autor:

Cocktail of Senses

» » Prajituri

Tiramisu

Autor: Cocktail of Senses (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 08 aprilie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cocktail of Senses (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 08 aprilie 2014

Ingrediente
- 2 pachete piscoturi sampanie, - 2 cutii mascarpone, - 2 canii mari cafea rece, - 2 oua, - 200 ml frisca lichida, - 5-6 linguri mari de zahar, dupa gust, - cacao pentru decor, - putina ciocolata neagra rasa

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Cu siguranta ati incercat aceasta prajitura de traditie italieneasca. Combinatia dintre mascarpone, piscoturi si gustul intens de cafea nu fac decat sa ne imbie papilele gustative. Va prezint in cele ce urmeaza reteta mea de tiramisu, un Tiramisu un pic diferit fata de Tiramisu rețeta originală



Mai intai va ocupati de crema. Bateti frisa cu mixerul pana se intareste si amestecati cu mascaropone, zahar si galbenusurile. Personal prefer crema nu foarte dulce, asa ca va recomand sa o gustati si sa o potriviti dupa gust. Albusurile trebuie mixate bine la viteza mare cam 5 minute, pana se intaresc si apoi adaugate peste crema, folosind miscari circulare de jos in sus.



Inmuiati 1-2 secunde fiecare piscot in parte in cafeaua racita si montati mai intai primul blat. Nu lasati piscoturile mai mult in cafea pentru ca vor abosorbi foarte multa cafea si se vor inmuia. Turnati peste blatul din piscoturi jumatate din crema, apoi iar un strat de piscoturi trecute prin cafea si la final iarasi un strat de crema.



Ornati cu cacao si ciocolata rasa si lasati la frigider cel putin o ora inainte sa o serviti.



Mai multe retete gasiti aici: http://cocktailofsenses.wordpress.com/



Enjoy!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tiramisu

Tiramisu

Se face cafeaua se pune la racit si se adauga in ea esenta de migdale si o lingura de Angelli. Galbenusurile

0 voturi    3 comentarii
30 min
Prajituri
Tiramisu cu piersici

Tiramisu cu piersici

Ouala se separa. Se bat albusurile de ou spuma. Galbenusurile de ou se freaca bine cu 100 gm de

14 voturi    12 comentarii
30 min
Retete de Craciun

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 31 %
289.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

3 voturi

Ingrediente

  • - 2 pachete piscoturi sampanie
  • - 2 cutii mascarpone
  • - 2 canii mari cafea rece
  • - 2 oua
  • - 200 ml frisca lichida
  • - 5-6 linguri mari de zahar
  • dupa gust
  • - cacao pentru decor
  • - putina ciocolata neagra rasa

Raporteaza reteta

Retete
de Cocktail of Senses
Quiche cu mazare, rucola si Brie

Quiche cu mazare, rucola si Brie

Pentru aluat trebuie sa amestecati foarte bine, folosind ambele maini, faina cu untul si sarea, pana

4 voturi    0 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Rulada de pui si broccoli

Rulada de pui si broccoli

Imi plac ruladele deoarece, cu putina imaginatie, poti crea o multime de umpluturi. Astazi am folosit

2 voturi    3 comentarii
1h
Fripturi
Creveti cu sos de chilli dulce acrisor

Creveti cu sos de chilli dulce acrisor

Pentru a decortica un crevete, apucati-i capul intre degetelul mare si aratator, apoi trageti-l si

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete la gratar
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Rulada Ducesa Rulada Ducesa

Ruladă în ruladă (foaie de cacao în interiorul unei foi albe) cu cremă de ciocolată, gem de căpşuni, portocale, nuci

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tiramisu rețeta originală Tiramisu rețeta originală

Mod de preparare Tiramisu rețeta originală: Se separa albusurile de galbenusuri. In albusuri se adauga 3 linguri zahar si se amesteca

6 voturi    4 comentarii
30 min
Prajituri
Gauffre cu Prune