autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Tiramisu ca in Italia

Autor: arhanghelul (Bucatar sef)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 29 decembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: arhanghelul (Bucatar sef)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 29 decembrie 2010

Ingrediente
-piscoturi Savoiardi pachet dublu, -frisca lichida 32% grasime(eu folosesc dorna rosie), -600 gr zahar(aproximativ), -1,600 gr mascarpone(sau puteti folosi branza ricota se gaseste la mega image), -6 galbenusuri de ou, -amaretto(sau esenta de migdale), -lichior sambuca(sau esenta anason), -cafea expreso slaba sau lunga cum se mai zice(sau cafea la ibric slaba si strecurata)

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

1 vot

Mod de preparare

1-Puneti un vas mai maricel sau lighean intr-un alt vas cu gheata pentru a se intari frisca.si turnati frisca lichida in vas cu zaharul eu am scris 600 gr deoarece eu pun din ochi si amestecati cu mixerul la inceput cu viteza 1 pana incepe sa se omogenizeze bine si dupa aceea la viteza 2 pana se topeste zaharul si mixerul incepe sa formeze valuri(nu stiu exact care este termenul sa se inchege).Nu va speriati daca este foarte dulce deoarece se amesteca cu mascalpone.cand este gata frisca o bagati la frigider(daca nu sa inchegat puteti sa puneti un plic de frisca praf).

2-Mascarpone se amesteca cu galbenusurile de ou de preferat cu un blender ca sa se omogenizeze bine.

(cum v-am scris puteti folosi ricota pentru ca mascalpone e o branza fara gust la fel este si ricota si la mascalpone puteti sa patiti ce am patit eu sa fie stricata pentru ca e ambalata si nu aveti cum sa o gustati ricota se vinde varsata )

3-Se amesteca frisca cu mascalpone secretul este sa puneti nu toata din prima si cate un pic deoarece la un moment dat nu se mai simte gust de frisca nici gust de branza trebuie sa ajungeti cu ea la jumate/ jumate

4-Cafeaua se amesteca cu amaretto si sambuca se pune dupa gust trebuie sa de simta gustul de aromele respective daca doriti puteti pune doar amaretto.cu cate un piscot in fiecare mana scufundati timp de 1 sec si scoateti si le asezati intr-o tava dreptunghilara cam de 27x37x5 cm.dupa ce acoperti cu picoturi primul rand puneti jumatate din compozitie acoperiti cu picoturi inmuiate la fel ca la primul rand si puneti cealalta jumatate de compozitie.la final se presara cacao sa acopere bine.se acopera cu o folie de plastic si se da la frigider.cel mai bine este sa il consumati a doua zi pentru ca piscoturile si cacaua sa absoarba din umiditate si se leaga mai bine.



Am scris foarte detaliat ca sa inteleaga toata lumea. Reteta o stiu pe cand lucram ca bucatar de la un bucatar italian, credeti-ma ca este foarte gustoasa si o sa aveti cu ce impresiona.poze am sa pun nu am acum dar am sa o fac si de revelion si am sa fac.daca ati incercat-o si v-a placut astept sa imi spuneti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu ca in Italia" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tiramisu (reteta din Italia)

Tiramisu (reteta din Italia)

Se face cafeaua Espresso si se pune la racit, se alege albusul si galbenusurile de ou, galbenusurile

5 voturi    1 comentariu
45 min
Dulciuri diverse
Roses des sables(Trandafirii nisipurilor)

Roses des sables(Trandafirii nisipurilor)

Rupeţi ciocolata bucăţele.Topiţi ciocolata şi margarina împreună în microunde(cam 1 minut)

9 voturi    7 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

1 vot

Ingrediente

  • -piscoturi Savoiardi pachet dublu
  • -frisca lichida 32% grasime(eu folosesc dorna rosie)
  • -600 gr zahar(aproximativ)
  • -1,600 gr mascarpone(sau puteti folosi branza ricota se gaseste la mega image)
  • -6 galbenusuri de ou
  • -amaretto(sau esenta de migdale)
  • -lichior sambuca(sau esenta anason)
  • -cafea expreso slaba sau lunga cum se mai zice(sau cafea la ibric slaba si strecurata)

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pere posate in vin roze Pere posate in vin roze

Se curata perele si se pun la fiert intr-un litru de vin roze impreuna cu mierea, scortisoara, anasonul, cardamomul si semintele din

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Spuma de capsuni