autor:

alexandra elena

» » Dulciuri diverse

Tiramisu

Autor: alexandra elena (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: alexandra elena (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 martie 2009

Ingrediente
250 gr mascarpone, 3 oua,2 linguri cacao, 500 ml cafea, 3 linguri zahar, piscoturi

Dificultate: Redusa Timp: 1h

7 voturi

Mod de preparare

Se prepara 500 ml cafea fara zahar si se lasa deoparte sa se raceasca. Se separa ouale albusurile batandu-se spuma cu un praf de sare, dupa care se dau la rece,iar galbenusurile se amesteca cu zaharul pana ce devin o crema groasa. Peste galbenusuri se adauga mascarpone si se amesteca in continuare. Dupa aceasta se adauga albusurile batute spuma si se incorporeaza bine.Aceasta crema se adauga peste straturile de piscoturi insiropate prin inmuiere in cafea si asezate intr-o tava patrata. Peste crema se presara cacao. Se da la rece.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tiramisu

Tiramisu

Se amesteca 5 galbenusuri cu 500g mascarpone si 1/2 cana de zahar. Separat se bat albusurile spuma,

3 voturi    2 comentarii
30 min
Prajituri
Tiramisu cu cirese

Tiramisu cu cirese

Se separa ouale. Galbenusurile se bat foarte bine cu zaharul. Se pun apoi mascarpone si esenta de

37 voturi    19 comentarii
20 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    negoita elena (Bucatar sef):

    si eu fac tiramisu dar putin diferit. folosesc un pachet de 400g piscoturi,200g mascalpone,500ml cafea putin indulcita si cu 25ml cogneac in ea,500ml frisca,de preferat naturala,3 oua si 4linguri de zahar. Galbenusul il frec cu 2 linguri de zahar,dupa care adaug mascalponele. Bat frisca bine ,cu putin zahar daca este naturala,si fara zahar daca este vegetala. Bat albusul cu 2 linguri de zahar.Dupa aceea adaug frisca peste galbenusul frecat si albusul batut spuma.Iese o compozitie spumoasa si foarte gustoasa.Inmoi piscoturile in cafea,pun jumatate de crema,mai pun un rand de piscoturi si adaug cealalta jumatate de crema.Deasupra presar cacao si bag prajitura la congelator.Dupa 2-3 ore se poata servi,este delicioasa.Va recomand sa o faceti.

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • narcisa costea

    narcisa costea (Chef de cuisine) , 12 ianuarie 2011

    am incercat odata dar nu mi-a iesit,adih a iesit prea moale..Sambata incerc reteta ta,ureaza-mi succes!! AAa inca ceva iti poti imagina ca in ditamai orasul meu nu am gasit TIRAMISU!!! Desi e mare nu avem hipermarketuri ptr ca primaru nostru apara chioscarii cu preturi mari la alimente!!

  • narcisa costea

    narcisa costea (Chef de cuisine) , 12 ianuarie 2011

    am incercat odata dar nu mi-a iesit,adih a iesit prea moale..Sambata incerc reteta ta,ureaza-mi succes!!

  • Fara foto

    poplahovflorentina@yahoo.com , 22 martie 2010

    am preparat-o si mi-a gustat-o toti membri familiei.si ce credeti?nu m-au crezut ca am facut-o eu ,a iesit delicioasa

    • alexandra elena

      alexandra elena (Chef de cuisine) , 30 iunie 2009

      Asta a fost prima data cand am preparat Tiramisu de ziua sotului meu, dar voi avea si alte ocazii cand voi putea incerca reteta

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 30 iunie 2009

      Super arata,felicitari,pentru reteta.

    • Crystyna

      Crystyna (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2009

      Uau, Tiramisu!!! E una dintre prajiturile mele preferate!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

7 voturi

Ingrediente

  • 250 gr mascarpone
  • 3 oua,2 linguri cacao
  • 500 ml cafea
  • 3 linguri zahar
  • piscoturi

Raporteaza reteta

Retete
de alexandra elena
Pasca chinezeasca

Pasca chinezeasca

Aluatul:se freaca zaharul cu cacao sa nu aiba cocolosi; se pune galbenusul si margarina si se omogenizeaza;

49 voturi    15 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Turte "Scutecele Domnului"

Turte "Scutecele Domnului"

Foile se coc pe o tava direct pe foc, pe o parte si pe alta. Se fac teancuri dupa care se prepara

19 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Racituri

Racituri

Rasolul de porc si pulpele se curata, se spala si se fierb la foc potrivit intr-un vas cu apa descoperit.

35 voturi    3 comentarii
2h
Aperitive cu carne

narcisa costea (Chef de cuisine)

am incercat odata dar nu mi-a iesit,adih a iesit prea moale..Sambata incerc reteta ta,ureaza-mi succes!! AAa inca ceva iti poti imagina ca in ditamai orasul meu nu am gasit TIRAMISU!!! Desi e mare nu avem hipermarketuri ptr ca primaru nostru apara chioscarii cu preturi mari la alimente!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Gogosi pufoase