autor:

PanaCris

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Torturi

Tiramisu clasic

Autor: PanaCris (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 25 octombrie 2021

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: PanaCris (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 25 octombrie 2021

Ingrediente
pișcoturi 400 g,, brânză Mascarpone 500 g,, ouă 3 bucăți,, zahăr pudră 200 g,, sare ½ linguriță,, oțet de mere ½ linguriță,, cafea măcinată 2 linguri,, apă rece 250 ml.,, cacao 50 g., lichior Amaretto 50 ml.

Dificultate: Medie Timp: 3h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se amestecă într-un vas gălbenuşurile cu zahărul pudră până ce se obține o cremă spumoasă.
Albușurile se bat energic cu ½ linguriță de sare și ½ linguriță de oțet, până ce se obține o spumă fermă.
Brânza mascarpone şi albuşurile bătute spumă şi se amestecă cu crema de gălbenușuri, ușor, până la omogenizare.
Se prepară cafeaua la ibric, cafetieră sau esspresor și se lasă la răcorit.
Pişcoturile se însiropează în cafea, în care în prealabil s-a adăugat lichiorul.
Un vas sau tavă mai adâncă, se tapetează cu folie alimentară, apoi se întinde un strat de cremă, peste care se aşează un strat de pişcoturi însiropate.
Se continuă astfel, până la epuizarea pişcoturilor şi a cremei. Se acoperă cu folie alimentară și se lasă la rece, minim 3 ore.
Prăjitura se răstoarnă pe un platou de servire, apoi se presară pudra de cacao.
Atenție pudra de cacao se presară doar înainte de servire.
Spor și poftă bună
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu clasic" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tiramisu (clasic)

Tiramisu (clasic)

Așa cum nu greșești purtând o rochie simplă, dar elegantă, tot astfel nu greșești pregătind

0 voturi    0 comentarii
40 min
Torturi

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

3h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • pișcoturi 400 g,
  • brânză Mascarpone 500 g,
  • ouă 3 bucăți,
  • zahăr pudră 200 g,
  • sare ½ linguriță,
  • oțet de mere ½ linguriță,
  • cafea măcinată 2 linguri,
  • apă rece 250 ml.,
  • cacao 50 g.
  • lichior Amaretto 50 ml.

Raporteaza reteta

Retete
de PanaCris
Sandwich cald

Sandwich cald

Se încinge cuptorul. Se tapetează tava cu hârtie de pergament. Se aşează feliile de pâine în

12 voturi    6 comentarii
20 min
Sandviciuri
Legume la cuptor

Legume la cuptor

Se curata dovleceii, vinetele si ardeii. Se taie vinetele felii lungi si se dau cu sare. Dupa 10

5 voturi    5 comentarii
20 min
Retete vegetariene
Prăjitură cu gem şi nuci

Prăjitură cu gem şi nuci

Se topeşte untul, apoi se amestecă cu zahărul, zahărul vanilat, cu 3 ouă şi praful de copt

9 voturi    2 comentarii
55 min
Prajituri
Retete

din Torturi

Cheesecake cu fructe de padure Cheesecake cu fructe de padure

Pentru baza, maruntiti bicuitii intr-un robot si amestecati-i cu laptele si untul topit. Noua ne place baza inalta, dar daca nu o doriti

0 voturi    0 comentarii
3h
Retete de Pasti
Crema de vanilie cu unt Crema de vanilie cu unt

Intr-o craticioara se pun galbenusurile, sarea, zaharul si vanilia. Se mixeaza bine pana obtinem o compozitie cremoasa si deschisa la

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de Pasti
Tort cu afine de padure si crema de iaurt