autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Tigari de ciocolata

Autor: paun erica gabriela (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 16 aprilie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: paun erica gabriela (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 16 aprilie 2006

Ingrediente
2 oua, 1/2 cana zahar, 1/2 cana lapte, 1/2 cana ulei, faina cat cuprinde, o lingurita drojdie, esenta de vanilie, coaja de la o lamaie mai mica, 1/2 pacher margarina wiesana, 1/2 cana zahar, 2 linguri lapte, o fiola esenta de rom, 2-3 linguri cacao, 1/2 litru ulei, o farfurie nuca macinata sau nuca de cocos, ,

Dificultate: Medie Timp: 1h

102 voturi

Mod de preparare

Aluatul: ouale se freaca cu zaharul, se adauga laptele, uleiul, drojdia dizolvata in apa calduta, esenta de vanilie, coaja de lamaie, se amesteca si treptate se adauga faina cat cuprinde. Se lasa sa creasca 30\'.
Se intinde o foaie si se taie bastonase lungi si groase dupa preferinta de preferat egale ca si dimensiune si se prajesc in ulei. Bastonasele obtinute se trec prin glazura si pe urma prin nuca sau prin nuca de cocos.
Glazura: zaharul se amesteca cu cacao se adauga margarina, laptele si se pun la fiert pana se ingroasa glazura, la final se adauga esenta de rom si se mai lasa inca 3 min.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tigari de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Clatite

Clatite

Intr-un vas se sparg ouale, se pune tot zaharul, faina, praful de copt, uleiul si lapte cat sa se

2 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Dulceata de coacaze rosii

Dulceata de coacaze rosii

In primul rand,fructele trebuie bine spalate cu apa rece si lasate la scurs, apoi pregatim oala(de

17 voturi    4 comentarii
3h 15 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

102 voturi

Ingrediente

  • 2 oua
  • 1/2 cana zahar
  • 1/2 cana lapte
  • 1/2 cana ulei
  • faina cat cuprinde
  • o lingurita drojdie
  • esenta de vanilie
  • coaja de la o lamaie mai mica
  • 1/2 pacher margarina wiesana
  • 1/2 cana zahar
  • 2 linguri lapte
  • o fiola esenta de rom
  • 2-3 linguri cacao
  • 1/2 litru ulei
  • o farfurie nuca macinata sau nuca de cocos

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Prajitura cu dulceata de capsuni si rubarba