1.Se infasoara in folie de aluminiu ardeii si se pun la cuptor, la 220*C, timp de 45 de minute.Se scot ,se lasa sa se racoreasca si se curata de pielita.In timp ce ardeii se coc ,se taie dovleceii rondele(nu se crata de coaja).Se fierb in apa sarata 5 minute.
2.Ardeii curatati se taie cubulete.Se stropesc cu ulei de masline si se presara cu busuioc tocat.
3.Se pune gelatina in apa rece, apoi se adauga laptele cald si se amesteca pana cand gelatina este bine dizolvata.Se zdrobeste branza de capra cu o furculita, se adauga laptele si gelatina , precum si 1 lingura de cimbru tocat.
4.Se captuseste o forma dreptunghiulara , de Jena , cu hartie de copt, lasand sa treaca mult peste margini.Se pun rondele de dovlecel pe fundul formei si pe partile laterale ale formei,se acopera cu 1/2 din cantitatea de ardei rosu, apoi un rand de branza, din nou ardei rosu, se presara seminte de pin, branza si , in final, rondele de dovlecel.Se acopera cu surplusul de hartie de copt si se tine la rece, in frigider, 5 ore.
5.Se scoate terina din forma si se serveste ornata cu busuioc, felii de ardei rosu si seminte de pin.
Nota:Dovlecelul poate fi inlocuit cu vinete ,iar branza de capra cu cea de oaie sau vaca.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii