autor:

stefanisa

» » Dulciuri diverse

Tiramisu

Autor: stefanisa (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 07 ianuarie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: stefanisa (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 07 ianuarie 2012

Ingrediente
o punga de piscoturi, 2 cani de cafea facuta la ibric, 400-500 gr. frisca lichida, 300-400 gr. mascarpone, 5 pliculete de zahar vanilat, 1 esenta de vanilie la sticluta, 7 oua doar galbenusul, 7 linguri de zahar

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se face cafeaua la ibric, se lasa la racit. Intre timp se bate galbenusurile cu mixerul foarte bine.
Separat se bate frisca lichida pana se face mai groasa, dupa care se pune crema mascarpone, se bate iar foarte bine dupa se pune zaharul vanilat si esenta de vanilie.
Cu varful unui cutit sau cu dintii unei furculite se da pe jumatatea de piscot de sus in jos se inmoaie in cafea, nu foarte mult, ca se fac prea moi, doar ce il bagati in cafea si-l scoateti. Se asaza unul langa altul pe un platou sau in tava pana s-a facut un pat de piscoturi, se puna jumatate din crema obtinuta pe piscoturi dupa aceia se inmoaie piscoturi si se mai face un pat si se mai pune si cealalta parte de crema ramasa.
Pe deasupra se pune cacao preserata, dulceata si ciocolata rasa.
Desi nu este Tiramisu rețeta originală, acest desert merita sa-l incercati!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tiramisu - asa cum il pregatesc eu

Tiramisu - asa cum il pregatesc eu

Separati ouale si bateti galbenusurile cu zaharul folosind mixerul - uniti mascarpone si amestecati

2 voturi    1 comentariu
1h
Prajituri
Tiramisu

Tiramisu

Batem frisca cu zaharul pudra si o dam la rece. Cele 2 galbenusuri le frecam cu zaharul pana devin

17 voturi    3 comentarii
30 min
Prajituri

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • o punga de piscoturi
  • 2 cani de cafea facuta la ibric
  • 400-500 gr. frisca lichida
  • 300-400 gr. mascarpone
  • 5 pliculete de zahar vanilat
  • 1 esenta de vanilie la sticluta
  • 7 oua doar galbenusul
  • 7 linguri de zahar

Raporteaza reteta

Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Chec cu struguri