Tigaie picanta

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 buc piept de pui
  • 1 morcov
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1/2 ardei gras verde
  • 1 ceapa
  • 100 gr ciuperci ( eu nu pun ciuperci pentru ca nu imi plac )
  • 1pahar vin alb
  • condimente, sare ( foarte putina) , piper
  • sos de soia, sos de ardei iute
  • usturoi ( optional), patrunjel
  • ulei pentru prajit ( 3 linguri)

Mod de preparare

1. Legumele curatate si spalate se taie cat mai grob; la randul sau se taie si pieptul de pui in fasii mai mici ( intocmai cum il pregatim pentru puiul shanghai )

2. Odata terminata prima operatiune se pune pieptul de pui la prajit intr-o tigaie, pana in momentul in care capata o culoarea aurie si se rumeneste uniform; la randul lor legumele se trag intr- tigaie cu putin ulei , dar avand grija sa nu se patrunda prea mult, ci mai degraba sa fie " al dente " ( daca ar fi sa ne raportam la termenul folosit sin cazul prepararii pastelor).

3.Cand pieptul de pui este rumenit se adauga peste legume, iar peste tot acest amestec se va pune paharul de vin, sosul de soia ( cam 100 ml ), sos de chili ( dupa gust), piper, sare ( dar in cantitate foarte mica, pentru ca si sosul de soia este sarat); se lasa tigaia la foc mic inca 15 min , astfel incat sa se evapore alcoolul din vin, iar la final se asezoneaza cu usturoi si verdeata proaspata.

TIPS: Alaturi de carnea de pui se poate folosi si carne de vita si de porc.

Putem adauga si bucatele de ardei iute proaspat.Vedeti reteta aici http://ophelia1983.blogspot.com/

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise