autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Tian de rosii (oriental)

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): 2 kg rosii rotunde, , coapte (dar tari), , 1 legatura ceapa proaspata, , 300 g cuscus, , 5 linguri ulei de masline, , 1 lingura cimbru, , 1 crenguta rozmarin, , sare, , piper.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

1 vot

Mod de preparare

Incingeti cuptorul la 150°, ungeti cu ulei o forma si intindeti pe fundul ei cuscusul.
Spalati rosiile, taiati-le rondele fine si tot rondele (ceva mai groase) taiati si ceapa curatata. Puneti legumele - in picioare - peste cuscus, strangandu-le bine si alternand rosiile cu ceapa.
Turnati deasupra apa fierbinte (cantitatea ceruta de cuscus), incorporati uleiul, sarea, piperul, cimbrul si rozmarinul, lasati-le sa fiarba, la foc mic, circa 2 ore, adaugand din cand in cand cate putina apa, si serviti-le fierbinti sau caldute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tian de rosii (oriental)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci

Cartoful se pune la fiert cu putina sare. Ceapa se caleste pana devine aurie, apoi se scoate separat. In

14 voturi    4 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Paella cu vinete

Paella cu vinete

-Se spala vinetele,se feliaza,in felii fine,se sareaza si se coc pe gratar,sau in tigaie,cu putin

2 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 23 august 2010

    O bunatate !

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 2 kg rosii rotunde
  • coapte (dar tari)
  • 1 legatura ceapa proaspata
  • 300 g cuscus
  • 5 linguri ulei de masline
  • 1 lingura cimbru
  • 1 crenguta rozmarin
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei pane cu branza de vaci Dovlecei pane cu branza de vaci

Dovleceii ii curatam de coaja, ii taiem felii de cca 1cm grosime, ii saram pe ambele parti si asezam intr-o strecuratoare, ii lasam

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Vinete pane in crusta crocanta Vinete pane in crusta crocanta

Vanata o spalam si o stergem cu un servetel de bucatarie. Taiem felii groase de cca 1 cm grosime, le aliniem si le saram pe ambele

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive
Pilaf de hrişca