autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

TIRAMISU

Autor: vlasin nicoleta sanda (Bucatar sef)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 07 octombrie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: vlasin nicoleta sanda (Bucatar sef)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 07 octombrie 2008

Ingrediente
5 oua, 5 lg zahar, 1 kg mascarpone, 300 ml cafea esspreso sau fiarta la ibric, 2 pachete de piscoturi pavesini

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Galbenusurile se freaca cu zaharul pana acesta se topeste, se adauga pe rand mascarpone pana se incorporeaza bine (daca crema e prea consistenta, se dilueaza cu frisca lichida, totul depinde de marca de mascarpone pe care o folositi si de cat de proaspat e). Intr-o tava se pune pe fund putina crema, se aseaza pavesini insiropati in cafea, se puna alt strat de crema, pavesini si se incheie cu crema.

Tiramisu e un dulce care e mai bun daca il serviti a doua zi de la preparare pudrat cu cacao sau cu ciocolata rasa (se poate pregati si e foarte gustos cu biscuiti in loc de piscoturi - in acest caz cafeaua se indulceste - la fel si daca folositi altfel de piscoturi decat pavesini).
Daca ti-a placut reteta noastra "TIRAMISU" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tiramisu

Tiramisu

Cum procedam, in primul rand facem o frisca din smantana, mixam smantana la viteza mica timp de 5-10

3 voturi    0 comentarii
40 min
Torturi
Tiramisu reinventat

Tiramisu reinventat

Cu numele de Speculos, se gasesc in comert biscuiti foarte buni, mai ales pentru copii, cu scortisoara,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    nicoleta , 10 noiembrie 2008

    Da, e posibil, dar incearca sa folosesti pavesini nu savoiardi sau altfel de piscoturi, de asemenea crema mascarpone face mult lichid; daca nu e de buna calitate, atunci redu nr oualor sau al albusurilor si o sa iasa super. Cat despre piscoturi, de abia trebuie sa atinga cafeaua fierbinte. Pa si spune-mi cum ti-a venit!

  • Fara foto

    adina , 07 noiembrie 2008

    Cum sa fac sa nu mai lase zeama? Am facut de cateva ori si eu tiramisu pt ca este prajitura (tortul) preferat, dar nu il pot servi invitatilor deoarece este cam moale. Vreau un sfat. Piscoturile nu le insiropez "prea" tare, dar... Merci!

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

4 voturi

Ingrediente

  • 5 oua
  • 5 lg zahar
  • 1 kg mascarpone
  • 300 ml cafea esspreso sau fiarta la ibric
  • 2 pachete de piscoturi pavesini

Raporteaza reteta

nicoleta

Da, e posibil, dar incearca sa folosesti pavesini nu savoiardi sau altfel de piscoturi, de asemenea crema mascarpone face mult lichid; daca nu e de buna calitate, atunci redu nr oualor sau al albusurilor si o sa iasa super. Cat despre piscoturi, de abia trebuie sa atinga cafeaua fierbinte. Pa si spune-mi cum ti-a venit!

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Galuste cu prune din fulgi de cartofi