Tigaie calda de ciuperci si pui

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Tigaie calda de ciuperci si pui

Ingrediente

  • un piept de pui dezosat
  • 500 gr ciuperci albe proaspete
  • 4-5 fire usturoi verde
  • ulei masline
  • 3-4 rosii uscate in conserva.
  • oregano
  • sare
  • 3 lg bulion
  • 2 cani apa
  • boia iute

Mod de preparare

Spalam, uscam si taiem pieptul in cuburi mai marisoare. Ciupercile se curata/se spala si (daca sunt mai marisoare) se taie in 4, cat mai mari pentru ca ele scad la calit. Daca sunt mai micute, eu le las intregi. Imi place sa fie carnoase in mancare.

Usturoiul se curata si se taie rondele. Intr-o tigaie, punem 2 lg ulei masline, cateva rondele de usturoi verde si punem la incins. Aruncam bucatalele de piept si lasam sa se rumeneasca un pic la foc iute, dupa care dam la foc mediu, adaugam un praf de sare si lasam sa se faca in sos propriu :))

In alta tigaie, punem la incins 2 lg ulei masline, cateva rondele usturoi si aruncam ciupercile taiate grosier. Lasam un pic la foc iute, apoi lasam cateva minute sa se caleasca. Adaugam un praf de sare. Peste puiul taiat cuburi, aruncam ciupercile sotate, firele de usturoi verde, si cateva rosii uscate. Punem pe foc si lasam sa mai sfaraie un pic. Dupa ce s-au mai rumenit, presaram niste oregano. Daca dorim, ne putem opri aici si servi direct asa.

Daca nu, dizolvam cele 3 lg bulion intr-o cana cu apa si turnam peste pui si ciuperci. Dam un pic la foc iute, mai adaugam o cana cu apa si lasam sa fiarba inca vreo 15 min, pana scade sosul.

Presaram un praf de boia iute si servim cu muraturi, castraveti in otet sau salata verde.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise