autor:

NainaKitchen

» » Dulciuri diverse

Tiramisu

Autor: NainaKitchen (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: NainaKitchen (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 aprilie 2010

Ingrediente
Pentru 12-15 persoane, adica o tava mare, ingredientele sunt urmatoarele:, 500 ml frisca hulala, 2 cutii mascarpone (500 gr), 3 linguri miere, piscoturi (cca 60 bucati), 500 ml cafea tare, coniac, rom sau whisky cam 50 ml, putina cacao

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Frisca se bate, se amesteca cu mascarpone si cu mierea.

Se face cafeaua, se raceste si se pune in ea 50 ml tarie, sau cateva picaturi de esenta migdale.

Fiecare piscot se trece prin cafea, se aranjeaza pe tava si se pune un strat de frisca amestecata cu mascarpone. Se mai pune un rand de piscoturi, frisca si tot asa.

Se da la frigider pana a doua zi, iar inainte de a se servi se pudreaza cu cacao.

Desi nu este Tiramisu rețeta originală, va garantez un gust senzational!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tiramisu

Tiramisu

Ați făcut vreodată Tiramisu rețeta originală? Cu rețeta asta aproape ca nu se simte diferența

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Tiramisu cu crema de ricotta (urda)

Tiramisu cu crema de ricotta (urda)

Se amesteca urda cu zaharul si se lasa la frigider cateva ore,apoi se adauga zaharul vanilat,esenta

3 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Sandie (Chef de cuisine) , 12 iulie 2014

    Mascarpone 500gr. fiecare cutie sau in total? Simpla si usoara si nu cred ca o sa se simta lipsa oualelor. Am sa o incerc si eu.

  • Fara foto

    Pecsi Rozalia , 13 iunie 2014

    in tiramisu nu se foloseste miere si lipsesc ouale...

  • Fara foto

    Viorica Dieac , 11 februarie 2014

    FOARTE BUNA AM FACUTO SI EU

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 06 mai 2010

      Foarte bun si rapid!

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010

      Asta e prajitura nu tiramisu. Tiramisu se face cu oua.Oricum prajitura e buna.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2010

      O bunatate acest tiramisu.

    • lucica mihaila

      lucica mihaila (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2010

      Prajitura delicata si pretentioasa care ti-a iesit foarte bine. Felicitari!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2010

      Un deliciu...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

5 voturi

Ingrediente

  • Pentru 12-15 persoane
  • adica o tava mare
  • ingredientele sunt urmatoarele:
  • 500 ml frisca hulala
  • 2 cutii mascarpone (500 gr)
  • 3 linguri miere
  • piscoturi (cca 60 bucati)
  • 500 ml cafea tare
  • coniac
  • rom sau whisky cam 50 ml
  • putina cacao

Raporteaza reteta

Retete
de NainaKitchen
Chec delicios

Chec delicios

Galbenusurile se separa de albusuri. In galbenusuri se pune uleiul si se bate foarte bine, se adauga

10 voturi    8 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort cu mousse de ciocolata si frisca

Tort cu mousse de ciocolata si frisca

Se freaca galbenusurile cu zaharul si se adauga cate o lingura de apa, amestecand incontinuu pana

20 voturi    17 comentarii
2h 30 min
Torturi
Clatite cu banane

Clatite cu banane

Se amesteca ouale cu zaharul, uleiul, apoi se adauga laptele, apa minerala, faina, aromele . Trebuie

2 voturi    2 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Sandie (Chef de cuisine)

Mascarpone 500gr. fiecare cutie sau in total? Simpla si usoara si nu cred ca o sa se simta lipsa oualelor. Am sa o incerc si eu.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de capsuni Gem de capsuni

Se spală căpşunile, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert, pe foc

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Dulceata din fructe de padure Dulceata din fructe de padure

Se spală delicat fructele. Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul, care se lasă să fiarbă, iar când

1 vot    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Prajitura cu branza dulce, stafide si cacao