autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Tian provensal

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): 3 vinete, , 3 dovlecei, , 6 rosii, , 3 ardei grasi (mai mici), , 7 catei de usturoi, , 1 lingura de ierburi (cimbru, rozmarin...), , 200 ml ulei de masline, , 12 masline negre, , sare, , piper.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

2 voturi

Mod de preparare

Taiati felii vinetele, dovleceii si rosiile si caliti-le, pe rand, circa 5-6 minute in ulei de masline. Puneti-le sa se scurga intr-o sita sau pe hartie absorbanta. Sarati-le si piperati-le. - In trei linguri de ulei, caliti apoi timp de 5 minute ardeii intregi, curatati de seminte. Puneti sare si piper. - Luati un vas de Jena, frecati-l cu cativa catei de usturoi, apoi asezati alternativ cate-un rand de vinete, dovlecei, rosii si ardei. La mijloc puneti restul de catei de usturoi (intregi), stropiti legumele astfel preparate cu ulei de masline si asezati deasupra ierburi uscate. Incingeti cuptorul si lasati legumele circa 45 de minute sa se rumeneasca. Garnisiti-le cu masline si mai stropiti-le o data cu putin ulei cand le serviti. Se pot manca fierbinti sau caldute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tian provensal" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tocanita de ciuperci pleurotus

Tocanita de ciuperci pleurotus

Se spala bine ciupercile si se lasa sa stea putin in apa rece. Intr-o cratita caliti in ulei ceapa

32 voturi    13 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Paella cu legume

Paella cu legume

Se calesc ceapa si usturoiul 2-3 min, dupa care se adauga restul legumelor taiate cubulete si se

3 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 20 august 2010

    O bunatate !

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 3 vinete
  • 3 dovlecei
  • 6 rosii
  • 3 ardei grasi (mai mici)
  • 7 catei de usturoi
  • 1 lingura de ierburi (cimbru
  • rozmarin...)
  • 200 ml ulei de masline
  • 12 masline negre
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei pane cu branza de vaci Dovlecei pane cu branza de vaci

Dovleceii ii curatam de coaja, ii taiem felii de cca 1cm grosime, ii saram pe ambele parti si asezam intr-o strecuratoare, ii lasam

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Vinete pane in crusta crocanta Vinete pane in crusta crocanta

Vanata o spalam si o stergem cu un servetel de bucatarie. Taiem felii groase de cca 1 cm grosime, le aliniem si le saram pe ambele

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive
Salata rapida cu oua