Tiramisu rețeta originală

Tiramisu rețeta originală

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 oua,
  • 5 lg zahar,
  • 1 kg mascarpone,
  • 300 ml cafea esspreso sau fiarta la ibric,
  • 2 pachete de piscoturi pavesini

Mod de preparare

Mod de preparare Tiramisu rețeta originală:

Galbenusurile se freaca cu zaharul pana acesta se topeste, se adauga pe rand mascarpone pana se incorporeaza bine (daca crema e prea consistenta, se dilueaza cu frisca lichida, totul depinde de marca de mascarpone pe care o folositi si de cat de proaspat e). Intr-o tava se pune pe fund putina crema, se aseaza pavesini insiropati in cafea, se puna alt strat de crema, pavesini si se incheie cu crema.

Tiramisu e un dulce care e mai bun daca il serviti a doua zi de la preparare pudrat cu cacao sau cu ciocolata rasa (se poate pregati si e foarte gustos cu biscuiti in loc de piscoturi - in acest caz cafeaua se indulceste - la fel si daca folositi altfel de piscoturi decat pavesini).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de ciocolata cu crema caramel

Tort de ciocolata cu crema caramel

Tort de ciocolata cu crema caramel
Chiftele in aluat de bere

Chiftele in aluat de bere

Chiftele in aluat de bere. Pregatim chiftelutele amestecand carnea cu oul, ceapa tocata marunt, usturoiul pisat, painea...

Chiftele in aluat de bere
Prajitura cu mere si nuci caramelizate

Prajitura cu mere si nuci caramelizate

Prajitura cu mere si nuci caramelizate
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor