Terina de branza cu struguri

Intr-o forma de chec, punem folie alimentara si o captusim bine pe toti peretii.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Terina de branza cu struguri

Ingrediente

  • 400 g crema de branza
  • 200 g cas oaie
  • 100 g unt
  • 250 g cascaval Cheddar maturat
  • 200 g sunca Praga
  • 50 g nuci
  • 300 g struguri rosii
  • marar verde
  • sare
  • piper alb

Mod de preparare

Intr-o forma de chec, punem folie alimentara si o captusim bine pe toti peretii.

Jos si pe partile laterale asezam feliile subtiri de cascaval, iar pe partea de jos si lateralele mici asezam felii de sunca.

Intr-un bol mixam bine untul la temperatura camerei cu crema de branza si casul de oaie razuit.

Asezonam si punem mararul verde tocat marunt. Mixam sa se omogenizeze bine ingredientele.

Punem jumatate din branza peste feliile de sunca si o nivelam cu o lingura, apasand pe ea putin.

Spalam bine de tot boabele de struguri si le stergem, apoi le asezam peste branza, apasindu-le in stratul de branza.

Urmeaza un alt strat de cascaval, altul de sunca, jumatatea de branza ramasa si un alt rand de boabe de struguri.

Acoperim cu un strat de sunca si apoi cascaval.

Folia ce atarna o punem peste terina, o presam putin si o dam la rece pina a doua zi.

Rasturnam terina pe un platou, indepartam folia si ornam terina dupa bunul plac.

Pofta mare sa aveti !

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor