autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Tiramisu rețeta originală

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Ingrediente
15 piscoturi, 285 ml cafea tare, proaspata, 4 linguri zahar tos, 500 g mascarpone, 2 batoane de vanilie, 140 ml vin santo, coaja si zeama de la o portocala, 100 g ciocolata neagra de buna calitate

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Mod de preparare Tiramisu rețeta originală:

Luati un bol sau o farfurie mijlocie, cu un diametru de circa 20-25 cm, si aranjati pe ea piscoturile, asezându-Ie unele peste altele. Îndulciti cafeaua cu 2 linguri de zahar. Turnam cafeaua peste piscoturi, având grija ca stratul de deasupra sa fie complet acoperit; piscoturile vor începe sa absoarba cafeaua. În acest rastimp, puneti crema mascarpone într-un bol si bateti-o împreuna cu restul de zahar.

Crestati în lung batoanele de vanilie si puneti semintele în balul cu mascarpone, p:'istrând cojile pentru a face zahar vanilat. Bateti în continuare, adaugând vinul santo sau sherry-ul. Crema trebuie sa fie destul de subtire si lucioasa. Daca e prea groasa, puneti putina zeama de portocale, apoi turnati restul de zeama peste piscoturi. Întindeti crema peste piscoturi si radeti deasupra ciocolata (sau taiati-o fâsiute fine). Presarati prajitura cu coaja de portocala rasa fin si tineti-o la frigider pâna la servire.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu rețeta originală" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tiramisu rețeta originală

Tiramisu rețeta originală

Cum se face Tiramisu rețeta originală: Intr-un bol se amesteca bine galbenusurile de ou

6 voturi    3 comentarii
1h 5 min
Prajituri
Tiramisu rețeta originală

Tiramisu rețeta originală

Mod de preparare Tiramisu rețeta originală: Se separa albusurile de galbenusuri. In albusuri

6 voturi    4 comentarii
30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 15 piscoturi
  • 285 ml cafea tare
  • proaspata
  • 4 linguri zahar tos
  • 500 g mascarpone
  • 2 batoane de vanilie
  • 140 ml vin santo
  • coaja si zeama de la o portocala
  • 100 g ciocolata neagra de buna calitate

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de pere padurete (salbatice) Dulceata de pere padurete (salbatice)

Curatam perele de codite, indepartam mustatile din partea superioara, le spalam bine. Punem la fiert 2 cani de apa cu zaharul, scortisoara,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Gem de afine Gem de afine

Se spală delicat afinele, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert,

0 voturi    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Desert la pahar - capsuni