autor:

stefanisa

» » Dulciuri diverse

Tiramisu

Autor: stefanisa (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 07 ianuarie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: stefanisa (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 07 ianuarie 2012

Ingrediente
o punga de piscoturi, 2 cani de cafea facuta la ibric, 400-500 gr. frisca lichida, 300-400 gr. mascarpone, 5 pliculete de zahar vanilat, 1 esenta de vanilie la sticluta, 7 oua doar galbenusul, 7 linguri de zahar

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se face cafeaua la ibric, se lasa la racit. Intre timp se bate galbenusurile cu mixerul foarte bine.

Separat se bate frisca lichida pana se face mai groasa, dupa care se pune crema mascarpone, se bate iar foarte bine dupa se pune zaharul vanilat si esenta de vanilie.

Cu varful unui cutit sau cu dintii unei furculite se da pe jumatatea de piscot de sus in jos se inmoaie in cafea, nu foarte mult, ca se fac prea moi, doar ce il bagati in cafea si-l scoateti. Se asaza unul langa altul pe un platou sau in tava pana s-a facut un pat de piscoturi, se puna jumatate din crema obtinuta pe piscoturi dupa aceia se inmoaie piscoturi si se mai face un pat si se mai pune si cealalta parte de crema ramasa.

Pe deasupra se pune cacao preserata, dulceata si ciocolata rasa.

Desi nu este Tiramisu rețeta originală, acest desert merita sa-l incercati!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tiramisu cu crema si  trufe de ciocolata

Tiramisu cu crema si trufe de ciocolata

Galbenusurile se bat bine, se adauga zaharul pudra, se mixeaza pana totul devine o crema omogena.

25 voturi    12 comentarii
1h
Retete de Craciun
Tiramisu

Tiramisu

Chiar daca nu este un Tiramisu rețeta originală, este delicios. Se amesteca nescafe cu zahar

4 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 31 %
799.99 lei
549.99 lei

Dryer 2000W grey

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • o punga de piscoturi
  • 2 cani de cafea facuta la ibric
  • 400-500 gr. frisca lichida
  • 300-400 gr. mascarpone
  • 5 pliculete de zahar vanilat
  • 1 esenta de vanilie la sticluta
  • 7 oua doar galbenusul
  • 7 linguri de zahar

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de capsuni Gem de capsuni

Se spală căpşunile, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert, pe foc

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Dulceata din fructe de padure Dulceata din fructe de padure

Se spală delicat fructele. Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul, care se lasă să fiarbă, iar când

1 vot    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Prăjitură mea pufoasă şi rapidă cu mere de vară