autor:

husni

» » Aluaturi si Foietaje

Toast (paine)

Autor: husni (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: husni (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 februarie 2010

Ingrediente
-1 kg de faina, de calitate f.buna, -6 linguri de lapte praf, -2 lingurite de sare, -25 g unt, -2 linguri de ulei de floarea soarelui, porumb, -6 lingurite de zahar, -50 g drojdie proaspata, -apa calduta pentru framantat (cam 550-600 ml), -cca 50 ml lapte (lichid)

Dificultate: Medie Timp: 4h

9 voturi

Mod de preparare


Se amesteca drojdia cu 2 lingurite de zahar(din cele 6),

cca 100 g faina(din cantitatea de 1 kg)si cca 200 ml apa calduta(din cantitatea amintita la ingrediente);aceasta e maiaua.Maiaua se pune intr-un loc caldut,acoperita;se lasa

cca 15 minute;in timpul acesta,faina ramasa(cernuta),se freaca cu untul topit(rece)si cu uleiul.

Dupa ce maiaua a crescut,se pune peste faina;se pun si zaharul(4 lingurite),sarea,laptele praf;se framinta,punind

apa incetul cu incetul,pina obtinem un aluat elastic;sa nu fie virtos.Aluatul acesta se framinta 10-15 minute.

Pe urma,aluatul se acopera,si invelit intr-o paturica,se pune intr-un loc caldut,ferit de curent;se lasa cca 1 ora,sau pina-si dubleaza volumul.

Dupa aceea,se framinta cam 2 minute,apoi se imparte in 2 parti(egale) si se pune in 2 tavi de chec,unse,la baza,cu putin ulei.

Piinile(in tava) se cresteaza,putin,cu un cutit f.ascutit,sau o lama;se lasa sa creasca (in tavi) cca 30 de minute;dupa aceea,piinile se ung cu lapte( 50 ml)

si se dau la cuptorul fierbinte,preincalzit;cuptorul se aprinde cu cel putin 30 de minute inainte ca piinea sa se dea la cuptor;se lasa in cuptor cca 50 minute,la foc puternic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Toast (paine)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Rulouri aperitiv, cu felii de paine toast

Rulouri aperitiv, cu felii de paine toast

Am preparat aceasta reteta de rulouri aperitiv cu paine fara gluten, dar se poate prepara cu orice

0 voturi    0 comentarii
15 min
Sandviciuri
Foccacia

Foccacia

Faina, drojdia si jumatate de lingura de sare se amesteca, incorporandu-se treptat apa calda. Se

14 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 martie 2010

    Imi place tare mult painea de casa...

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 02 martie 2010

    Faina tare.

  • husni

    husni (Chef de cuisine) , 02 martie 2010

    Piinea asta,Nadia,nu e de post;eventual puneti margarina in loc de unt,dar,eu,n-am incercat;dar cred ca se poate. Multumesc,tuturor,de aprecieri. Imi iese pinea f aspectuoasa si buna;poate pt.ca fac des .

    • NADIA MARIA

      NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 02 martie 2010

      Buna ,buna si tare bine si frumoasa ti-a iesit.Dar acum in post nu se prea poate manca(asta cine posteste ,clar ,cine nu inainte copii ca e minunata) Te felicit, parca e din comert facuta de specialisti.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 01 martie 2010

      Meserias!va admir.ai votul meu

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 01 martie 2010

      Ce se intimpla cu mesajele de ce nu se posteaza??????Painea ta ti-a crescut foarte bine si cerd ca este delicioasa.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 01 martie 2010

      Nimic nu e mai bun decat painea de casa!*****

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 01 martie 2010

      E un real Toast;f.bun;dar cum am specificat in reteta:e nevoie de faina din care faceti prajituri(nu de piine).Faina ,de calitate buna,ii da culoarea.

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 01 martie 2010

      Minunata! A ajuns mirosul de paine pana la mine!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 01 martie 2010

      Şi mie îmi place pâinea făcută în casă, dar lipsa de timp mă omoară! Şi ce gust minunat are!

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 28 februarie 2010

      super adevarata si maxim de vot

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

4h

9 voturi

Ingrediente

  • -1 kg de faina
  • de calitate f.buna
  • -6 linguri de lapte praf
  • -2 lingurite de sare
  • -25 g unt
  • -2 linguri de ulei de floarea soarelui
  • porumb
  • -6 lingurite de zahar
  • -50 g drojdie proaspata
  • -apa calduta pentru framantat (cam 550-600 ml)
  • -cca 50 ml lapte (lichid)

Raporteaza reteta

Retete
de husni
Chec cu banane

Chec cu banane

Se freaca untul cu zaharul, f. bine;se adauga oul intreg,putina esenta vanilie(putina, ca sa predomine

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Nopti libaneze(specific arab)

Nopti libaneze(specific arab)

Primele 6 se amesteca la rece, bine, fara sa aiba cocolosi, apoi se pun pe foc;se amesteca tot timpul

10 voturi    11 comentarii
1h
Budinci
SOS VINATORESC

SOS VINATORESC

Carnea se rumeneste usor intr-o cratita cu grasime (untura, ulei ).Dupa ce carnea s-a prajit putin

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

valentina ionita (Chef de cuisine)

Imi place tare mult painea de casa...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Cozonac cuib de viespi