autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Tocană de ceapă

Autor: alina - maria buterchi (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: alina - maria buterchi (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 mai 2008

Ingrediente
4-5 cepe mari (500-600 g), 100 ml untdelemn, 1/2 lingurita cu boia dulce sau pasta de ardei, 1-2 linguri suc de rosii sau citeva picaturi de otet, un virf de lingurita cu piper macinat,1-2 catei de usturoi.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Ceapa curatata se pune intr-un vas cu apa rece ca sa-i
anihileze iuteala (unde se tine pina cind se termina de taiat), se taie apoi in
felii subtiri (pestisori) si se pune intr-o cratita cu tot untdelemnul si o
lingurita cu sare (care va extrage apa din ceapa, sa se moaie mai repede), circa
15 minute, amestecind des. La sfirsit, cind a devenit lucioasa (semn ca a scazut
apa), se pune boiaua sau pasta de rosii, amestecindu-se de 3-4 ori; se adauga si
sucul de rosii (se poate si fara), piperul si usturoiul (facultativ),
potrivindu-se gustul cu sare si cu putin otet. In acest timp, se pregateste si
mamaliguta putin mai virtoasa (cu 250 g faina la 1 l apa). Cu o lingura de supa,
inmuiata in grasimea de ceapa, se ia din mamaliguta cite o galusca (cit
lingura), se rostogoleste prin ceapa, apoi se asaza intr-o cratita cu o parte
din ceapa; astfel se procedeaza si cu restul de mamaliga, cit este necesar.
Tocana se tine putin la cuptor sa fie mai calda si se serveste cu zeama de varza
(servita din pahare) sau cu salata de varza acra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocană de ceapă" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
BUDINCA DE DOVLECEL

BUDINCA DE DOVLECEL

Reteta este una simpla, pentru ca este vara si foarte cald afara, nu vrem sa stam foarte mult timp

5 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Dovlecei pane

Dovlecei pane

Dovleceii spalati se taie in doua, pe latime, apoi fiecare jumatate feliata pe lungime, se pudreaza

4 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 19 august 2010

    O bunatate !

Dificultate

Redusa

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • 4-5 cepe mari (500-600 g)
  • 100 ml untdelemn
  • 1/2 lingurita cu boia dulce sau pasta de ardei
  • 1-2 linguri suc de rosii sau citeva picaturi de otet
  • un virf de lingurita cu piper macinat,1-2 catei de usturoi.

Raporteaza reteta

Retete
de alina - maria buterchi
TORT DE PORTOCALE

TORT DE PORTOCALE

Blatul 1. Blatul se poate cumpara sau: se amesteca ouale cu zaharul si zaharul vanilat cu mixerul

10 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Torturi
peste la cuptor

peste la cuptor

Pestele curatat se aseaza intr-o tava, se presara cu sare, piper si cimbru apoi se pun deasupra ardeii

9 voturi    4 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Ciorba de pui

Ciorba de pui

Intr-o oala cu apa se pune la fiert un morcov, o radacina de patrunjel si o ceapa taiata marunt.

2 voturi    15 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Tarta cu dovlecel si branza Tarta cu dovlecel si branza

Faina, sarea, oul si untul taiat bucatele se pun intr-un castron si se amesteca cu mana pana cand se obtine un aluat omogen, care se

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Varza cu rata in sos de rosii, ca la mama acasa Varza cu rata in sos de rosii, ca la mama acasa

Este o reteta din Bucovina, cei ce au mancat asa ceva, nici pana acuma nu au uitat gustul si aroma deosebita. Se poate gati, fie la

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Tajine de pui cu legume