Tiramisu

Tiramisu rețeta originală

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Tiramisu

Ingrediente

  • 300g piscoturi de sampanie,
  • 500g mascarpone,
  • 5 oua,
  • 6 linguri zahar,
  • 400g smantana,
  • 1 lingura de cafea(sau cacao),
  • 1 pliculet zahar vanilat,
  • 1 sticluta esenta de rom (25 ml),
  • 1 lingurita unt,
  • un praf sare.

Mod de preparare

Față de Tiramisu rețeta originală o să avem în plus frișca, îmi place așa deoarece crema devine mai aerată si mai gustoasă.

Cum procedam, in primul rand facem o frisca din smantana, mixam smantana la viteza mica timp de 5-10 minute, pana cand smantana capata consistenta de frisca. O pastram la rece si ne ocupam de celelalte ingrediente.

Intr-un ibric preparam o cafea dintr-o lingura de cafea si 200ml de apa si o lasam sa se raceasca. Dupa ce cafeaua s-a racit se separa de zat, se adauga esenta de rom, apoi se pune intr-un vas intins unde o sa inmuiem piscoturile.

Separam ouale albusuri de galbenusuri. Albusurile le pastram la rece deoarece o sa le batem la final. Mixam bine galbenusurile cu 3 linguri de zahar si un praf de sare, punem si zaharul vanilat si mixam pana cand galbenusurile se albesc si isi maresc volumul iar zaharul este complet dizolvat. Peste crema de galbenusuri adaugam mascarpone si mixam usor pana cand sau amestecat, apoi adaugam frisca si mixam pana cand toate ingredientele sau amestecat, pastram la rece crema rezultata.

Pregatim o tava dreptunghiulara cu peretii mai inalti sau o forma de tort si o ungem in interior cu unt atat pe fund cat si pe pereti. Piscoturile le desfacem din punga iar cafeaua o punem alaturi.

Scoatem albusurile de la rece si le batem bine cu un praf de sare pana cand se intaresc. Apoi adaugam restul de zahar si continuam sa le mixam pana cand zaharul este dizolvat complet si am obtinut o bezea din albusuri consistenta care este foarte bine legata. In crema preparata anterior din galbenusuri, mascarpone si frisca adaugam bezeaua din albusuri si amestecam usor de jos in sus (ca la compozitia de pandispan), compozitia cremei trebuie sa fie aerata.

In tava tapetata cu unt asezam un strat de piscoturi inmuiati foarte putin in cafea(2-3 secunde), deasupra turnam jumatate din crema de tiramisu si nivelam frumos, apoi asezam inca un strat de piscoturi, iar deasupra restul de crema.

Ornam tortul cu un strat de cacao, sau dupa gust si imaginatie cu diferite fructe de padure, capsuni, bucati de ciocolata, etc. Pastram prajitura la rece minim 24 de ore inainte sa fie servita, se poate pastra si la congelator fiind un desert foarte gustos si racoros.

Mai multe pe http://www.preparatedevis.ro/2015/11/tiramisu.html

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Zmeurata de casa

Zmeurata de casa

Reteta de zmeurata de casa. Cum se face zmeurata de casa reteta de lichior de zmeura.

Zmeurata de casa
Paste cu vinete

Paste cu vinete

Reteta de paste cu vinete. Cum faci acasa paste cu vinete reteta simpla si delicioasa.

Paste cu vinete
Pandispan cu zmeura si mure

Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale.

Pandispan cu zmeura si mure