autor:

paduraru alina

» » Mancaruri cu carne

Tigaie picanta

Autor: paduraru alina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: paduraru alina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 martie 2010

Ingrediente
2 buc piept de pui, 1 morcov, 1/2 ardei gras rosu, 1/2 ardei gras verde, 1 ceapa, 100 gr ciuperci ( eu nu pun ciuperci pentru ca nu imi plac ), 1pahar vin alb, condimente, sare ( foarte putina), piper, sos de soia, sos de ardei iute, usturoi ( optional), patrunjel, ulei pentru prajit ( 3 linguri)

Dificultate: Medie Timp: 1h

9 voturi

Mod de preparare

1. Legumele curatate si spalate se taie cat mai grob; la randul sau se taie si pieptul de pui in fasii mai mici ( intocmai cum il pregatim pentru puiul shanghai )

2. Odata terminata prima operatiune se pune pieptul de pui la prajit intr-o tigaie, pana in momentul in care capata o culoarea aurie si se rumeneste uniform; la randul lor legumele se trag intr- tigaie cu putin ulei , dar avand grija sa nu se patrunda prea mult, ci mai degraba sa fie " al dente " ( daca ar fi sa ne raportam la termenul folosit sin cazul prepararii pastelor).

3.Cand pieptul de pui este rumenit se adauga peste legume, iar peste tot acest amestec se va pune paharul de vin, sosul de soia ( cam 100 ml ), sos de chili ( dupa gust), piper, sare ( dar in cantitate foarte mica, pentru ca si sosul de soia este sarat); se lasa tigaia la foc mic inca 15 min , astfel incat sa se evapore alcoolul din vin, iar la final se asezoneaza cu usturoi si verdeata proaspata.

TIPS: Alaturi de carnea de pui se poate folosi si carne de vita si de porc.

Putem adauga si bucatele de ardei iute proaspat.Vedeti reteta aici http://ophelia1983.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Tigaie picanta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Tigaie picanta cu mamaliguta ( senzatii gustative!!!)

Tigaie picanta cu mamaliguta ( senzatii gustative!!!)

Carnea se spala si se taie cubulete. O punem la foc moderat in (de preferat) wok, cu un pic de ulei

13 voturi    15 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
tigaie picanta si cartofi cu rozmarin

tigaie picanta si cartofi cu rozmarin

Carnea de vita si porc se inabusa pina se moaie apoi se pune puiul, se mai lasa 15 minute si se pun

5 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    Adriana2009 (Maestru bucatar):

    excelent! dar am schimbat puiul cu vita pt ca eram satula de carne de pui :)), am pus ardei iute proaspat ciuperci proaspete si vin rosu in loc de alb, fireste, iar in loc de patrunjel, rozmarin! nu stiu daca mai e aceeasi reteta dar a iesit absolut delicios! multumesc mult! :)

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    paduraru alina , 29 martie 2010

    Este o lipie langa...asa am servit-o eu in ziua respectiva...dar merge foarte bine si cu orez sau gnochi ( testat : ) )

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 29 martie 2010

    N-ai spus nimic de clatita sau de lipie.

  • Fara foto

    paduraru alina , 27 martie 2010

    uitati si o poza

Dificultate

Medie

Timp

1h

9 voturi

Ingrediente

  • 2 buc piept de pui
  • 1 morcov
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1/2 ardei gras verde
  • 1 ceapa
  • 100 gr ciuperci ( eu nu pun ciuperci pentru ca nu imi plac )
  • 1pahar vin alb
  • condimente
  • sare ( foarte putina)
  • piper
  • sos de soia
  • sos de ardei iute
  • usturoi ( optional)
  • patrunjel
  • ulei pentru prajit ( 3 linguri)

Raporteaza reteta

Retete
de paduraru alina
Tort de mere cu biscuiti

Tort de mere cu biscuiti

1. Se pun la inmuiat stafidele in rom, pentru cca 3o min.Merele se spala, se taie cubulete si se

7 voturi    2 comentarii
20 min
Torturi
mar copt cu nuca si amaretto

mar copt cu nuca si amaretto

1. Spalam bine merele, apoi cu ajutorul unui cutit ( sau a unui aparat special ) scoatem miezul si

10 voturi    5 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
tort de pandispan cu ness

tort de pandispan cu ness

Blatul pentru acest tort este unul simplu, adica cel de pandispan ( pe care eu il ador: ) ). Singura

18 voturi    16 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

paduraru alina

Este o lipie langa...asa am servit-o eu in ziua respectiva...dar merge foarte bine si cu orez sau gnochi ( testat : ) )

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Ardei umpluti,fierti in sos de rosii