autor:

paviasi

» » Mancaruri cu carne

Tocana 3 Vanatori

Autor: paviasi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 20 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: paviasi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 20 iunie 2010

Ingrediente
10 Portii, Carne de iepure salbatic(e bun si domestic),spinare cu os 1.5kg, Fazan(rata),spinare,aripi,maruntaie 1kg, Bureti de padure,orice sortiment comestibil 2kg, Ceapa rosie(in sezon arpagic si ceapa verde)0,5kg, Morcovi 0,300, Telina 0,200, Castraveti murati 0,300, Mere 0,500kg, Stafide 0,050kg, Usturoi 0,100kg, Usturoi verde 0,100kg, Ardei gras 0,150kg, Rosii 0,250kg, Suc de rosii 0,150kg, Unt 0,100kg, Ulei 0,030 L, Dulceata din fructe de padure 0,150kg, Faina grau 0,050kg, Vin rosu dulce 0,150 L, Vin alb sec 0,150 L, Coniac 0,030 L, Sare,piper,, Foi dafin,cimbru crengute,cuisoare,bobe de piper, boabe(legate intr-un buchet garni)

Dificultate: Ridicata Timp: 3h

0 voturi

Mod de preparare

Carnurile se spala,se transeaza cu tot cu os cand sunt crude in portii.Se pun la fiert separat in doua vase(unu cu iepure,celalalt cu pasarea)Cu carnea puneti la fiert morcovii,telina si1/2 din ceapa,curatate dar intregi.Adaugati si cativa catei de usturoi,impreuna cu buchetul garni.Lasati sa fiarba incet ca piftia.Spumati mereu si scoateti legumele intregi cand sunt fierte.
Buretii de padure sau ciuperci champignon,daca nu ati facut rost de altceva,le clatiti sub jet de apa si separati piciorusul de palarie.Piciorusele se toaca,palariile se pun la zvantat.
Castravetii murati sa lasa la desarat 20 de minute,apoi se curata de coaja si seminte.
Merele se curata de cotoare,se taie cuburi mici,se stropesc cu suc de lamaie si se dau la rece.
Stafidele se pun in vin alb.
Usturoiul verde se spala,se toaca.
Rosiile se spala si se taie cuburi.
Mirodeniile se leaga,posibil intrun tifon curat.
Preparare:
Carnea dupa ce a fiert se scoate intr-un vas,iar supa se strecoara si se degreseaza daca este grasa.Se lasa amandoua sa se racoreasca timp in care taiem legumele scoase mai devreme din supa.
Palariile de la ciuperci le punem pe o plita incinsa sau tava unsa cu ulei sa se coaca.
Sosul
Intr-o tigaie larga punem 1/2 din unt la topit cu uleiul ramas.
Cand s-a incins punem bucatile de carne(sa nu fie complet fierte ca sa evitam sfaramarea lor).Le lasam sa se coloreze putin,adaugam coniacul imediat.Dupa ce se stinge flacara de la coniac soatem carnea pe un platou.In grasimea ramasa in tava,punem faina mestecand rapid sa nu se arda.Cand a inceput sa-si schimbe culoarea,stingem cu vinul rosu.Tot acolo punem dulceata din fructe de padure mestecand sa se dizolve in sos.Se lasa sa fiarba usor adaugand cate putina supa.
La sfarsit se adauga sucul de rosii si se mai fierbe pana scade si obtinem un sos legat.Sarati si condimentati cu piper.
Garnitura
Intr-o tigaie se pune restul de unt,cand s-a incins punem piciorusele tocate de ciuperci,restul de ceapa tocata fin,merele cuburi mici,castravetii cuburi mici,usturoiul zdrobit,ardeiul gras tocat fin.Lasam putin sa se inmoaie toate si adaugam rosiile si stafidele impreuna cu vinul.In tot acest timp folosim supa in care a fiert carnea ca sa stingem legumele.Cand consideram ca au fiert cam pe trei sferturi condimentam cu sare si piper si oprim focul.
La final:
Avem deci sosul carnea si legumele.Intr-o tava destul de mare montam astfel:Legumele fierte din supa taiate felii si rondele cu legumele din tigaie,amestecate.Deasupra punem bucatile de carne si introducem tava la cuptor si stropim cu 1/2sos.Lasam 20 de minute sa se rumeneasca putin.
Servirea:
Se serveste fierbinte,cate o bucata de iepure si una de pasare,cu garnitura de legume din tava,ciupercile de pe plita si sosul vanatoresc tinut la cald.
Sosul trebuie sa fie dulce cu arome de fructe de padure si ciuperci.Carnea moale,patrunsa de sos.
Cantitatile folosite par mari,dar acest preparat este complet nu mai aveti nevoie de o alta garnitura.In plus scad foarte mult prin curatare si tratament termic.Carnea poate fi si de animale domestice,nu neaparat salbatice.Sosul vanatoresc si ciupercile vor da tenta padurareasca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana 3 Vanatori" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

5.6L Digital TimeSelect

- 29 %
699.99 lei
499.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 21 iunie 2010

    Un preparat deosebit!

Dificultate

Ridicata

Timp

3h

0 voturi

Ingrediente

  • 10 Portii
  • Carne de iepure salbatic(e bun si domestic),spinare cu os 1.5kg
  • Fazan(rata),spinare,aripi,maruntaie 1kg
  • Bureti de padure,orice sortiment comestibil 2kg
  • Ceapa rosie(in sezon arpagic si ceapa verde)0,5kg
  • Morcovi 0,300
  • Telina 0,200
  • Castraveti murati 0,300
  • Mere 0,500kg
  • Stafide 0,050kg
  • Usturoi 0,100kg
  • Usturoi verde 0,100kg
  • Ardei gras 0,150kg
  • Rosii 0,250kg
  • Suc de rosii 0,150kg
  • Unt 0,100kg
  • Ulei 0,030 L
  • Dulceata din fructe de padure 0,150kg
  • Faina grau 0,050kg
  • Vin rosu dulce 0,150 L
  • Vin alb sec 0,150 L
  • Coniac 0,030 L
  • Sare,piper,
  • Foi dafin,cimbru crengute,cuisoare,bobe de piper, boabe(legate intr-un buchet garni)

Raporteaza reteta

Retete
de paviasi
Placinta Dobrogeana

Placinta Dobrogeana

Nu am o reteta proprizisa a placintei ci un mod de preparare,pentru ca nu avem fiecare din noi,tavi

3 voturi    1 comentariu
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje
Pui taranesc

Pui taranesc

Pentru acest preparat avem nevoie de oale de lut sau yena, pentru gratinat,se poate prepara si intr

3 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Fructe  caramel

Fructe caramel

Toate fructele pe care le puteti gasi,inclusiv fructe exotice si din compoturi,se taie cuburi mari.Intr

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
ALINA BANICA

ALINA BANICA (Chef de cuisine)

Un preparat deosebit!

Retete

din Mancaruri cu carne

Pilaf cu cocos de tara Pilaf cu cocos de tara

Am taiat si parlit carnea. Am pus-o la fiert pana cand s-a format spuma. Apoi am aruncat prima apa. (Puteti doar sa aruncati spuma si

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Pui cu ciuperci si sos de piper verde Pui cu ciuperci si sos de piper verde

Se taie pulpele de pui in bucati nu prea mari. Ceapa se taie marunt. Ciupercile se spala si se taie felii. Intr-o cratita antiaderenta

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Pulpe de pui cu sos de rosii