autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

TOBA (CAS DE PORC)

Autor: Ioan Spiridon (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 octombrie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ioan Spiridon (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 octombrie 2006

Ingrediente
1/2 din carnea si grasimea de la capul de porc 1/2 din carnea fiarta 1/4 din sorici limba (limbile) curatata de pielita condimente: piper, ienibahar, usturoi.

Dificultate: Ridicata Timp: 1h

28 voturi

Mod de preparare

Toata carnea fiarta se taie in cuburi cu latura de 4-5 cm. Limba se taie in fisii cu grosimea de 2 cm si lungimea de 4-5 cm. Soriciul se taie in fisii de 2 cm. Separat, se strecoara 500-600 ml supa (fara grasime) din oala in care s-a fiert capul de porc si soriciul.

Cind toate sint pregatite, materialul taiat (fasonat) se presara cu 1/2 lingurita cu piper macinat, 1/2 lingurita cu ienibahar macinat si mujdeiul (8-10 catei de usturoi sau dupa gust) taiati in felii si presarati cu o lingurita de sare, apoi striviti cu dosul unei lingure de lemn, apoi se oparesc cu supa, strecurata fierbinte prin strecuratoare peste tot materialul cu care se amesteca. Sare nu mai este necesara, daca si supa a fost putin sarata.

Compozitia se pune cu lingura in stomacul si vezica pregatita (daca este compozitie mai multa), alternind bucatile ca sa fie variat asezate, apoi se toarna zeama peste ele cit sa le cuprinda pina la nivelul carnii. Se leaga orificiile, lasind putin spatiu gol pina la legatura, pentru dilatarea lichidului in fierberii.

Se introduc tobele intr-un vas cu apa clocotita, cu legaturile in sus, dar focul se reduce imediat ca apa sa fiarba fara nici-un clocot 1-2 ore (dupa marime). Daca aerul umfla tobele (cind se dilata), se inteapa cu acul gros, numai in partea deasupra, ca sa iasa aerul.

Cind a trecut timpul prescris, se scot cu strecuratoarea si se aseaza pe o planseta cu legaturile in sus. Deasupra se pune o alta planseta cu o greutate de circa 1 kg peste ea, ca sa nu preseze prea mult, sa nu iasa zeama afara (aspicul), lasindu-se asa pina a doua zi, cind se poate consuma proaspata.

Tobele cu mai putin aspic (numai cit sa se lege intre ele bucatile) se pot afuma si se pastreaza timp mai indelungat la rece. II) Daca avem materialul pentru toba (cap de porc, limba, sorici de porc), se poate prepara la fel, punind compozitia sa se inchege in punga de nailon sau intr-un vas, ca si piftia.

Rece se scoate, se aseaza pe platou, servindu-se cu zeama de lamiie, mustar, ceapa verde, hrean.
Daca ti-a placut reteta noastra "TOBA (CAS DE PORC)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Toba in stomac de porc

Toba in stomac de porc

Mod de preparare Fierbem toate ingredientele cu un praf de sare si 2 foi de dafin dupa care le

24 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Toba de pui si porc

Toba de pui si porc

Ciolanul de porc l-am spalat si l-am pus la fiert in oala sub presiune, cu sare, foi de dafin si

14 voturi    2 comentarii
3h 30 min
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 29 noiembrie 2011

    Am pregatit si eu este foarte buna !

Dificultate

Ridicata

Timp

1h

28 voturi

Ingrediente

  • 1/2 din carnea si grasimea de la capul de porc 1/2 din carnea fiarta 1/4 din sorici limba (limbile) curatata de pielita condimente: piper
  • ienibahar
  • usturoi.

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Am pregatit si eu este foarte buna !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Pui cu sos de rosii si cartofi la cuptor