autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Tian provensal

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): 3 vinete, , 3 dovlecei, , 6 rosii, , 3 ardei grasi (mai mici), , 7 catei de usturoi, , 1 lingura de ierburi (cimbru, rozmarin...), , 200 ml ulei de masline, , 12 masline negre, , sare, , piper.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

2 voturi

Mod de preparare

Taiati felii vinetele, dovleceii si rosiile si caliti-le, pe rand, circa 5-6 minute in ulei de masline. Puneti-le sa se scurga intr-o sita sau pe hartie absorbanta. Sarati-le si piperati-le. - In trei linguri de ulei, caliti apoi timp de 5 minute ardeii intregi, curatati de seminte. Puneti sare si piper. - Luati un vas de Jena, frecati-l cu cativa catei de usturoi, apoi asezati alternativ cate-un rand de vinete, dovlecei, rosii si ardei. La mijloc puneti restul de catei de usturoi (intregi), stropiti legumele astfel preparate cu ulei de masline si asezati deasupra ierburi uscate. Incingeti cuptorul si lasati legumele circa 45 de minute sa se rumeneasca. Garnisiti-le cu masline si mai stropiti-le o data cu putin ulei cand le serviti. Se pot manca fierbinti sau caldute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tian provensal" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Rosii umplute cu ciuperci si orez

Rosii umplute cu ciuperci si orez

Puneti la calit o ceapa, ciuperci, orezul, ardei, miezul de rosii, delikat si calitile bine. Daca

9 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Dimineata Regala

Dimineata Regala

Ceapa se curata, se taie solzi si se pune la calit in putin ulei de masline, apoi se rasfira in tava.

12 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 20 august 2010

    O bunatate !

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 3 vinete
  • 3 dovlecei
  • 6 rosii
  • 3 ardei grasi (mai mici)
  • 7 catei de usturoi
  • 1 lingura de ierburi (cimbru
  • rozmarin...)
  • 200 ml ulei de masline
  • 12 masline negre
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Chiftele frantuzesti Chiftele frantuzesti

Pieptul de pui il spalam si il stergem cu un prosop de bucatarie. Il taiem cubulete, condimentam cu sare si piper. Intr-un bol,

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Rulouri cu surprize in crusta cocanta din fulgi de mei Rulouri cu surprize in crusta cocanta din fulgi de mei

Conopida spalata se rupe in buchetele mici .Se pune sa fiarba intr-o craticioara apa cu sare, iar cand da in clocot, se adauga buchetelele

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Orez cu ciuperci