autor:

autor

» » , Mancaruri cu carne, Retete de Craciun

Toba de casa

   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
carne de porc de la cap, inima, rinichii, foi de dafin, sare, slanina, sare, piper, coriandru, enibahar, stomac de porc

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

79 voturi

Mod de preparare

Carnea de la cap se pune la fiert. Se adauga inima si rinichii. Se sareaza apa si se puncateva foi de dafin. Dupa ce a fiert si s-a racorit, se a toata carnea de pe oase, se curata limba si se taie toate fasii subtiri sau cuburi adaugandu-se 300 - 400 gr slanina taiata. Se pun toate intr-un vas, se pune sare si piper, coriandru, enibahar si s emai adauga apa, din apa in care a fiert carnea . Se ia punga stomacului si se spala foarte bine pe dinauntru si pe dinafara; dupa ce a fost bine curatata pe dinauntru, se umle cu carnea pregatita, dar nu plina, si se coase. Se pune la fiert, in zeama in care a fiert carnea. Dupa ce a fiert, se scoate din apa, se asaza pe un fund de lemn, deasupra se pune un alt fund, iar peste acesta o greutate, care sa il apese. Va sta "la teasc" pana a doua zi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Toba de casa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Chiftelute in sos de rosii

Chiftelute in sos de rosii

Carnea tocata o amestecam cu oul,parmezanul razuit,pesmetul,patrunjelul,sare si piper.Amestecam ingredientele

14 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Pui a la Nicoise - Poulet Nicoise

Pui a la Nicoise - Poulet Nicoise

Taiati puiul in portii. Scoateti pielea daca vreti sa nu fie prea grasa mincarea. Taiati ceapa si

4 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Dorina Stan , 23 decembrie 2013

    misto

  • Fara foto

    Yonel Yonutz Manolache , 18 decembrie 2013

    eu credeam k e mai komplikata.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 02 iunie 2010

    O bunatate !

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 28 mai 2010

      Si parintii mei puneau putin usturoi si o afumau,era super.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 28 mai 2010

      Si parintii mei puneau putin usturoi,si o afumau,era super !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 03 mai 2010

      Cu usturoi o pregateau parintii mei, dar foarte putin si adaugau si boia, tot putin, era o nebunie cand o coborau iarna din pod usor inghetata, alaturi de paine de casa proaspata si cepa rosie.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2010

      Arata foarte bine tobita ta...Si eu am afumat toba anul acesta si a iesit un deliciu...

    • Fara foto

      florina , 11 decembrie 2009

      nu se pune usturoi la toba, sorici mai mult pentru a se inchega, in nici un caz usturoi. ce e piftie? iar eu dupa ce se scurge a doua zi o pun la afumat 2 zile ii da un gust nemaipomenit

    • Fara foto

      MARCELA RADULESCU , 19 decembrie 2008

      Am facut-o, este fff buna!!

    • Fara foto

      Ioana , 19 decembrie 2008

      Intr-adevar, fara usturoi nu e toba. Defapt usturoiul ajuta la inchegare. Si de asemenea, soriciul.

    • Fara foto

      florin , 07 decembrie 2008

      NU se poate face toba fara usturoi!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 05 decembrie 2008

      In loc de foaie de dafin , eu pun mujdei si boia care ii da o culoare foarte frumoasa.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

79 voturi

Ingrediente

  • carne de porc de la cap
  • inima
  • rinichii
  • foi de dafin
  • sare
  • slanina
  • sare
  • piper
  • coriandru
  • enibahar
  • stomac de porc

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

100 voturi    17 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Pulpe de pui cu smantana Pulpe de pui cu smantana

Se pun pulpele la fiert si se curata foarte bine zeama de spuma. Se dezoseaza carnea si se taie cubulete. Se pune untul intr-un vas

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Sarmalute in foi de vita Sarmalute in foi de vita

Se spală frunzele de viță de vie și le punem în apă clocotită, având grijă să nu se dizolve. Scoateți-le cu o

0 voturi    0 comentarii
1h 35 min
Mancaruri cu carne
Cuib de cartofi cu aripioare in sos de usturoi