Tocana 3 Vanatori

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 10 Portii
  • Carne de iepure salbatic(e bun si domestic),spinare cu os 1.5kg
  • Fazan(rata),spinare,aripi,maruntaie 1kg
  • Bureti de padure,orice sortiment comestibil 2kg
  • Ceapa rosie(in sezon arpagic si ceapa verde)0,5kg
  • Morcovi 0,300
  • Telina 0,200
  • Castraveti murati 0,300
  • Mere 0,500kg
  • Stafide 0,050kg
  • Usturoi 0,100kg
  • Usturoi verde 0,100kg
  • Ardei gras 0,150kg
  • Rosii 0,250kg
  • Suc de rosii 0,150kg
  • Unt 0,100kg
  • Ulei 0,030 L
  • Dulceata din fructe de padure 0,150kg
  • Faina grau 0,050kg
  • Vin rosu dulce 0,150 L
  • Vin alb sec 0,150 L
  • Coniac 0,030 L
  • Sare,piper,
  • Foi dafin,cimbru crengute,cuisoare,bobe de piper,ienibahar boabe(legate intr-un buchet garni)

Mod de preparare

Carnurile se spala,se transeaza cu tot cu os cand sunt crude in portii.Se pun la fiert separat in doua vase(unu cu iepure,celalalt cu pasarea)Cu carnea puneti la fiert morcovii,telina si1/2 din ceapa,curatate dar intregi.Adaugati si cativa catei de usturoi,impreuna cu buchetul garni.Lasati sa fiarba incet ca piftia.Spumati mereu si scoateti legumele intregi cand sunt fierte.

Buretii de padure sau ciuperci champignon,daca nu ati facut rost de altceva,le clatiti sub jet de apa si separati piciorusul de palarie.Piciorusele se toaca,palariile se pun la zvantat.

Castravetii murati sa lasa la desarat 20 de minute,apoi se curata de coaja si seminte.

Merele se curata de cotoare,se taie cuburi mici,se stropesc cu suc de lamaie si se dau la rece.

Stafidele se pun in vin alb.

Usturoiul verde se spala,se toaca.

Rosiile se spala si se taie cuburi.

Mirodeniile se leaga,posibil intrun tifon curat.

Preparare:

Carnea dupa ce a fiert se scoate intr-un vas,iar supa se strecoara si se degreseaza daca este grasa.Se lasa amandoua sa se racoreasca timp in care taiem legumele scoase mai devreme din supa.

Palariile de la ciuperci le punem pe o plita incinsa sau tava unsa cu ulei sa se coaca.

Sosul

Intr-o tigaie larga punem 1/2 din unt la topit cu uleiul ramas.

Cand s-a incins punem bucatile de carne(sa nu fie complet fierte ca sa evitam sfaramarea lor).Le lasam sa se coloreze putin,adaugam coniacul imediat.Dupa ce se stinge flacara de la coniac soatem carnea pe un platou.In grasimea ramasa in tava,punem faina mestecand rapid sa nu se arda.Cand a inceput sa-si schimbe culoarea,stingem cu vinul rosu.Tot acolo punem dulceata din fructe de padure mestecand sa se dizolve in sos.Se lasa sa fiarba usor adaugand cate putina supa.

La sfarsit se adauga sucul de rosii si se mai fierbe pana scade si obtinem un sos legat.Sarati si condimentati cu piper.

Garnitura

Intr-o tigaie se pune restul de unt,cand s-a incins punem piciorusele tocate de ciuperci,restul de ceapa tocata fin,merele cuburi mici,castravetii cuburi mici,usturoiul zdrobit,ardeiul gras tocat fin.Lasam putin sa se inmoaie toate si adaugam rosiile si stafidele impreuna cu vinul.In tot acest timp folosim supa in care a fiert carnea ca sa stingem legumele.Cand consideram ca au fiert cam pe trei sferturi condimentam cu sare si piper si oprim focul.

La final:

Avem deci sosul carnea si legumele.Intr-o tava destul de mare montam astfel:Legumele fierte din supa taiate felii si rondele cu legumele din tigaie,amestecate.Deasupra punem bucatile de carne si introducem tava la cuptor si stropim cu 1/2sos.Lasam 20 de minute sa se rumeneasca putin.

Servirea:

Se serveste fierbinte,cate o bucata de iepure si una de pasare,cu garnitura de legume din tava,ciupercile de pe plita si sosul vanatoresc tinut la cald.

Sosul trebuie sa fie dulce cu arome de fructe de padure si ciuperci.Carnea moale,patrunsa de sos.

Cantitatile folosite par mari,dar acest preparat este complet nu mai aveti nevoie de o alta garnitura.In plus scad foarte mult prin curatare si tratament termic.Carnea poate fi si de animale domestice,nu neaparat salbatice.Sosul vanatoresc si ciupercile vor da tenta padurareasca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise