Tiramisu rețeta originală
1.Pe bain-marie se topeste ciocolata;ouale se bat bine cu 80g.zahar,se adauga faina, 20g.cacao,ciocolata topita si putina sare.Compozitia se varsa intr-o tava de 28-30cm. si se coace 20 minute , la 180*C.
2.Se spala ciresele, se scot samburii si se fierb cu 100g.zahar ,batonul de scortisoarasi 2-3 linguri de apa, timp de 20 minute.Se lasa sa se raceasca.
3.Albusurile se bat spuma cu restul de zahar si se incorporeaza in crema de mascarpone.
4.Din aluatul copt , cu un pahar rotund,se "taie" 12 rotocoale(rotite) de marimea paharelor cu picior , in care se va aranja Tiramisu .(4)
5.Pe fundul celor 4 pahare se pune cate o rotita de aluat, se stropeste cu zeama de pe cirese,se aseaza cirese(se impart in 4 portii),din nou cate o rotita, se stropeste din nou cu zeama de cirese,crema de mascarpone, din nou o rotita ,care se pudreaza cu cacao si se orneaza cu restul de crema de mascarpone si se decoreaza cu cirese.Pana la servire se tine la rece.
Cred ca si Tiramisu rețeta originală s-ar potrivi foarte bine in varianta cu cirese ;)

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii