Tiramisu rețeta originală
1.Pe bain-marie se topeste ciocolata;ouale se bat bine cu 80g.zahar,se adauga faina, 20g.cacao,ciocolata topita si putina sare.Compozitia se varsa intr-o tava de 28-30cm. si se coace 20 minute , la 180*C.
2.Se spala ciresele, se scot samburii si se fierb cu 100g.zahar ,batonul de scortisoarasi 2-3 linguri de apa, timp de 20 minute.Se lasa sa se raceasca.
3.Albusurile se bat spuma cu restul de zahar si se incorporeaza in crema de mascarpone.
4.Din aluatul copt , cu un pahar rotund,se "taie" 12 rotocoale(rotite) de marimea paharelor cu picior , in care se va aranja Tiramisu .(4)
5.Pe fundul celor 4 pahare se pune cate o rotita de aluat, se stropeste cu zeama de pe cirese,se aseaza cirese(se impart in 4 portii),din nou cate o rotita, se stropeste din nou cu zeama de cirese,crema de mascarpone, din nou o rotita ,care se pudreaza cu cacao si se orneaza cu restul de crema de mascarpone si se decoreaza cu cirese.Pana la servire se tine la rece.
Cred ca si Tiramisu rețeta originală s-ar potrivi foarte bine in varianta cu cirese ;)
Chiftele in aluat de bere. Pregatim chiftelutele amestecand carnea cu oul, ceapa tocata marunt, usturoiul pisat, painea...
Chiftele in aluat de bereDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii