autor:

Vekas

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Terina de branza de capra,ardei rosu si dovlecel

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 31 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 31 mai 2010

Ingrediente
(6 portii/90'), 3 ardei rosii grasi,, 2 dovlecei,, 80g. seminte de pin,, 200g.branza de capra,(proaspata), 20ml. lapte,, 1 folie de gelatina,, cimbru,, sare, , piper,, ulei de masline

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

1.Se infasoara in folie de aluminiu ardeii si se pun la cuptor, la 220*C, timp de 45 de minute.Se scot ,se lasa sa se racoreasca si se curata de pielita.In timp ce ardeii se coc ,se taie dovleceii rondele(nu se crata de coaja).Se fierb in apa sarata 5 minute.
2.Ardeii curatati se taie cubulete.Se stropesc cu ulei de masline si se presara cu busuioc tocat.
3.Se pune gelatina in apa rece, apoi se adauga laptele cald si se amesteca pana cand gelatina este bine dizolvata.Se zdrobeste branza de capra cu o furculita, se adauga laptele si gelatina , precum si 1 lingura de cimbru tocat.
4.Se captuseste o forma dreptunghiulara , de Jena , cu hartie de copt, lasand sa treaca mult peste margini.Se pun rondele de dovlecel pe fundul formei si pe partile laterale ale formei,se acopera cu 1/2 din cantitatea de ardei rosu, apoi un rand de branza, din nou ardei rosu, se presara seminte de pin, branza si , in final, rondele de dovlecel.Se acopera cu surplusul de hartie de copt si se tine la rece, in frigider, 5 ore.
5.Se scoate terina din forma si se serveste ornata cu busuioc, felii de ardei rosu si seminte de pin.

Nota:Dovlecelul poate fi inlocuit cu vinete ,iar branza de capra cu cea de oaie sau vaca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Terina de branza de capra,ardei rosu si dovlecel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mancare de ciuperci

Mancare de ciuperci

Se spala bine ciupercile si se taie feliute. Se toaca ceapa cubulete si se prajeste intr-o cratita

0 voturi    1 comentariu
2h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Paste cu sos picant de vinete

Paste cu sos picant de vinete

Vanata spalata,uscata,se taie cubulete,se pudreaza cu sare si se lasa intr-o sita 10min;se oparesc

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 08 august 2010

    Super !

  • marta gabriela abdelhafiz

    marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 15 iunie 2010

    foarte interesanta reteta asta;felicitari

  • Fara foto

    Vekas Maria , 02 iunie 2010

    Camelia, folia de gelatina corespunde unui pachetel de gelatina de 10g.Normal, un pachetel de 10g. ar trebui dizolvat in 0,5l. apa ,dar in cazul terinei este prea mult lichid, asa ca se dizolva in cca.80-100ml. apa , apoi se amesteca cu 20ml. lapte cald, as zice chiar fierbinte, se amesteca bine si se incorporeaza in compozitia de branza.Este absolut suficienta gelatina pentru a se inchega timp de 5 ore.

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 02 iunie 2010

      Mie nu prea mi-e clar cu gelatina. Cum sa se inghege numai cu 20 ml lapte cald?

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 31 mai 2010

      Cred ca arata tare bine!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • (6 portii/90')
  • 3 ardei rosii grasi,
  • 2 dovlecei,
  • 80g. seminte de pin,
  • 200g.branza de capra,(proaspata)
  • 20ml. lapte,
  • 1 folie de gelatina,
  • cimbru,
  • sare
  • piper,
  • ulei de masline

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Placinta cu carne Placinta cu carne

Se pune faina intr-un vas, peste faina se pune praful de copt, praful de sare si se omogenizeaza. Se adauga untul la temperatura camerei,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Pui Puttanesca Pui Puttanesca

Condimentam carnea cu sare si piper. O prajim in tigaia cu ulei incins pana cand este facuta aproape de tot. Scoatem carnea si o pastram

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Cartofi noi cu paprika iute afumată, brânză albastră și parmezan