autor:

Vekas

» » Dulciuri diverse

TIRAMISU CU VISINE

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 iunie 2008

Ingrediente
300g.visine,, 2dl.cafea neagra concentrata,, 4 linguri amaretto(lichior de migdale),, 80g.piscoturi,, 4 galbenuse,, 120g.zahar,, 1 praf de vanilie,, 2dl.suc de visine,, 250g.mascarpone,, 250g.branza dulce de vaca,, 1 lingura de cacao

Dificultate: Redusa Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

1.Se scot samburii din visine.Cafeaua se amesteca cu lichiorul.Intr-un vas de sticla dreptunghiular se aseaza piscoturile si se stropesc cu amestecul de cafea si lichior.Intre timp, galbenusurile de ou se amesteca cu 100g.zahar si ,in bain-marie, atata timp se amesteca cu telul pana se topeste zaharul si se obtine o crema.
2.Praful de vanilie se amesteca cu restul de zahar si 4 linguri de suc de visine.Restul de suc de visine se pune la fiert,se adauga zaharul amestecat cu praful de vanilie si se fierb impreuna 2 minute.Se ia de pe foc si se incorporeaza visinele si se lasa sa se raceasca.
3.Branza dulce se amesteca bine cu mascarpone si cu crema de galbenusuri.1/2 din crema se aseaza peste piscoturi, apoi se pun visinele si se acopera cu restul de crema.Cca. 6 ore se tine vasul in frigider.
Apoi , se presara cacao peste Tiramisu, se taie in cuburi si se serveste.Se orneaza cu visine si frunze de menta.

Dupa ce am facut Tiramisu rețeta originală, am incercat  mai multe variante de tiramisu cu fructe. Cu visine e senzational!
Daca ti-a placut reteta noastra "TIRAMISU CU VISINE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tiramisu cu visine

Tiramisu cu visine

Spalam visinele si le scoatem samburii, apoi le presaram cu zahar si le lasam sa se scurga. Preparam

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Prajituri

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • 300g.visine,
  • 2dl.cafea neagra concentrata,
  • 4 linguri amaretto(lichior de migdale),
  • 80g.piscoturi,
  • 4 galbenuse,
  • 120g.zahar,
  • 1 praf de vanilie,
  • 2dl.suc de visine,
  • 250g.mascarpone,
  • 250g.branza dulce de vaca,
  • 1 lingura de cacao

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Desert cu spuma de cirese