autor:

paviasi

» » Mancaruri cu carne

Tocana 3 Vanatori

Autor: paviasi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 20 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: paviasi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 20 iunie 2010

Ingrediente
10 Portii, Carne de iepure salbatic(e bun si domestic),spinare cu os 1.5kg, Fazan(rata),spinare,aripi,maruntaie 1kg, Bureti de padure,orice sortiment comestibil 2kg, Ceapa rosie(in sezon arpagic si ceapa verde)0,5kg, Morcovi 0,300, Telina 0,200, Castraveti murati 0,300, Mere 0,500kg, Stafide 0,050kg, Usturoi 0,100kg, Usturoi verde 0,100kg, Ardei gras 0,150kg, Rosii 0,250kg, Suc de rosii 0,150kg, Unt 0,100kg, Ulei 0,030 L, Dulceata din fructe de padure 0,150kg, Faina grau 0,050kg, Vin rosu dulce 0,150 L, Vin alb sec 0,150 L, Coniac 0,030 L, Sare,, Foi dafin,cimbru crengute,cuisoare,bobe de piper, boabe(legate intr-un buchet garni)

Dificultate: Ridicata Timp: 3h

0 voturi

Mod de preparare

Carnurile se spala,se transeaza cu tot cu os cand sunt crude in portii.Se pun la fiert separat in doua vase(unu cu iepure,celalalt cu pasarea)Cu carnea puneti la fiert morcovii,telina si1/2 din ceapa,curatate dar intregi.Adaugati si cativa catei de usturoi,impreuna cu buchetul garni.Lasati sa fiarba incet ca piftia.Spumati mereu si scoateti legumele intregi cand sunt fierte.
Buretii de padure sau ciuperci champignon,daca nu ati facut rost de altceva,le clatiti sub jet de apa si separati piciorusul de palarie.Piciorusele se toaca,palariile se pun la zvantat.
Castravetii murati sa lasa la desarat 20 de minute,apoi se curata de coaja si seminte.
Merele se curata de cotoare,se taie cuburi mici,se stropesc cu suc de lamaie si se dau la rece.
Stafidele se pun in vin alb.
Usturoiul verde se spala,se toaca.
Rosiile se spala si se taie cuburi.
Mirodeniile se leaga,posibil intrun tifon curat.
Preparare:
Carnea dupa ce a fiert se scoate intr-un vas,iar supa se strecoara si se degreseaza daca este grasa.Se lasa amandoua sa se racoreasca timp in care taiem legumele scoase mai devreme din supa.
Palariile de la ciuperci le punem pe o plita incinsa sau tava unsa cu ulei sa se coaca.
Sosul
Intr-o tigaie larga punem 1/2 din unt la topit cu uleiul ramas.
Cand s-a incins punem bucatile de carne(sa nu fie complet fierte ca sa evitam sfaramarea lor).Le lasam sa se coloreze putin,adaugam coniacul imediat.Dupa ce se stinge flacara de la coniac soatem carnea pe un platou.In grasimea ramasa in tava,punem faina mestecand rapid sa nu se arda.Cand a inceput sa-si schimbe culoarea,stingem cu vinul rosu.Tot acolo punem dulceata din fructe de padure mestecand sa se dizolve in sos.Se lasa sa fiarba usor adaugand cate putina supa.
La sfarsit se adauga sucul de rosii si se mai fierbe pana scade si obtinem un sos legat.Sarati si condimentati cu piper.
Garnitura
Intr-o tigaie se pune restul de unt,cand s-a incins punem piciorusele tocate de ciuperci,restul de ceapa tocata fin,merele cuburi mici,castravetii cuburi mici,usturoiul zdrobit,ardeiul gras tocat fin.Lasam putin sa se inmoaie toate si adaugam rosiile si stafidele impreuna cu vinul.In tot acest timp folosim supa in care a fiert carnea ca sa stingem legumele.Cand consideram ca au fiert cam pe trei sferturi condimentam cu sare si piper si oprim focul.
La final:
Avem deci sosul carnea si legumele.Intr-o tava destul de mare montam astfel:Legumele fierte din supa taiate felii si rondele cu legumele din tigaie,amestecate.Deasupra punem bucatile de carne si introducem tava la cuptor si stropim cu 1/2sos.Lasam 20 de minute sa se rumeneasca putin.
Servirea:
Se serveste fierbinte,cate o bucata de iepure si una de pasare,cu garnitura de legume din tava,ciupercile de pe plita si sosul vanatoresc tinut la cald.
Sosul trebuie sa fie dulce cu arome de fructe de padure si ciuperci.Carnea moale,patrunsa de sos.
Cantitatile folosite par mari,dar acest preparat este complet nu mai aveti nevoie de o alta garnitura.In plus scad foarte mult prin curatare si tratament termic.Carnea poate fi si de animale domestice,nu neaparat salbatice.Sosul vanatoresc si ciupercile vor da tenta padurareasca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana 3 Vanatori" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Musaca cu cartofi si carne

Musaca cu cartofi si carne

Fierbem cartofii al dente, prajim putin ceapa, adaugam ardeiul tocat, ciupercile, dupa care punem

5 voturi    5 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
VARZA CALITA CU CIOLAN

VARZA CALITA CU CIOLAN

Se scurge varza murata si se toaca fideluta, varza cruda se toaca si se framanta putin,se amesteca

16 voturi    4 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 21 iunie 2010

    Un preparat deosebit!

Dificultate

Ridicata

Timp

3h

0 voturi

Ingrediente

  • 10 Portii
  • Carne de iepure salbatic(e bun si domestic),spinare cu os 1.5kg
  • Fazan(rata),spinare,aripi,maruntaie 1kg
  • Bureti de padure,orice sortiment comestibil 2kg
  • Ceapa rosie(in sezon arpagic si ceapa verde)0,5kg
  • Morcovi 0,300
  • Telina 0,200
  • Castraveti murati 0,300
  • Mere 0,500kg
  • Stafide 0,050kg
  • Usturoi 0,100kg
  • Usturoi verde 0,100kg
  • Ardei gras 0,150kg
  • Rosii 0,250kg
  • Suc de rosii 0,150kg
  • Unt 0,100kg
  • Ulei 0,030 L
  • Dulceata din fructe de padure 0,150kg
  • Faina grau 0,050kg
  • Vin rosu dulce 0,150 L
  • Vin alb sec 0,150 L
  • Coniac 0,030 L
  • Sare,
  • Foi dafin,cimbru crengute,cuisoare,bobe de piper, boabe(legate intr-un buchet garni)

Raporteaza reteta

Retete
de paviasi
Placinta Dobrogeana

Placinta Dobrogeana

Nu am o reteta proprizisa a placintei ci un mod de preparare,pentru ca nu avem fiecare din noi,tavi

3 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje
Pui taranesc

Pui taranesc

Pentru acest preparat avem nevoie de oale de lut sau yena, pentru gratinat,se poate prepara si intr

3 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Fructe  caramel

Fructe caramel

Toate fructele pe care le puteti gasi,inclusiv fructe exotice si din compoturi,se taie cuburi mari.Intr

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
ALINA BANICA

ALINA BANICA (Chef de cuisine)

Un preparat deosebit!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Meniu la Dubletta