Tiramisu rețeta originală

Tiramisu rețeta originală

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Tiramisu Tonela
  • Ingredientele sunt pregatite pentru o tava cu L=25 cm si l=1 piscot
  • 200g mascarpone
  • 3 oua
  • 3 lg zahar
  • 2 lg cognac(rom sau whisky)
  • 200 g piscoturi
  • 150 ml cafea preparata
  • cacao

Mod de preparare

Preparare Tiramisu rețeta originală:

In cafeaua racita se inmoaie ft repede(1 sec) primul rand de piscoturi, care se aseaza in tava.

Crema:

Se bat 3 albusuri cu 2,5 lg de zahar.( sau 6 albusuri cu 5 lg zahar)

Separat se freaca galbenusurile cu 0,5 lg zahar si se adauga (sau 1 lg zahar) mascarpone( cu mixerul).

Se adauga alcoolul.

Se inglobeaza albusul in crema.

Crema se pune 20 minute la congelator.

Apoi se pune jumatate peste primul rand de piscoturi.

Se inmoaie in cafea al doilea rand de piscoturi peste care se adauga iar crema. In crema NU se adauga cacao.

Cu sita se presara cacao.

Prajitura se pune la frigider cca. 2 ore.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise