Tiramisu rețeta originală
Ouala se separa.
Se bat albusurile de ou spuma.
Galbenusurile de ou se freaca bine cu 100 gm de zahar pana devin spumoase.
Se adauga branza crema si se mixeaza , apoi albusurile de ou si cateva picaturi de esenta de rom, dupa gust.
Piersicile se decojesc, se taie in jumatati si se scot samburii.
Se pun in mixer cu 100 gm de zahar si se amesteca pana obtinem o pasta omogena.
Se introduc piscoturile in cafeaua racita , apoi se tapeteaza cu ele o tava dreptunghiulara de pyrex cu diametrul de 23/35 cm .
Se pune jumatate din pasta de piersici peste piscoturi si se repartizeaza uniform.
Se pune peste pasta de piersici jumatate din crema de branza.
Se aseaza al doilea strat de piscoturi inmuiate in cafea, apoi pasta de piersici si crema de branza.
Se pudreaza cu cacao si se pune la frigder cu 3 ore inainte de servire.
Se pot inlocui piersicile cu capsuni sau mure.
Pofta buna!
Desi la Tiramisu rețeta originală se foloseste mascarpone, e foarte bun si cu crema de branza.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii