autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Tiramisu rețeta originală

Autor: vlasin nicoleta sanda (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 07 octombrie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: vlasin nicoleta sanda (Maestru bucatar)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 07 octombrie 2008

Ingrediente
5 oua,, 5 lg zahar,, 1 kg mascarpone,, 300 ml cafea esspreso sau fiarta la ibric,, 2 pachete de piscoturi pavesini

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Mod de preparare Tiramisu rețeta originală:



Galbenusurile se freaca cu zaharul pana acesta se topeste, se adauga pe rand mascarpone pana se incorporeaza bine (daca crema e prea consistenta, se dilueaza cu frisca lichida, totul depinde de marca de mascarpone pe care o folositi si de cat de proaspat e). Intr-o tava se pune pe fund putina crema, se aseaza pavesini insiropati in cafea, se puna alt strat de crema, pavesini si se incheie cu crema.



Tiramisu e un dulce care e mai bun daca il serviti a doua zi de la preparare pudrat cu cacao sau cu ciocolata rasa (se poate pregati si e foarte gustos cu biscuiti in loc de piscoturi - in acest caz cafeaua se indulceste - la fel si daca folositi altfel de piscoturi decat pavesini).
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu rețeta originală" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tiramisu rețeta originală

Tiramisu rețeta originală

Cum se face Tiramisu rețeta originală: Intr-un bol se amesteca bine galbenusurile de ou

6 voturi    3 comentarii
1h 5 min
Prajituri
Tiramisu rețeta originală

Tiramisu rețeta originală

Cum se prepara Tiramisu rețeta originală: Am separat ouale.Am batut galbenusurile cu 4 linguri

1 vot    0 comentarii
30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    nicoleta , 10 noiembrie 2008

    Da, e posibil, dar incearca sa folosesti pavesini nu savoiardi sau altfel de piscoturi, de asemenea crema mascarpone face mult lichid; daca nu e de buna calitate, atunci redu nr oualor sau al albusurilor si o sa iasa super. Cat despre piscoturi, de abia trebuie sa atinga cafeaua fierbinte. Pa si spune-mi cum ti-a venit!

  • Fara foto

    adina , 07 noiembrie 2008

    Cum sa fac sa nu mai lase zeama? Am facut de cateva ori si eu tiramisu pt ca este prajitura (tortul) preferat, dar nu il pot servi invitatilor deoarece este cam moale. Vreau un sfat. Piscoturile nu le insiropez "prea" tare, dar... Merci!

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

4 voturi

Ingrediente

  • 5 oua,
  • 5 lg zahar,
  • 1 kg mascarpone,
  • 300 ml cafea esspreso sau fiarta la ibric,
  • 2 pachete de piscoturi pavesini

Raporteaza reteta

nicoleta

Da, e posibil, dar incearca sa folosesti pavesini nu savoiardi sau altfel de piscoturi, de asemenea crema mascarpone face mult lichid; daca nu e de buna calitate, atunci redu nr oualor sau al albusurilor si o sa iasa super. Cat despre piscoturi, de abia trebuie sa atinga cafeaua fierbinte. Pa si spune-mi cum ti-a venit!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tiramisu Rapido Tiramisu Rapido

Oualele, mascarpone si frisca lichida se pun in robotul de bucatarie si se amesteca bine pana cand se obtine consistenta dorita daca

20 voturi    2 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tiramisu rețeta originală Tiramisu rețeta originală

Mod de preparare Tiramisu rețeta originală: Se prepara 500 ml cafea fara zahar si se lasa deoparte sa se raceasca. Se separa ouale

7 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Portocale