autor:

Mihaela

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Torturi

Tiramisu

Autor: Mihaela (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 03 decembrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela (Maestru bucatar)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 03 decembrie 2015

Ingrediente
300g piscoturi de sampanie,, 500g mascarpone,, 5 oua,, 6 linguri zahar,, 400g smantana,, 1 lingura de cafea(sau cacao),, 1 pliculet zahar vanilat,, 1 sticluta esenta de rom (25 ml),, 1 lingurita unt,, un praf sare.

Dificultate: Medie Timp: 40 min

3 voturi

Mod de preparare

Față de Tiramisu rețeta originală o să avem în plus frișca, îmi place așa deoarece crema devine mai aerată si mai gustoasă.

Cum procedam, in primul rand facem o frisca din smantana, mixam smantana la viteza mica timp de 5-10 minute, pana cand smantana capata consistenta de frisca. O pastram la rece si ne ocupam de celelalte ingrediente.

Intr-un ibric preparam o cafea dintr-o lingura de cafea si 200ml de apa si o lasam sa se raceasca. Dupa ce cafeaua s-a racit se separa de zat, se adauga esenta de rom, apoi se pune intr-un vas intins unde o sa inmuiem piscoturile.

Separam ouale albusuri de galbenusuri. Albusurile le pastram la rece deoarece o sa le batem la final. Mixam bine galbenusurile cu 3 linguri de zahar si un praf de sare, punem si zaharul vanilat si mixam pana cand galbenusurile se albesc si isi maresc volumul iar zaharul este complet dizolvat. Peste crema de galbenusuri adaugam mascarpone si mixam usor pana cand sau amestecat, apoi adaugam frisca si mixam pana cand toate ingredientele sau amestecat, pastram la rece crema rezultata.

Pregatim o tava dreptunghiulara cu peretii mai inalti sau o forma de tort si o ungem in interior cu unt atat pe fund cat si pe pereti. Piscoturile le desfacem din punga iar cafeaua o punem alaturi.

Scoatem albusurile de la rece si le batem bine cu un praf de sare pana cand se intaresc. Apoi adaugam restul de zahar si continuam sa le mixam pana cand zaharul este dizolvat complet si am obtinut o bezea din albusuri consistenta care este foarte bine legata. In crema preparata anterior din galbenusuri, mascarpone si frisca adaugam bezeaua din albusuri si amestecam usor de jos in sus (ca la compozitia de pandispan), compozitia cremei trebuie sa fie aerata.

In tava tapetata cu unt asezam un strat de piscoturi inmuiati foarte putin in cafea(2-3 secunde), deasupra turnam jumatate din crema de tiramisu si nivelam frumos, apoi asezam inca un strat de piscoturi, iar deasupra restul de crema.

Ornam tortul cu un strat de cacao, sau dupa gust si imaginatie cu diferite fructe de padure, capsuni, bucati de ciocolata, etc. Pastram prajitura la rece minim 24 de ore inainte sa fie servita, se poate pastra si la congelator fiind un desert foarte gustos si racoros.

Mai multe pe http://www.preparatedevis.ro/2015/11/tiramisu.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tiramisu - varianta mea

Tiramisu - varianta mea

Se face intii siropul - se incalzeste laptele se pune cacao si 2 linguri zahar si se face o cacao

10 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Tiramisu

Tiramisu

Ați făcut vreodată Tiramisu rețeta originală? Cu rețeta asta aproape ca nu se simte diferența

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

40 min

3 voturi

Ingrediente

  • 300g piscoturi de sampanie,
  • 500g mascarpone,
  • 5 oua,
  • 6 linguri zahar,
  • 400g smantana,
  • 1 lingura de cafea(sau cacao),
  • 1 pliculet zahar vanilat,
  • 1 sticluta esenta de rom (25 ml),
  • 1 lingurita unt,
  • un praf sare.

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela
Zacusca de ciuperci

Zacusca de ciuperci

Cum facem o zacusca pentru iarna delicioasa? Foarte simplu, in primul rand preparam un suc de rosii

3 voturi    0 comentarii
2h
Retete de post
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Halloween pumpkin and chocolate cake Halloween pumpkin and chocolate cake

Pornim cuptorul la 250 grade C. Tapetam doua forme pentru dovleac cu unt si faina. Pregatim o tava cu hartii mici pentru muffins. Muffins: Cernem

0 voturi    0 comentarii
5h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de toamna pentru siluete fine Tort de toamna pentru siluete fine

Pentru blat Semintele si nucile se vor frula pana a obtine o faina. Se amesteca toate ingredientele pana ad avea o consistenta omogena Se

0 voturi    0 comentarii
55 min
Dulciuri diverse
Tort trei ciocolate