autor:

Vekas

» » Mancaruri cu peste

TERINA DE SOMN CU PERE

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 iulie 2008

Ingrediente
800g.file de somn proaspat,, 4 pere,, 250g.ton din conserva,, 5 oua,, 300g.smantana,, 20g.unt,, sofran,, busuioc,, marar,, sare, , piper

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

6 voturi

Mod de preparare

1. Se curata perele, se taie in lamele si se fierb in apa sarata timp de 20 minute. Se trec sub jet de apa rece, apoi se aseaza pe hartie absorbanta.
2. Se mixeaza ouale, smantana, sofranul, sarea si piperul.
3. Se taie fileul de somn in felii, pe lungime.
4. Se unge cu unt o forma termorezistenta.Se pune o parte din compozitia de oua, apoi somnul, perele si compozitia de oua ramasa.
5. Se fierbe terina timp de o ora pe bain-marie,in cuptorul incins. Se lasa sa se raceasca, apoi se da la rece, la frigider, cel putin 6 ore. Se acopera cu bucati de ton si se presara cu verdeata si susan. Se poate servi terina cu un sos preparat din smantana amestecata cu mustar, sare, piper, suc de lamaie.
Daca ti-a placut reteta noastra "TERINA DE SOMN CU PERE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Peste cu vinete si rosii

Peste cu vinete si rosii

Fileurile de peste se taie bucati si se pun la prajit in ulei de masline. Vanata se curata,se taie

4 voturi    1 comentariu
45 min
Mancaruri cu peste
Creveti cu usturoi (reteta GoodFood)

Creveti cu usturoi (reteta GoodFood)

Gatitul propriu-zis dureaza intre 5 si 10 minute, dar dureaza mai mult curatatul crevetilor, mai

15 voturi    0 comentarii
10 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

6 voturi

Ingrediente

  • 800g.file de somn proaspat,
  • 4 pere,
  • 250g.ton din conserva,
  • 5 oua,
  • 300g.smantana,
  • 20g.unt,
  • sofran,
  • busuioc,
  • marar,
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Pastrav la cuptor si orez cu legume. Pastrav la cuptor si orez cu legume.

Pentru pastrav. Pentru inceput punem cuptorul la incins, 200 grade C. Pestele se spala bine cu apa rece, apoi se pune intr-o tava

2 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Peste al cartoccio sau in punga la cuptor Peste al cartoccio sau in punga la cuptor

Dupa ce ati curatat pestii de solzi si de interioare, ii uscati de apa. In burta lor introduceti 1/2 catei de usturoi, frunzele de

9 voturi    5 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Peste umplut cu legume la cuptor, in sos de rosii cu garnitura de orez