autor:

stefanisa

» » Dulciuri diverse

Tiramisu

Autor: stefanisa (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 07 ianuarie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: stefanisa (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 07 ianuarie 2012

Ingrediente
o punga de piscoturi, 2 cani de cafea facuta la ibric, 400-500 gr. frisca lichida, 300-400 gr. mascarpone, 5 pliculete de zahar vanilat, 1 esenta de vanilie la sticluta, 7 oua doar galbenusul, 7 linguri de zahar

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se face cafeaua la ibric, se lasa la racit. Intre timp se bate galbenusurile cu mixerul foarte bine.

Separat se bate frisca lichida pana se face mai groasa, dupa care se pune crema mascarpone, se bate iar foarte bine dupa se pune zaharul vanilat si esenta de vanilie.

Cu varful unui cutit sau cu dintii unei furculite se da pe jumatea de piscot de sus in jos se inmoaie in cafea, nu foarte mult, ca se fac prea moi, doar ce il bagati in cafea si-l scoateti. Se asaza unul langa altul pe un platou sau in tava pana s-a facut un pat de piscoturi, se puna jumatate din crema obtinuta pe piscoturi dupa aceia se inmoaie piscoturi si se mai face un pat si se mai pune si cealalta parte de crema ramasa.

Pe deasupra se pune cacao preserata, dulceata si ciocolata rasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tiramisu

Tiramisu

Prima data vom pregati crema astfel: cele 3 galbenusuri se mixeaza cu zaharul praf, pana isi schimba

13 voturi    7 comentarii
45 min
Prajituri
Tiramisu

Tiramisu

Se freaca zaharul cu galbenusurile pana ce amestecul devine spumos. Se adauga cutia de mascarpone

15 voturi    3 comentarii
45 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • o punga de piscoturi
  • 2 cani de cafea facuta la ibric
  • 400-500 gr. frisca lichida
  • 300-400 gr. mascarpone
  • 5 pliculete de zahar vanilat
  • 1 esenta de vanilie la sticluta
  • 7 oua doar galbenusul
  • 7 linguri de zahar

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Clatite Banatene