autor:

Vekas

» » Dulciuri diverse

TIRAMISU CU VISINE

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 iunie 2008

Ingrediente
300g.visine,, 2dl.cafea neagra concentrata,, 4 linguri amaretto(lichior de migdale),, 80g.piscoturi,, 4 galbenuse,, 120g.zahar,, 1 praf de vanilie,, 2dl.suc de visine,, 250g.mascarpone,, 250g.branza dulce de vaca,, 1 lingura de cacao

Dificultate: Redusa Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

1.Se scot samburii din visine.Cafeaua se amesteca cu lichiorul.Intr-un vas de sticla dreptunghiular se aseaza piscoturile si se stropesc cu amestecul de cafea si lichior.Intre timp, galbenusurile de ou se amesteca cu 100g.zahar si ,in bain-marie, atata timp se amesteca cu telul pana se topeste zaharul si se obtine o crema.

2.Praful de vanilie se amesteca cu restul de zahar si 4 linguri de suc de visine.Restul de suc de visine se pune la fiert,se adauga zaharul amestecat cu praful de vanilie si se fierb impreuna 2 minute.Se ia de pe foc si se incorporeaza visinele si se lasa sa se raceasca.

3.Branza dulce se amesteca bine cu mascarpone si cu crema de galbenusuri.1/2 din crema se aseaza peste piscoturi, apoi se pun visinele si se acopera cu restul de crema.Cca. 6 ore se tine vasul in frigider.

Apoi , se presara cacao peste Tiramisu, se taie in cuburi si se serveste.Se orneaza cu visine si frunze de menta.



Dupa ce am facut Tiramisu rețeta originală, am incercat mai multe variante de tiramisu cu fructe. Cu visine e senzational!
Daca ti-a placut reteta noastra "TIRAMISU CU VISINE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Fursecuri cu cafea si ciocolata

Fursecuri cu cafea si ciocolata

Mai intai de toate, pastram ingredientele la temperatura camerei pentru 2 ore. Intr-un vas, punem

1 vot    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Crumble cu prune si mango

Crumble cu prune si mango

Preancalzim cuptorul la 180°C. Ungem cu unt vasul in care pregatim desertul. Punem fructele feliate

9 voturi    6 comentarii
50 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • 300g.visine,
  • 2dl.cafea neagra concentrata,
  • 4 linguri amaretto(lichior de migdale),
  • 80g.piscoturi,
  • 4 galbenuse,
  • 120g.zahar,
  • 1 praf de vanilie,
  • 2dl.suc de visine,
  • 250g.mascarpone,
  • 250g.branza dulce de vaca,
  • 1 lingura de cacao

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Cum se face coliva  cu nuca Cum se face coliva cu nuca

Cum se face coliva cu nuca Se fierbe graul la foc mic sau la cuptor.Incorporam graul cu zaharul,aromele, biscuitii,nucile,cacao.

9 voturi    6 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Cum se face coliva la Multicooker Cum se face coliva la Multicooker

Cum se face coliva la Multicooker Grâul se alege, se curăţă de impurităţi, se spală în 9 ape călduţe numite cele

4 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Cornuri cu finetti