Tiramisu rețeta originală
Se face cafeaua la ibric, se lasa la racit. Intre timp se bate galbenusurile cu mixerul foarte bine.
Separat se bate frisca lichida pana se face mai groasa, dupa care se pune crema mascarpone, se bate iar foarte bine dupa se pune zaharul vanilat si esenta de vanilie.
Cu varful unui cutit sau cu dintii unei furculite se da pe jumatatea de piscot de sus in jos se inmoaie in cafea, nu foarte mult, ca se fac prea moi, doar ce il bagati in cafea si-l scoateti. Se asaza unul langa altul pe un platou sau in tava pana s-a facut un pat de piscoturi, se puna jumatate din crema obtinuta pe piscoturi dupa aceia se inmoaie piscoturi si se mai face un pat si se mai pune si cealalta parte de crema ramasa.
Pe deasupra se pune cacao preserata, dulceata si ciocolata rasa.
Desi nu este Tiramisu rețeta originală, acest desert merita sa-l incercati!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii