Tiramisu rețeta originală
Cu siguranta ati incercat aceasta prajitura de traditie italieneasca. Combinatia dintre mascarpone, piscoturi si gustul intens de cafea nu fac decat sa ne imbie papilele gustative. Va prezint in cele ce urmeaza reteta mea de tiramisu, un Tiramisu un pic diferit fata de Tiramisu rețeta originală
Mai intai va ocupati de crema. Bateti frisa cu mixerul pana se intareste si amestecati cu mascaropone, zahar si galbenusurile. Personal prefer crema nu foarte dulce, asa ca va recomand sa o gustati si sa o potriviti dupa gust. Albusurile trebuie mixate bine la viteza mare cam 5 minute, pana se intaresc si apoi adaugate peste crema, folosind miscari circulare de jos in sus.
Inmuiati 1-2 secunde fiecare piscot in parte in cafeaua racita si montati mai intai primul blat. Nu lasati piscoturile mai mult in cafea pentru ca vor abosorbi foarte multa cafea si se vor inmuia. Turnati peste blatul din piscoturi jumatate din crema, apoi iar un strat de piscoturi trecute prin cafea si la final iarasi un strat de crema.
Ornati cu cacao si ciocolata rasa si lasati la frigider cel putin o ora inainte sa o serviti.
Mai multe retete gasiti aici: http://cocktailofsenses.wordpress.com/
Enjoy!
Reteta de spuma de capsuni. Spuma de capsuni cu albusuri gatite. Reteta de spuma de capsuni cu bezea italiana. Retete cu...
Spuma de capsuniReteta de gem de cirese fara conservanti. Gem de cirese retea simpla si usor de preparat.
Gem de cireseDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii