1. Se curata perele, se taie in lamele si se fierb in apa sarata timp de 20 minute. Se trec sub jet de apa rece, apoi se aseaza pe hartie absorbanta.
2. Se mixeaza ouale, smantana, sofranul, sarea si piperul.
3. Se taie fileul de somn in felii, pe lungime.
4. Se unge cu unt o forma termorezistenta.Se pune o parte din compozitia de oua, apoi somnul, perele si compozitia de oua ramasa.
5. Se fierbe terina timp de o ora pe bain-marie,in cuptorul incins. Se lasa sa se raceasca, apoi se da la rece, la frigider, cel putin 6 ore. Se acopera cu bucati de ton si se presara cu verdeata si susan. Se poate servi terina cu un sos preparat din smantana amestecata cu mustar, sare, piper, suc de lamaie.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii