Ingrediente
1 pachet mic de piscoturi, 250 g branza mascarpone, 200 ml frisca lichida, 200 g crema Speculos, 1 cutie compot de ananas rondele, putina scortisoara pudra
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 30 min
1 vot
Mod de preparare
Intr-un bol, se amesteca branza cu un praf de sare, frisca batuta tare separat, apoi cu crema Speculos, iar dupa omogenizare, se lasa deoparte.
Se capitoneaza o tava de chec sau ca alta forma doreste fiecare, cu folie alimentara, se pun pe fundul formei piscoturi inmuiate in zeama de compot scursa, apoi jumatate de crema, pe toata suprafata, ananas taiat cuburi mici, se acopera cu alte piscoturi, apoi restul de crema, dupa ce se niveleaza, se acopera cu folia cazuta pe margini si se da la frigider, pana a doua zi.
A doua zi, se descopera de folie, se rastoarna pe un platou, se indeparteaza toata folia, se pudreaza cu scortisoara, se orneaza cu jumatati de ananas, apoi se taie si se serveste.
Un deliciu chiar daca nu este Tiramisu rețeta originală!