autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Tiramisu ca in Italia

Autor: arhanghelul (Bucatar sef)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 29 decembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: arhanghelul (Bucatar sef)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 29 decembrie 2010

Ingrediente
-piscoturi Savoiardi pachet dublu, -frisca lichida 32% grasime(eu folosesc dorna rosie), -600 gr zahar(aproximativ), -1,600 gr mascarpone(sau puteti folosi branza ricota se gaseste la mega image), -6 galbenusuri de ou, -amaretto(sau esenta de migdale), -lichior sambuca(sau esenta anason), -cafea expreso slaba sau lunga cum se mai zice(sau cafea la ibric slaba si strecurata)

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

1 vot

Mod de preparare

1-Puneti un vas mai maricel sau lighean intr-un alt vas cu gheata pentru a se intari frisca.si turnati frisca lichida in vas cu zaharul eu am scris 600 gr deoarece eu pun din ochi si amestecati cu mixerul la inceput cu viteza 1 pana incepe sa se omogenizeze bine si dupa aceea la viteza 2 pana se topeste zaharul si mixerul incepe sa formeze valuri(nu stiu exact care este termenul sa se inchege).Nu va speriati daca este foarte dulce deoarece se amesteca cu mascalpone.cand este gata frisca o bagati la frigider(daca nu sa inchegat puteti sa puneti un plic de frisca praf).

2-Mascarpone se amesteca cu galbenusurile de ou de preferat cu un blender ca sa se omogenizeze bine.

(cum v-am scris puteti folosi ricota pentru ca mascarpone e o branza fara gust la fel este si ricota si la mascarpone puteti sa patiti ce am patit eu sa fie stricata pentru ca e ambalata si nu aveti cum sa o gustati ricota se vinde varsata )

3-Se amesteca frisca cu mascalpone secretul este sa puneti nu toata din prima si cate un pic deoarece la un moment dat nu se mai simte gust de frisca nici gust de branza trebuie sa ajungeti cu ea la jumate/ jumate

4-Cafeaua se amesteca cu amaretto si sambuca se pune dupa gust trebuie sa de simta gustul de aromele respective daca doriti puteti pune doar amaretto.cu cate un piscot in fiecare mana scufundati timp de 1 sec si scoateti si le asezati intr-o tava dreptunghilara cam de 27x37x5 cm.dupa ce acoperti cu picoturi primul rand puneti jumatate din compozitie acoperiti cu picoturi inmuiate la fel ca la primul rand si puneti cealalta jumatate de compozitie.la final se presara cacao sa acopere bine.se acopera cu o folie de plastic si se da la frigider.cel mai bine este sa il consumati a doua zi pentru ca piscoturile si cacaua sa absoarba din umiditate si se leaga mai bine.



Am scris foarte detaliat ca sa inteleaga toata lumea. Reteta o stiu pe cand lucram ca bucatar de la un bucatar italian, credeti-ma ca este foarte gustoasa, mult mai gustoasa decat Tiramisu rețeta originală si o sa aveti cu ce impresiona.Poze am sa pun nu am acum dar am sa o fac si de revelion si am sa fac.daca ati incercat-o si v-a placut astept sa imi spuneti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu ca in Italia" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Biscuiti cu crema de capsuni

Biscuiti cu crema de capsuni

Se fac praf biscuitii cu ajutoul unui blender sau unei sticle, se adauga aromele in prafum de biscuiti,

4 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Dulciuri diverse
Biscuiti cu ness

Biscuiti cu ness

Punem toate ingredientele in bol si amestecam bine. Punem cacao pe o hartie de aluminiu si punem

0 voturi    0 comentarii
10 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T800E

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

1 vot

Ingrediente

  • -piscoturi Savoiardi pachet dublu
  • -frisca lichida 32% grasime(eu folosesc dorna rosie)
  • -600 gr zahar(aproximativ)
  • -1,600 gr mascarpone(sau puteti folosi branza ricota se gaseste la mega image)
  • -6 galbenusuri de ou
  • -amaretto(sau esenta de migdale)
  • -lichior sambuca(sau esenta anason)
  • -cafea expreso slaba sau lunga cum se mai zice(sau cafea la ibric slaba si strecurata)

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte cu branza dulce Placinte cu branza dulce

Drojdia si o lingurita de zahar se amesteca intr-un vas cu 50 ml apa calduta. Se lasa sa se umfle. Intre timp, se cerne faina, se

0 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza cu glazura de ciocolata