam bine untul la temperatura camerei cu crema de branza si casul de oaie razuit.

Asezonam si punem mararul verde tocat marunt. Mixam sa se omogenizeze bine ingredientele.

Punem jumatate din branza peste feliile de sunca si o nivelam cu o lingura, apasand pe ea putin.

Spalam bine de tot boabele de struguri si le stergem, apoi le asezam peste branza, apasindu-le in stratul de branza.

Urmeaza un alt strat de cascaval, altul de sunca, jumatatea de branza ramasa si un alt rand de boabe de struguri.

Acoperim cu un strat de sunca si apoi cascaval.

Folia ce atarna o punem peste terina, o presam putin si o dam la rece pina a doua zi.

Rasturnam terina pe un platou, indepartam folia si ornam terina dupa bunul plac.

Pofta mare sa aveti !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise