Terina de branza de capra,ardei rosu si dovlecel

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • (6 portii/90')
  • 3 ardei rosii grasi,
  • 2 dovlecei,
  • 80g. seminte de pin,
  • 200g.branza de capra,(proaspata)
  • 20ml. lapte,
  • 1 folie de gelatina,
  • cimbru,
  • sare,
  • piper,
  • ulei de masline;

Mod de preparare

1.Se infasoara in folie de aluminiu ardeii si se pun la cuptor, la 220*C, timp de 45 de minute.Se scot ,se lasa sa se racoreasca si se curata de pielita.In timp ce ardeii se coc ,se taie dovleceii rondele(nu se crata de coaja).Se fierb in apa sarata 5 minute.

2.Ardeii curatati se taie cubulete.Se stropesc cu ulei de masline si se presara cu busuioc tocat.

3.Se pune gelatina in apa rece, apoi se adauga laptele cald si se amesteca pana cand gelatina este bine dizolvata.Se zdrobeste branza de capra cu o furculita, se adauga laptele si gelatina , precum si 1 lingura de cimbru tocat.

4.Se captuseste o forma dreptunghiulara , de Jena , cu hartie de copt, lasand sa treaca mult peste margini.Se pun rondele de dovlecel pe fundul formei si pe partile laterale ale formei,se acopera cu 1/2 din cantitatea de ardei rosu, apoi un rand de branza, din nou ardei rosu, se presara seminte de pin, branza si , in final, rondele de dovlecel.Se acopera cu surplusul de hartie de copt si se tine la rece, in frigider, 5 ore.

5.Se scoate terina din forma si se serveste ornata cu busuioc, felii de ardei rosu si seminte de pin.

Nota:Dovlecelul poate fi inlocuit cu vinete ,iar branza de capra cu cea de oaie sau vaca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise