Autor:
Vekas (Chef de cuisine)
Reteta postata pe: 01 septembrie 2006
Ingrediente
(6portii):, 16piscoturi,, 250ml. cafea concentrata,, 3linguri rom,, 500gr. branza de vaca,, 300ml. frisca lichida,, 4linguri lichior de portocale,, 4linguri zahar pudra,, pudra de cacao pentru ornat
Dificultate: Redusa | Timp: 30 min
Mod de preparare
Intr-o tava incapatoare , aseaza 16 piscoturi intr-un singur strat. Amesteca 250ml.
cafea concentrata cu 3 linguri rom si stropeste piscoturile uniform. Lasa deoparte, sa se imbibe bine. Intre timp, amesteca 500gr. branza de vaci (crema) cu 300ml.frisca lichida si 4linguri de lichior de portocale. Adauga 4linguri zahar pudra (cernut in prealabil) si amesteca. In 6 pahare de servit , cu picior, alterneaza un strat de piscoturi cu unul de crema, pina acestea se umplu. Asa se procedeaza si la Tiramisu rețeta originală.
Ultimul strat trebuie sa fie de crema.Presara pudra de cacao si serveste.