autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

TIRAMISU

Autor: vlasin nicoleta sanda (Bucatar sef)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 07 octombrie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: vlasin nicoleta sanda (Bucatar sef)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 07 octombrie 2008

Ingrediente
5 oua, 5 lg zahar, 1 kg mascarpone, 300 ml cafea esspreso sau fiarta la ibric, 2 pachete de piscoturi pavesini

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Galbenusurile se freaca cu zaharul pana acesta se topeste, se adauga pe rand mascarpone pana se incorporeaza bine (daca crema e prea consistenta, se dilueaza cu frisca lichida, totul depinde de marca de mascarpone pe care o folositi si de cat de proaspat e). Intr-o tava se pune pe fund putina crema, se aseaza pavesini insiropati in cafea, se puna alt strat de crema, pavesini si se incheie cu crema.

Tiramisu e un dulce care e mai bun daca il serviti a doua zi de la preparare pudrat cu cacao sau cu ciocolata rasa (se poate pregati si e foarte gustos cu biscuiti in loc de piscoturi - in acest caz cafeaua se indulceste - la fel si daca folositi altfel de piscoturi decat pavesini).
Daca ti-a placut reteta noastra "TIRAMISU" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

Mod de preparare: 1. 1. Pregătim o tavă de 17 X 24 cm, cu pereţii înalţi. Întâi vom pregăti

3 voturi    4 comentarii
30 min
Prajituri
Tiramisu (varianta fara oua)

Tiramisu (varianta fara oua)

Pentru perioada Sarbatorilor, va propun prajitura Tiramisu, in varianta fara oua, usoara si gustoasa,

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Craciun

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    nicoleta , 10 noiembrie 2008

    Da, e posibil, dar incearca sa folosesti pavesini nu savoiardi sau altfel de piscoturi, de asemenea crema mascarpone face mult lichid; daca nu e de buna calitate, atunci redu nr oualor sau al albusurilor si o sa iasa super. Cat despre piscoturi, de abia trebuie sa atinga cafeaua fierbinte. Pa si spune-mi cum ti-a venit!

  • Fara foto

    adina , 07 noiembrie 2008

    Cum sa fac sa nu mai lase zeama? Am facut de cateva ori si eu tiramisu pt ca este prajitura (tortul) preferat, dar nu il pot servi invitatilor deoarece este cam moale. Vreau un sfat. Piscoturile nu le insiropez "prea" tare, dar... Merci!

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

4 voturi

Ingrediente

  • 5 oua
  • 5 lg zahar
  • 1 kg mascarpone
  • 300 ml cafea esspreso sau fiarta la ibric
  • 2 pachete de piscoturi pavesini

Raporteaza reteta

nicoleta

Da, e posibil, dar incearca sa folosesti pavesini nu savoiardi sau altfel de piscoturi, de asemenea crema mascarpone face mult lichid; daca nu e de buna calitate, atunci redu nr oualor sau al albusurilor si o sa iasa super. Cat despre piscoturi, de abia trebuie sa atinga cafeaua fierbinte. Pa si spune-mi cum ti-a venit!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu mere si aluat foietaj Tarta cu mere si aluat foietaj

Placintele cu mere nu se numara printre deserturile mele preferate si mi se par adesea banale, dar poate ca frumusetea sta tocmai in

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aluaturi si Foietaje
Brioșe cu gem