autor:

Vekas

» » Dulciuri diverse

TIRAMISU CU VISINE

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 iunie 2008

Ingrediente
300g.visine,, 2dl.cafea neagra concentrata,, 4 linguri amaretto(lichior de migdale),, 80g.piscoturi,, 4 galbenuse,, 120g.zahar,, 1 praf de vanilie,, 2dl.suc de visine,, 250g.mascarpone,, 250g.branza dulce de vaca,, 1 lingura de cacao

Dificultate: Redusa Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

1.Se scot samburii din visine.Cafeaua se amesteca cu lichiorul.Intr-un vas de sticla dreptunghiular se aseaza piscoturile si se stropesc cu amestecul de cafea si lichior.Intre timp, galbenusurile de ou se amesteca cu 100g.zahar si ,in bain-marie, atata timp se amesteca cu telul pana se topeste zaharul si se obtine o crema.

2.Praful de vanilie se amesteca cu restul de zahar si 4 linguri de suc de visine.Restul de suc de visine se pune la fiert,se adauga zaharul amestecat cu praful de vanilie si se fierb impreuna 2 minute.Se ia de pe foc si se incorporeaza visinele si se lasa sa se raceasca.

3.Branza dulce se amesteca bine cu mascarpone si cu crema de galbenusuri.1/2 din crema se aseaza peste piscoturi, apoi se pun visinele si se acopera cu restul de crema.Cca. 6 ore se tine vasul in frigider.

Apoi , se presara cacao peste Tiramisu, se taie in cuburi si se serveste.Se orneaza cu visine si frunze de menta.



Dupa ce am facut Tiramisu rețeta originală, am incercat mai multe variante de tiramisu cu fructe. Cu visine e senzational!
Daca ti-a placut reteta noastra "TIRAMISU CU VISINE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tiramisu cu visine

Tiramisu cu visine

Spalam visinele si le scoatem samburii, apoi le presaram cu zahar si le lasam sa se scurga. Preparam

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Miere de albine cu miez de nuca

Miere de albine cu miez de nuca

Se stie ca nuca este un furnizor important de minerale ca sodiu, potasiu, calciu, magneziu, clor,

14 voturi    14 comentarii
10 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • 300g.visine,
  • 2dl.cafea neagra concentrata,
  • 4 linguri amaretto(lichior de migdale),
  • 80g.piscoturi,
  • 4 galbenuse,
  • 120g.zahar,
  • 1 praf de vanilie,
  • 2dl.suc de visine,
  • 250g.mascarpone,
  • 250g.branza dulce de vaca,
  • 1 lingura de cacao

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
"Kiss & Tell" - crema de ciocolata