autor:

Vekas

» » Dulciuri diverse

TIRAMISU CU CIOCOLATA SI CIRESE

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 iunie 2008

Ingrediente
500g.cirese,, 120g.faina,, 60g.ciocolata de menaj,, 30g.cacao amaruie,, 4 oua +2 albusuri,, 200g.zahar,, 200g.mascarpone,, sare, un baton de scortisoara

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

1.Pe bain-marie se topeste ciocolata;ouale se bat bine cu 80g.zahar,se adauga faina, 20g.cacao,ciocolata topita si putina sare.Compozitia se varsa intr-o tava de 28-30cm. si se coace 20 minute , la 180*C.

2.Se spala ciresele, se scot samburii si se fierb cu 100g.zahar ,batonul de scortisoarasi 2-3 linguri de apa, timp de 20 minute.Se lasa sa se raceasca.

3.Albusurile se bat spuma cu restul de zahar si se incorporeaza in crema de mascarpone.

4.Din aluatul copt , cu un pahar rotund,se "taie" 12 rotocoale(rotite) de marimea paharelor cu picior , in care se va aranja Tiramisu .(4)

5.Pe fundul celor 4 pahare se pune cate o rotita de aluat, se stropeste cu zeama de pe cirese,se aseaza cirese(se impart in 4 portii),din nou cate o rotita, se stropeste din nou cu zeama de cirese,crema de mascarpone, din nou o rotita ,care se pudreaza cu cacao si se orneaza cu restul de crema de mascarpone si se decoreaza cu cirese.Pana la servire se tine la rece.



Cred ca si Tiramisu rețeta originală s-ar potrivi foarte bine in varianta cu cirese ;)
Daca ti-a placut reteta noastra "TIRAMISU CU CIOCOLATA SI CIRESE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Chec la cana

Chec la cana

In fiecare cana (cana mare) se pun 4 linguri de faina, 1 lingura de cacao, 4 linguri de zahar si

0 voturi    0 comentarii
10 min
Dulciuri diverse
Rulada cu crema

Rulada cu crema

Blat: Albusurile se bat spuma cu praful de sare .Adaugam zaharul treptat si mixam pana obtinem

6 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Dryer 2000W grey

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 500g.cirese,
  • 120g.faina,
  • 60g.ciocolata de menaj,
  • 30g.cacao amaruie,
  • 4 oua +2 albusuri,
  • 200g.zahar,
  • 200g.mascarpone,
  • sare
  • un baton de scortisoara

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de capsuni Gem de capsuni

Se spală căpşunile, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert, pe foc

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Dulceata din fructe de padure Dulceata din fructe de padure

Se spală delicat fructele. Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul, care se lasă să fiarbă, iar când

1 vot    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Tarta cu brinza dulce