Tigaie greceasca de miel cu legume pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

Timp pregatire
130 minute
Complexitate
redusa
Tigaie greceasca de miel cu legume pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

Ingrediente

  • - 500 gr carne miel/ berbecut (impanata)
  • - 100 ml vin alb
  • - ulei de masline
  • - sare
  • - 1 dovlecel zucchini
  • - 1 dovlecel romanesc
  • - 1 leg mare marar
  • - 1 leg usturoi verde
  • - masline naturale
  • - rozmarin
  • - paine prajita
  • - piper cu lamaie
  • - rosii
  • - castraveti
  • - lamaie

Mod de preparare

Carnea se taie bucati potrivite. Se pregateste caserola de marinare de la Food Saver. Carnea se asaza in caserola, se toarna vinul si uleiul peste ea. Se asezoneaza cu sare, piper, se adauga marar verde tocat, cateva fire de usturoi verde. Dovleceii se spala si se taie felii grosute. Se adauga peste carne, vor iesi foarte aromatizati. Caserola se inchide, se agita putin cat sa se aseze toate ingredientele in marinada. Se conecteaza la aparatul de vidat Food Saver, se roteste butonul spre indicatorul de vidare, se videaza caserola, apoi se inchide din buton. Se deconecteaza de la aparat, se da la rece 20 minute.

Se pregateste un vas termorezistent. Se scoate caserola de la rece, se deschide din buton, apoi se desface capacul si se toarna tot continutul caserolei in forma de gatit. Se adauga cateva felii de paine prajita, rupte in bucati mai mici. Acestea vor absorbi din bait si vor deveni extrem de gustoase dupa copt.

Se pune vasul in cuptor, la foc potrivit, timp de 1 ora, apoi se mareste focul, si se mai lasa 20-30 minute, cat sa se rumeneasca frumos.

Se scoate si se serveste cu salata de rosii, castraveti, zucchini si lamaie. Un deliciu de mancare, foarte frageda si aromata, marinata extrem de repede cu ajutorul vidarii in caserola Food Saver.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise