autor:

Sidy

» » , Aperitive, Retete de Craciun

Terina din salata de boeuf

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 15 august 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 15 august 2013

Ingrediente
2 morcovi mari, 100 g mazare, 200 g sunca presata, 6-7 oua, 100 g maioneza facuta in casa, 200 ml smantana grasa, 100 ml supa de pui, 10 g gelatina, 1 lingura mustar, zeama de la o lamaie

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

50 voturi

Mod de preparare

Fierbem ouale apoi morcovii si mazarea, apoi le lasam la racit.

Taiem cuburi morcovii si sunca

Intr-un bol amestecam maioneza facuta in casa cu smantana , sare, piper, mustar si zeama de lamaie.

Gelatina se inmoaie in supa, apoi se incalzeste conform instructiunilor de pe plic.

Amestecam continutul bolului cu gelatina topita, zarzavatul si sunca. Asezonam daca mai este cazul.

O forma de chec ondulata o tapetam cu folie alimentara, punem in ea 1/2 din compozitia salatei, asezam ouale racite si curatate , apoi acoperim cu restul compozitiei.

Marginile foliei le punem peste terina formata, apoi o lasam la frigider peste noapte .

A doua zi taiem felii terina, cu un cutit bine ascutit.

Cred ca veti fi si voi incantate de noul aspect al...salatei de boeuf.

Pofta mare sa aveti !



http://sidyskitchen.blogspot.ro/2013/05/terina-din-salata-de-boeuf.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Terina din salata de boeuf" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Rulada de carne cu carnati din Muntenia

Rulada de carne cu carnati din Muntenia

Feliile de carne se spala, se sterg si se bat ca pentru snitel. Se sareaza si se pipereaza fiecare

5 voturi    1 comentariu
1h
Retete de Craciun
Piftie de pasare

Piftie de pasare

Se curata pasarea, se parleste la o flacara de aragaz, se spala in mai multe ape, se taie in bucati

1 vot    1 comentariu
2h
Retete de Craciun

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 32 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Dori Violette , 10 decembrie 2014

    Telina nu e obligatorie ! De cand ma stiu, nici mama, nici soacra si nici eu nu am pus telina la salata de boeuf. Se pune dupa preferinta si gust ! Mie nu-mi place !

  • Fara foto

    Tonia Marco , 17 septembrie 2014

    tot e mai bine sa folosim mustar (vegetal) decat oua (proteine animale ) care ne fac mai mult rau decat bine

  • Fara foto

    Toncean Sidonia , 17 aprilie 2014

    Telina nu e obligatorie ! De cand ma stiu, nici mama, nici soacra si nici eu nu am pus telina la salata de boeuf. Se pune dupa preferinta si gust ! Mie nu-mi place !

    • Fara foto

      Florin Dana Dehelean , 16 aprilie 2014

      Telina nu e obligatorie ! De cand ma stiu, nici mama, nici soacra si nici eu nu am pus telina la salata de boeuf. Se pune dupa preferinta si gust ! Mie nu-mi place !

    • Fara foto

      Viorel Vio , 16 aprilie 2014

      Telina nu e obligatorie ! De cand ma stiu, nici mama, nici soacra si nici eu nu am pus telina la salata de boeuf. Se pune dupa preferinta si gust ! Mie nu-mi place !

    • Fara foto

      Irina Lucaci-Cimpoesu , 16 aprilie 2014

      Telina nu e obligatorie ! De cand ma stiu, nici mama, nici soacra si nici eu nu am pus telina la salata de boeuf. Se pune dupa preferinta si gust ! Mie nu-mi place !

    • Fara foto

      Florin Dana Dehelean , 16 aprilie 2014

      Nu am inteles aici: Intr-un bol amestecam maioneza facuta in casa cu smantana , sare, piper, mustar si zeama de lamaie. se inmoaie in supa , apoi se incalzeste conform instructiunilor de pe plic....ce se inmoaie in supa? Multumesc.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 13 februarie 2014

      Kok miori -altfel nu aveam cum sa obtin acea baza alba....dar poti pune smantana degresata.

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 11 februarie 2014

      Mi-ar placea daca n-ati combina maioneza cu smantana - pare prea greu

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2014

      Ma bucur ca iti place , draga mea Gabi !

    • marta gabriela abdelhafiz

      marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2014

      chiar ca arata bine bravo Sidy

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 03 ianuarie 2014

      Arata fain!

    • Fara foto

      Toncean Sidonia , 08 decembrie 2013

      Telina nu e obligatorie ! De cand ma stiu, nici mama, nici soacra si nici eu nu am pus telina la salata de boeuf. Se pune dupa preferinta si gust ! Mie nu-mi place !

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 08 decembrie 2013

      Cojocaru_Camy GELATINA e mentionata si la ingrediente si la modul de preparare !

    • Fara foto

      Iulia Yılmaz , 05 decembrie 2013

      super

    • Fara foto

      Hilde Natu , 05 decembrie 2013

      Eu nu vad rostul mustarului in maioneza, ii schimba si gustul ! Stiu ca unele gospodine folosesc mustar la maioneza dar daca folosesti un galbenus fiert si unul crud, maioneza nu se taie....

    • Cojocaru_Camy

      Cojocaru_Camy (Chef de cuisine) , 05 decembrie 2013

      cred ca este de efect pentru sarbatori si gustoasa,dar vedeti ca l-a scriereea retetei s-a sarit cuvantul gelatina la preparare si trebuie sa ghicesti cand o pui in preparat!!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 13 noiembrie 2013

      Catalina Nit...."..Sunt perosane care folosesc cuvinte fara ca macar sa stie ce inseamna.." ce te nemultumeste ???

    • Fara foto

      Diana Chetreanu , 12 noiembrie 2013

      Pacat ca reteta nu e scrisa coerent!!!!

    • Fara foto

      Marian Coman , 07 septembrie 2013

      yumy....yumy...

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 05 septembrie 2013

      Foarte aspectoasa si buna trebuie sa fie.

    • Fara foto

      Violeta Elena Strugaru , 30 august 2013

      ARATA BESTIAL!

    • Fara foto

      Toncean Sidonia , 21 august 2013

      Telina nu e obligatorie ! De cand ma stiu, nici mama, nici soacra si nici eu nu am pus telina la salata de boeuf. Se pune dupa preferinta si gust ! Mie nu-mi place !

    • Fara foto

      Calin Linda , 19 august 2013

      arata extraordinar trebuie sa fac si eu ca sa-i fac in ciuda la viitoarea soacra :)))).

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 17 august 2013

      Indiferent ce nume are e foarte apetisanta si aromata!*****

    • Fara foto

      Toncean Sidonia , 17 august 2013

      Telina nu e obligatorie ! De cand ma stiu, nici mama, nici soacra si nici eu nu am pus telina la salata de boeuf. Se pune dupa preferinta si gust ! Mie nu-mi place !

    • Fara foto

      Toncean Sidonia , 17 august 2013

      Telina nu e obligatorie ! De cand ma stiu, nici mama, nici soacra si nici eu nu am pus telina la salata de boeuf. Se pune dupa preferinta si gust ! Mie nu-mi place !

    • Fara foto

      Toncean Sidonia , 17 august 2013

      Telina nu e obligatorie ! De cand ma stiu, nici mama, nici soacra si nici eu nu am pus telina la salata de boeuf. Se pune dupa preferinta si gust ! Mie nu-mi place !

    • Fara foto

      Doina Florentina Cojocaru , 16 august 2013

      Am sa incerc aceasta reteta chiar maine. Multumesc pentru idee!

    • Fara foto

      Lupes Elisabeta-Stela , 16 august 2013

      Telina nu e obligatorie ! De cand ma stiu, nici mama, nici soacra si nici eu nu am pus telina la salata de boeuf. Se pune dupa preferinta si gust ! Mie nu-mi place !

    • Fara foto

      Popescu Gheorghe , 16 august 2013

      TERÍNĂ, terine, s.f. În gastronomie, pateu copt într-un vas special see you capac (chiar terină, sau vas de fontă), servit rece, feliat; fr. terrine. V. pateu.

    • Fara foto

      Laura Cotlet , 16 august 2013

      unde e telina?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

50 voturi

Ingrediente

  • 2 morcovi mari
  • 100 g mazare
  • 200 g sunca presata
  • 6-7 oua
  • 100 g maioneza facuta in casa
  • 200 ml smantana grasa
  • 100 ml supa de pui
  • 10 g gelatina
  • 1 lingura mustar
  • zeama de la o lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

64 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

227 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

24 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Sidy (Chef de cuisine)

Kok miori -altfel nu aveam cum sa obtin acea baza alba....dar poti pune smantana degresata.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Craciun

Boeuf Bourguignon la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune Boeuf Bourguignon la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Mi-am pregatit toate ingredientele la indemana. Am taiat kaiserul in bucatele mici, carnea in cuburi. Am tocat ceapa si morcovul. Am

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Ciorba cu perisoare la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune Ciorba cu perisoare la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Carnea tocata am amestecat-o intr-un castron cu ou, orez, putin cimbru uscat, sare si piper. Am framantat bine cu mana pana la omogenizare.

0 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Steaua Craciunului