Ingrediente
400 g crema de branza, , 200 g cas oaie, , 100 g unt, , 250 g cascaval Cheddar maturat, , 200 g sunca Praga, , 50 g nuci, , 300 g struguri rosii, , marar verde, , sare, , piper alb
Dificultate: Medie | Timp: 1h
10 voturi
Mod de preparare
Jos si pe partile laterale asezam feliile subtiri de cascaval, iar pe partea de jos si lateralele mici asezam felii de sunca.
Intr-un bol mixam bine untul la temperatura camerei cu crema de branza si casul de oaie razuit.
Asezonam si punem mararul verde tocat marunt. Mixam sa se omogenizeze bine ingredientele.
Punem jumatate din branza peste feliile de sunca si o nivelam cu o lingura, apasand pe ea putin.
Spalam bine de tot boabele de struguri si le stergem, apoi le asezam peste branza, apasindu-le in stratul de branza.
Urmeaza un alt strat de cascaval, altul de sunca, jumatatea de branza ramasa si un alt rand de boabe de struguri.
Acoperim cu un strat de sunca si apoi cascaval.
Folia ce atarna o punem peste terina, o presam putin si o dam la rece pina a doua zi.
Rasturnam terina pe un platou, indepartam folia si ornam terina dupa bunul plac.
Pofta mare sa aveti !