autor:

kok miori

» » Dulciuri diverse

Tiramisu - varianta mea

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 iunie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 iunie 2011

Ingrediente
2 pachete de piscoturi de sampanie - cred 500 gr, 500 gr de brinza moale 5%-9%, 1budinca de vanilie ptr crema, 1pahar lapte, 250 ml smantana de frisca, , Pentru insiropat, 2 linguri cacao, 1 si 1/2 pahar de lapte, 1lingura lichior de ciocolata, , Pentru decor, 1-2 linguri cacao,, 1-2 linguri zahar pudra

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

10 voturi

Mod de preparare

Se face intii siropul - se incalzeste laptele se pune cacao si 2 linguri zahar si se face o cacao concetrata se ia de pe foc si se adauga lichiorul de ciocolata o lingura sau putin mai mult dupa gust.

Se freaca cu mixerul budinca cu laptele si smantina de frisca pina iese o crema spumoasa si se adauga brinza si 2 linguri din sirop - ca sa-i dea gust cremei.

Intr-o tava dreptunghiulara sau pyrex se pune un strat de piscoturi pe care le-am trecut prin sirop, punem un strat de crema iar un rind de picoturi si la sfarsit crema o nivelam frumos.Intr-o farfurie amestecam cacao cu zaharul pudra pina devine omogen si printr-o sita presaram peste crema.Acoperim prajitura cu o folie de aluminium si lasam peste noapte la frigider. A doua zi se poate servi. Este foarte usor de pregatit si gustos si copii pot gusta din el caci nu are cafea. La reteta originala se face un espreso puternic sau o cafea neagra cea ce nu e sanatoasa ptr copii. Merita incercata.

Se poate face si sub forma de portii individuale la fiecare daca aveti destul loc in frigider.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu - varianta mea" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Papanasi fierti

Papanasi fierti

Preparare Se amesteca intr-un bol ingredientele pentru papanasi pana se omogenizeaza compozitia. Se

2 voturi    1 comentariu
25 min
Dulciuri diverse
Guguluf cu cacao si ciocolata

Guguluf cu cacao si ciocolata

Se freaca bine untul cu zaharul,vanilia si priza de sare,pana devine o crema spumoasa.Apoi se adauga

5 voturi    5 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

10 voturi

Ingrediente

  • 2 pachete de piscoturi de sampanie - cred 500 gr
  • 500 gr de brinza moale 5%-9%
  • 1budinca de vanilie ptr crema
  • 1pahar lapte
  • 250 ml smantana de frisca
  • Pentru insiropat
  • 2 linguri cacao
  • 1 si 1/2 pahar de lapte
  • 1lingura lichior de ciocolata
  • Pentru decor
  • 1-2 linguri cacao,
  • 1-2 linguri zahar pudra

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

9 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

10 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Ghivece de primavara