autor:

Fara foto

» » Prajituri

Tiramisu rețeta originală

Autor: Antoneta Lazarescu (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Mexic


    Reteta postata pe: 23 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Antoneta Lazarescu (Maestru bucatar)   
Specific:  

Mexic


Reteta postata pe: 23 mai 2008

Ingrediente
Tiramisu Tonela, , Ingredientele sunt pregatite pentru o tava cu L=25 cm si l=1 piscot, , 200g mascarpone, 3 oua, 3 lg zahar, 2 lg cognac(rom sau whisky), 200 g piscoturi, 150 ml cafea preparata, cacao

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Preparare Tiramisu rețeta originală:



In cafeaua racita se inmoaie ft repede(1 sec) primul rand de piscoturi, care se aseaza in tava.



Crema:



Se bat 3 albusuri cu 2,5 lg de zahar.( sau 6 albusuri cu 5 lg zahar)

Separat se freaca galbenusurile cu 0,5 lg zahar si se adauga (sau 1 lg zahar) mascarpone( cu mixerul).

Se adauga alcoolul.

Se inglobeaza albusul in crema.

Crema se pune 20 minute la congelator.

Apoi se pune jumatate peste primul rand de piscoturi.

Se inmoaie in cafea al doilea rand de piscoturi peste care se adauga iar crema. In crema NU se adauga cacao.

Cu sita se presara cacao.



Prajitura se pune la frigider cca. 2 ore.





Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu rețeta originală" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tiramisu rețeta originală

Tiramisu rețeta originală

Cum se face Tiramisu rețeta originală: Mascarponele se bate cu mixerul impreuna cu zaharul pana

2 voturi    2 comentarii
30 min
Prajituri
Tiramisu rețeta originală

Tiramisu rețeta originală

Cum se prepara Tiramisu rețeta originală: Se face cafeaua Espresso si se pune la racit, se

5 voturi    1 comentariu
45 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

7 voturi

Ingrediente

  • Tiramisu Tonela
  • Ingredientele sunt pregatite pentru o tava cu L=25 cm si l=1 piscot
  • 200g mascarpone
  • 3 oua
  • 3 lg zahar
  • 2 lg cognac(rom sau whisky)
  • 200 g piscoturi
  • 150 ml cafea preparata
  • cacao

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Foi de cacao cu crema de vanilie si gem de caise Foi de cacao cu crema de vanilie si gem de caise

Foi: Intr-un bol se pun ouale impreuna cu zaharul. Se mixeaza bine pana se obtine o compozitie mai cremoasa si mai deschisa la culoare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Rulada cu blat de cafea si umplutura de gem de gutui cu perle de tapioca Rulada cu blat de cafea si umplutura de gem de gutui cu perle de tapioca

1. Intai se pune intr-un ibric la fiert o cana de apa si cand da in clocot se pun perlele de tapioca la fiert. Se lasa sa fiarba cca

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Tarta cu mere