autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Tiramisu rețeta originală

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Ingrediente
15 piscoturi, 285 ml cafea tare, proaspata, 4 linguri zahar tos, 500 g mascarpone, 2 batoane de vanilie, 140 ml vin santo, coaja si zeama de la o portocala, 100 g ciocolata neagra de buna calitate

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Mod de preparare Tiramisu rețeta originală:

Luati un bol sau o farfurie mijlocie, cu un diametru de circa 20-25 cm, si aranjati pe ea piscoturile, asezându-Ie unele peste altele. Îndulciti cafeaua cu 2 linguri de zahar. Turnam cafeaua peste piscoturi, având grija ca stratul de deasupra sa fie complet acoperit; piscoturile vor începe sa absoarba cafeaua. În acest rastimp, puneti crema mascarpone într-un bol si bateti-o împreuna cu restul de zahar.

Crestati în lung batoanele de vanilie si puneti semintele în balul cu mascarpone, p:'istrând cojile pentru a face zahar vanilat. Bateti în continuare, adaugând vinul santo sau sherry-ul. Crema trebuie sa fie destul de subtire si lucioasa. Daca e prea groasa, puneti putina zeama de portocale, apoi turnati restul de zeama peste piscoturi. Întindeti crema peste piscoturi si radeti deasupra ciocolata (sau taiati-o fâsiute fine). Presarati prajitura cu coaja de portocala rasa fin si tineti-o la frigider pâna la servire.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu rețeta originală" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tiramisu rețeta originală

Tiramisu rețeta originală

Preparare Tiramisu rețeta originală: separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma.

45 voturi    7 comentarii
20 min
Torturi
Tiramisu rețeta originală

Tiramisu rețeta originală

Mod de preparare Tiramisu rețeta originală: Separi galbenusurile de albusuri un albus il pastrezi

84 voturi    11 comentarii
30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 15 piscoturi
  • 285 ml cafea tare
  • proaspata
  • 4 linguri zahar tos
  • 500 g mascarpone
  • 2 batoane de vanilie
  • 140 ml vin santo
  • coaja si zeama de la o portocala
  • 100 g ciocolata neagra de buna calitate

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri fragede cu merisoare uscate si glazura de ciocolata Fursecuri fragede cu merisoare uscate si glazura de ciocolata

1.Se amesteca untul aflat la temperatura camerei cu zaharul turnat treptat,esenta,oul si galbenusurile adaugate cate unul. Se hidrateaza

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Fursecuri vegane cu ciocolata Fursecuri vegane cu ciocolata

In oala mixerului cu suport de ghiara se pun margarina cu zaharul si esenta de vanilie si se freaca pana devine spuma si zaharul nu

2 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Tort diplomat