Tocană de ceapă

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4-5 cepe mari (500-600 g)
  • 100 ml untdelemn
  • 1/2 lingurita cu boia dulce sau pasta de ardei
  • 1-2 linguri suc de rosii sau citeva picaturi de otet
  • un virf de lingurita cu piper macinat
  • 1-2 catei de usturoi.

Mod de preparare

Ceapa curatata se pune intr-un vas cu apa rece ca sa-i

anihileze iuteala (unde se tine pina cind se termina de taiat), se taie apoi in

felii subtiri (pestisori) si se pune intr-o cratita cu tot untdelemnul si o

lingurita cu sare (care va extrage apa din ceapa, sa se moaie mai repede), circa

15 minute, amestecind des. La sfirsit, cind a devenit lucioasa (semn ca a scazut

apa), se pune boiaua sau pasta de rosii, amestecindu-se de 3-4 ori; se adauga si

sucul de rosii (se poate si fara), piperul si usturoiul (facultativ),

potrivindu-se gustul cu sare si cu putin otet. In acest timp, se pregateste si

mamaliguta putin mai virtoasa (cu 250 g faina la 1 l apa). Cu o lingura de supa,

inmuiata in grasimea de ceapa, se ia din mamaliguta cite o galusca (cit

lingura), se rostogoleste prin ceapa, apoi se asaza intr-o cratita cu o parte

din ceapa; astfel se procedeaza si cu restul de mamaliga, cit este necesar.

Tocana se tine putin la cuptor sa fie mai calda si se serveste cu zeama de varza

(servita din pahare) sau cu salata de varza acra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise