Tiramisu in cupe

Tiramisu rețeta originală

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Tiramisu in cupe

Ingrediente

  • Pentru crema de branza si fructe
  • -400 grame branza crema
  • -3 oua
  • -3 linguri sirop de arţar
  • -2 lamai mici
  • -8 linguri suc proaspat de portocala( o portocala de marime medie; se foloseste si coaja)
  • -2 linguri de menta verde
  • -1 cana seminte de rodie
  • -400 grame capsuni proaspete
  • Pentru sirop
  • -150 grame capsuni proaspete
  • -5 linguri sirop de arţar
  • Mai avem nevoie de
  • -8 piscoturi de sampanie
  • -pentru decor: cateva capsuni,boabe de rodie, frunze de menta verde

Mod de preparare

Dupa ce am facut Tiramisu rețeta originală, am vrut neaparat sa incerc si aceasta varianta:

Crema de branza

Se bat albusurile tari cu un praf de sare.

Galbenusurile se amesteca bine cu branza crema, apoi se adauga siropul de arţar.

Se adauga la branza albusurile si se amesteca usor de jos in sus.

Se da la frigider pana se pregatesc fructele si siropul.

Fructele

Capsunile se spala si se feliaza; se scot semintele de rodie si se spala.

Menta se taie marunt .

Se rade coaja de la cele 2 lamai si de la portocala si se storc.

Se amesteca frunza de menta, coaja si sucul de lamaie si portocala cu fructele.

Siropul

Se mixeaza in blender capsunile ; se adauga siropul de arţar si se amesteca bine.

In cupe se aseaza mai intai piscoturi inmuiate in zeama de la fructe( se pun fructele intr-o strecuratoare sa se scurga plusul de lichid care rezulta).

Se pun straturi alternative de crema de branza, fructe,sirop; ultimul strat este de crema de branza.

Se decoreaza cu felii de capsuni , seminte de rodie , frunze de menta verde si sirop.

Se pun la frigider 2 ore .

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Se taie ceapa pestisor si se caleste in 2 linguri ulei.

Ghiveci de legume cu oua romanesti
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor