Tocană de ceapă

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4-5 cepe mari (500-600 g)
  • 100 ml untdelemn
  • 1/2 lingurita cu boia dulce sau pasta de ardei
  • 1-2 linguri suc de rosii sau citeva picaturi de otet
  • un virf de lingurita cu piper macinat
  • 1-2 catei de usturoi.

Mod de preparare

Ceapa curatata se pune intr-un vas cu apa rece ca sa-i

anihileze iuteala (unde se tine pina cind se termina de taiat), se taie apoi in

felii subtiri (pestisori) si se pune intr-o cratita cu tot untdelemnul si o

lingurita cu sare (care va extrage apa din ceapa, sa se moaie mai repede), circa

15 minute, amestecind des. La sfirsit, cind a devenit lucioasa (semn ca a scazut

apa), se pune boiaua sau pasta de rosii, amestecindu-se de 3-4 ori; se adauga si

sucul de rosii (se poate si fara), piperul si usturoiul (facultativ),

potrivindu-se gustul cu sare si cu putin otet. In acest timp, se pregateste si

mamaliguta putin mai virtoasa (cu 250 g faina la 1 l apa). Cu o lingura de supa,

inmuiata in grasimea de ceapa, se ia din mamaliguta cite o galusca (cit

lingura), se rostogoleste prin ceapa, apoi se asaza intr-o cratita cu o parte

din ceapa; astfel se procedeaza si cu restul de mamaliga, cit este necesar.

Tocana se tine putin la cuptor sa fie mai calda si se serveste cu zeama de varza

(servita din pahare) sau cu salata de varza acra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise