Tiramisu rețeta originală
Ouala se separa.
Se bat albusurile de ou spuma.
Galbenusurile de ou se freaca bine cu 100 gm de zahar pana devin spumoase.
Se adauga branza crema si se mixeaza , apoi albusurile de ou si cateva picaturi de esenta de rom, dupa gust.
Piersicile se decojesc, se taie in jumatati si se scot samburii.
Se pun in mixer cu 100 gm de zahar si se amesteca pana obtinem o pasta omogena.
Se introduc piscoturile in cafeaua racita , apoi se tapeteaza cu ele o tava dreptunghiulara de pyrex cu diametrul de 23/35 cm .
Se pune jumatate din pasta de piersici peste piscoturi si se repartizeaza uniform.
Se pune peste pasta de piersici jumatate din crema de branza.
Se aseaza al doilea strat de piscoturi inmuiate in cafea, apoi pasta de piersici si crema de branza.
Se pudreaza cu cacao si se pune la frigder cu 3 ore inainte de servire.
Se pot inlocui piersicile cu capsuni sau mure.
Pofta buna!
Desi la Tiramisu rețeta originală se foloseste mascarpone, e foarte bun si cu crema de branza.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii