autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

TIRAMISU

Autor: vlasin nicoleta sanda (Bucatar sef)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 07 octombrie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: vlasin nicoleta sanda (Bucatar sef)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 07 octombrie 2008

Ingrediente
5 oua, 5 lg zahar, 1 kg mascarpone, 300 ml cafea esspreso sau fiarta la ibric, 2 pachete de piscoturi pavesini

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Galbenusurile se freaca cu zaharul pana acesta se topeste, se adauga pe rand mascarpone pana se incorporeaza bine (daca crema e prea consistenta, se dilueaza cu frisca lichida, totul depinde de marca de mascarpone pe care o folositi si de cat de proaspat e). Intr-o tava se pune pe fund putina crema, se aseaza pavesini insiropati in cafea, se puna alt strat de crema, pavesini si se incheie cu crema.

Tiramisu e un dulce care e mai bun daca il serviti a doua zi de la preparare pudrat cu cacao sau cu ciocolata rasa (se poate pregati si e foarte gustos cu biscuiti in loc de piscoturi - in acest caz cafeaua se indulceste - la fel si daca folositi altfel de piscoturi decat pavesini).
Daca ti-a placut reteta noastra "TIRAMISU" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
TIRAMISU

TIRAMISU

Separi galbenusurile de albusuri un albus il pastrezi celelate 2 nu-ti trebuiesc. Freci cu mixerul

82 voturi    10 comentarii
30 min
Torturi
Praline Tiramisu

Praline Tiramisu

Piscoturile le-am rupt in doua, le-am pus in robot si le-am macinat. Intr-un bol punem piscoturile

6 voturi    4 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    nicoleta , 10 noiembrie 2008

    Da, e posibil, dar incearca sa folosesti pavesini nu savoiardi sau altfel de piscoturi, de asemenea crema mascarpone face mult lichid; daca nu e de buna calitate, atunci redu nr oualor sau al albusurilor si o sa iasa super. Cat despre piscoturi, de abia trebuie sa atinga cafeaua fierbinte. Pa si spune-mi cum ti-a venit!

  • Fara foto

    adina , 07 noiembrie 2008

    Cum sa fac sa nu mai lase zeama? Am facut de cateva ori si eu tiramisu pt ca este prajitura (tortul) preferat, dar nu il pot servi invitatilor deoarece este cam moale. Vreau un sfat. Piscoturile nu le insiropez "prea" tare, dar... Merci!

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

4 voturi

Ingrediente

  • 5 oua
  • 5 lg zahar
  • 1 kg mascarpone
  • 300 ml cafea esspreso sau fiarta la ibric
  • 2 pachete de piscoturi pavesini

Raporteaza reteta

nicoleta

Da, e posibil, dar incearca sa folosesti pavesini nu savoiardi sau altfel de piscoturi, de asemenea crema mascarpone face mult lichid; daca nu e de buna calitate, atunci redu nr oualor sau al albusurilor si o sa iasa super. Cat despre piscoturi, de abia trebuie sa atinga cafeaua fierbinte. Pa si spune-mi cum ti-a venit!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri cu tahini Fursecuri cu tahini

Se pun toate ingredientele in bolul mixerului si se amesteca pana devine un aluat chiar putin lipicios. Intind o foaie de copt pe tava

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura Rafaello Prajitura Rafaello

Se face un blat de tort in stilul clasic: se bat albusurile spuma, galbenusurile se freaca cu zahar, se amesteca faina cu praful de

31 voturi    15 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
Cherry Cupcakes