autor:

Mihaela11

» » , Dulciuri diverse, Retete de Craciun

Tiramisu in cupe

Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 30 decembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 30 decembrie 2010

Ingrediente
Pentru crema de branza si fructe, -400 grame branza crema, -3 oua, -3 linguri sirop de arţar, -2 lamai mici, -8 linguri suc proaspat de portocala( o portocala de marime medie se foloseste si coaja), -2 linguri de menta verde, -1 cana seminte de rodie, -400 grame capsuni proaspete, Pentru sirop, -150 grame capsuni proaspete, -5 linguri sirop de arţar, Mai avem nevoie de, -8 piscoturi de sampanie, -pentru decor: cateva capsuni,boabe de rodie, frunze de menta verde

Dificultate: Medie Timp: 2h

16 voturi

Mod de preparare

Crema de branza
Se bat albusurile tari cu un praf de sare.
Galbenusurile se amesteca bine cu branza crema, apoi se adauga siropul de arţar.
Se adauga la branza albusurile si se amesteca usor de jos in sus.
Se da la frigider pana se pregatesc fructele si siropul.
Fructele
Capsunile se spala si se feliaza; se scot semintele de rodie si se spala.
Menta se taie marunt .
Se rade coaja de la cele 2 lamai si de la portocala si se storc.
Se amesteca frunza de menta, coaja si sucul de lamaie si portocala cu fructele.
Siropul
Se mixeaza in blender capsunile ; se adauga siropul de arţar si se amesteca bine.
In cupe se aseaza mai intai piscoturi inmuiate in zeama de la fructe( se pun fructele intr-o strecuratoare sa se scurga plusul de lichid care rezulta).
Se pun straturi alternative de crema de branza, fructe,sirop; ultimul strat este de crema de branza.
Se decoreaza cu felii de capsuni , seminte de rodie , frunze de menta verde si sirop.
Se pun la frigider 2 ore .
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu in cupe" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Cupe tiramisu si crocant de savoiardi

Cupe tiramisu si crocant de savoiardi

Mixam ouale intregi cu zaharul pana devin o crema spumoasa Incorporam mascarpone,amestecand incontinuu,omogenizam

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Bomboane din morcov

Bomboane din morcov

Am amestecat bine toate aceste ingrediente si le-am pus intr-un vas de lut, apoi le-am bagat la cuptor

6 voturi    2 comentarii
2h 45 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 06 ianuarie 2011

    Multumesc mimi; intradevar e mai aspectuos si mai usor de servit cand ai musafiri.

  • mimi

    mimi (Chef de cuisine) , 05 ianuarie 2011

    Am vavut pe tv inainte de craciun o chestie de genu tiramisu in cupe si mi "s-a parut f ingenioasa ideea e mai simplu de realizat si chear nu arata rau ...........

  • Eugenia Bogdan

    Eugenia Bogdan (Chef de cuisine) , 05 ianuarie 2011

    Grozava reteta. Si ideea de prezentare super!*****

    • mihaela idriceanu

      mihaela idriceanu (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2011

      Felicitari pt broderii si pt tot!***** pup cu drag!

    • Luana

      Luana (Chef de cuisine) , 03 ianuarie 2011

      Inca o reteta originala care merita incercata.Felicitari*****

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 03 ianuarie 2011

      PS.Fetele de masa pentru Craciun sunt brodate de mine.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 03 ianuarie 2011

      Yumi,yumi...ce bun tre sa fi fost, hi,hi ***** La multi ani ! draga mea cu sanatate si impliniri.

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 01 ianuarie 2011

      E genul de reţete pline de prospetime, savoare, sănătate! Chiar mi-ar plăcea mult în acest moment.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

16 voturi

Ingrediente

  • Pentru crema de branza si fructe
  • -400 grame branza crema
  • -3 oua
  • -3 linguri sirop de arţar
  • -2 lamai mici
  • -8 linguri suc proaspat de portocala( o portocala de marime medie se foloseste si coaja)
  • -2 linguri de menta verde
  • -1 cana seminte de rodie
  • -400 grame capsuni proaspete
  • Pentru sirop
  • -150 grame capsuni proaspete
  • -5 linguri sirop de arţar
  • Mai avem nevoie de
  • -8 piscoturi de sampanie
  • -pentru decor: cateva capsuni,boabe de rodie
  • frunze de menta verde

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela11
Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Prepararea aluatului pentru placinţele Se face un aluat din 1 ½ cãni de fãinã, ½ canã margarinã,

23 voturi    15 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Preparare Sosul de carne cu legume Se taie marunt ceapa si usturoiul. Ardeii se taie julien. Dovleceii

28 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Preparare Se amesteca faina cu drojdia instantanee timp de 1 minut , apoi se adauga restul ingredientelor

18 voturi    11 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Multumesc mimi; intradevar e mai aspectuos si mai usor de servit cand ai musafiri.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Orez cu lapte