autor:

stefanisa

» » Dulciuri diverse

Tiramisu

Autor: stefanisa (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 07 ianuarie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: stefanisa (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 07 ianuarie 2012

Ingrediente
o punga de piscoturi, 2 cani de cafea facuta la ibric, 400-500 gr. frisca lichida, 300-400 gr. mascarpone, 5 pliculete de zahar vanilat, 1 esenta de vanilie la sticluta, 7 oua doar galbenusul, 7 linguri de zahar

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se face cafeaua la ibric, se lasa la racit. Intre timp se bate galbenusurile cu mixerul foarte bine.

Separat se bate frisca lichida pana se face mai groasa, dupa care se pune crema mascarpone, se bate iar foarte bine dupa se pune zaharul vanilat si esenta de vanilie.

Cu varful unui cutit sau cu dintii unei furculite se da pe jumatatea de piscot de sus in jos se inmoaie in cafea, nu foarte mult, ca se fac prea moi, doar ce il bagati in cafea si-l scoateti. Se asaza unul langa altul pe un platou sau in tava pana s-a facut un pat de piscoturi, se puna jumatate din crema obtinuta pe piscoturi dupa aceia se inmoaie piscoturi si se mai face un pat si se mai pune si cealalta parte de crema ramasa.

Pe deasupra se pune cacao preserata, dulceata si ciocolata rasa.

Desi nu este Tiramisu rețeta originală, acest desert merita sa-l incercati!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tiramisu

Tiramisu

Frisca se bate, se amesteca cu mascarpone si cu mierea. Se face cafeaua, se raceste si se pune in

5 voturi    8 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tiramisu

Tiramisu

Nu e Tiramisu rețeta originală, dar va garantez ca este delicios Prima data se face cafeaua

2 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • o punga de piscoturi
  • 2 cani de cafea facuta la ibric
  • 400-500 gr. frisca lichida
  • 300-400 gr. mascarpone
  • 5 pliculete de zahar vanilat
  • 1 esenta de vanilie la sticluta
  • 7 oua doar galbenusul
  • 7 linguri de zahar

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Mere rase in coca de clatite