Tiramisu rețeta originală
Dupa ce am facut Tiramisu rețeta originală, am vrut neaparat sa incerc si aceasta varianta:
Crema de branza
Se bat albusurile tari cu un praf de sare.
Galbenusurile se amesteca bine cu branza crema, apoi se adauga siropul de arţar.
Se adauga la branza albusurile si se amesteca usor de jos in sus.
Se da la frigider pana se pregatesc fructele si siropul.
Fructele
Capsunile se spala si se feliaza; se scot semintele de rodie si se spala.
Menta se taie marunt .
Se rade coaja de la cele 2 lamai si de la portocala si se storc.
Se amesteca frunza de menta, coaja si sucul de lamaie si portocala cu fructele.
Siropul
Se mixeaza in blender capsunile ; se adauga siropul de arţar si se amesteca bine.
In cupe se aseaza mai intai piscoturi inmuiate in zeama de la fructe( se pun fructele intr-o strecuratoare sa se scurga plusul de lichid care rezulta).
Se pun straturi alternative de crema de branza, fructe,sirop; ultimul strat este de crema de branza.
Se decoreaza cu felii de capsuni , seminte de rodie , frunze de menta verde si sirop.
Se pun la frigider 2 ore .
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii