autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Tigari de ciocolata

Autor: paun erica gabriela (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 16 aprilie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: paun erica gabriela (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 16 aprilie 2006

Ingrediente
2 oua, 1/2 cana zahar, 1/2 cana lapte, 1/2 cana ulei, faina cat cuprinde, o lingurita drojdie, esenta de vanilie, coaja de la o lamaie mai mica, 1/2 pacher margarina wiesana, 1/2 cana zahar, 2 linguri lapte, o fiola esenta de rom, 2-3 linguri cacao, 1/2 litru ulei, o farfurie nuca macinata sau nuca de cocos, ,

Dificultate: Medie Timp: 1h

102 voturi

Mod de preparare

Aluatul: ouale se freaca cu zaharul, se adauga laptele, uleiul, drojdia dizolvata in apa calduta, esenta de vanilie, coaja de lamaie, se amesteca si treptate se adauga faina cat cuprinde. Se lasa sa creasca 30\'.
Se intinde o foaie si se taie bastonase lungi si groase dupa preferinta de preferat egale ca si dimensiune si se prajesc in ulei. Bastonasele obtinute se trec prin glazura si pe urma prin nuca sau prin nuca de cocos.
Glazura: zaharul se amesteca cu cacao se adauga margarina, laptele si se pun la fiert pana se ingroasa glazura, la final se adauga esenta de rom si se mai lasa inca 3 min.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tigari de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Biscuiti

Biscuiti

Se amesteca toate ingredientele(margarina se amesteca cu zaharul apoi se adauga ouale, coaja de la

2 voturi    0 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Chec oriental cu aroma de ciocolata si cafea

Chec oriental cu aroma de ciocolata si cafea

Ouale la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul si un praf de sare. Untul se topeste la foc mic

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

102 voturi

Ingrediente

  • 2 oua
  • 1/2 cana zahar
  • 1/2 cana lapte
  • 1/2 cana ulei
  • faina cat cuprinde
  • o lingurita drojdie
  • esenta de vanilie
  • coaja de la o lamaie mai mica
  • 1/2 pacher margarina wiesana
  • 1/2 cana zahar
  • 2 linguri lapte
  • o fiola esenta de rom
  • 2-3 linguri cacao
  • 1/2 litru ulei
  • o farfurie nuca macinata sau nuca de cocos

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele

Mod de preparare pentru branza de vaci dulce: Se strecoara laptele si se pune intr-o oala la prins, se lasa cam doua zile, dupa care

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu brinza
Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate

Kulajul este un desert foarte gustos si aromat, el fiind de origine din Palestina, mai exact din orasul Nablus. Foile pentru kulaj sunt

6 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Minibriose de post cu gem