autor:

Vekas

» » Mancaruri cu peste

TERINA DE SOMN CU PERE

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 iulie 2008

Ingrediente
800g.file de somn proaspat,, 4 pere,, 250g.ton din conserva,, 5 oua,, 300g.smantana,, 20g.unt,, sofran,, busuioc,, marar,, sare, , piper

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

6 voturi

Mod de preparare

1. Se curata perele, se taie in lamele si se fierb in apa sarata timp de 20 minute. Se trec sub jet de apa rece, apoi se aseaza pe hartie absorbanta.
2. Se mixeaza ouale, smantana, sofranul, sarea si piperul.
3. Se taie fileul de somn in felii, pe lungime.
4. Se unge cu unt o forma termorezistenta.Se pune o parte din compozitia de oua, apoi somnul, perele si compozitia de oua ramasa.
5. Se fierbe terina timp de o ora pe bain-marie,in cuptorul incins. Se lasa sa se raceasca, apoi se da la rece, la frigider, cel putin 6 ore. Se acopera cu bucati de ton si se presara cu verdeata si susan. Se poate servi terina cu un sos preparat din smantana amestecata cu mustar, sare, piper, suc de lamaie.
Daca ti-a placut reteta noastra "TERINA DE SOMN CU PERE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Caras cu lamaie si usturoi la cuptor

Caras cu lamaie si usturoi la cuptor

Pestele se curata,se spala si se lasa la scurs. Usturoiul se curata ,apoi se zdrobeste .Facem un

13 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Avat cu rosii

Avat cu rosii

Se curata avatul si se tund aripioarele si coada cu foarfeca de bucatarie, se taie in doua jumatati

10 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

Vacuum Blender HB300SV

- 1500 lei
2499.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

6 voturi

Ingrediente

  • 800g.file de somn proaspat,
  • 4 pere,
  • 250g.ton din conserva,
  • 5 oua,
  • 300g.smantana,
  • 20g.unt,
  • sofran,
  • busuioc,
  • marar,
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Crema de somon Crema de somon

Somonul il blendezi bine pana cand se marunteste bine, dupa care adaugi crema de branza si omogenizezi. Ceapa verde o toci marunt si

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Peste umplut cu legume la cuptor, in sos de rosii cu garnitura de orez Peste umplut cu legume la cuptor, in sos de rosii cu garnitura de orez

Pestele, dupa ce a fost curatat de solzi si spalat bine, se va deschide si se va cresta pe latime si se va condimenta si stropi cu suc

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Stiuca umpluta