Terina de legume

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Terina de legume

Ingrediente

  • 300 gr amestec de legume
  • 1-2 mere
  • 1-2 cartofi
  • 4-5 oua fierte
  • sare si piper
  • 400 g maioneza
  • 3 linguri de smantana
  • 30 g gelatina
  • 1 lamaie

Mod de preparare

Legumele se fireb in apa cu sare.

Cartofii se fierb in coaja, se curata si se taie cubulete.

Merele se curata de coaja,se taie cubulete si se stoarce zeama de lamaie peste ele pentru a nu oxida. Gelatina se hidrateaza in 5-6 linguri de apa sau supa de legume. Se topeste, avand grija sa nu fiarba.

Maioneza se amesteca cu smantana,sare si piper dupa gust.Incorporam si gelatina topita.

Legumele, cartofii, merele scurse de lamaie se amesteca toate. Adaugam amestecul de maioneza peste ele.Intr-o forma de chec se pune folie alimentara,se pune jumatate din amestec,asezam ouale fierte si restul de amestec. Se acopera cu folia si se las ala rece 6-7 ore (eu am lasat peste noapte).

Se rastoarna din forma si se feliaza in felii de 1 cm.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise