Ingrediente
500 ml suc de rosii, 500 g morcov (dat pe razatoare), 500 g ceapa (tocata), 1,5 kg gogosar (macinat), 100g orez, 250 ml ulei, Sare, Piper, 1 foaie de dafin, 5 borcane de 0.800g/sterilizate
Dificultate: Medie | Timp: 2h
14 voturi
Mod de preparare
Punem uleiul la incins, itr-o cratita incapatoare. Adaugam ceapa si o calim usor sa nu se arda, iar cand devine sticloasa, adaugam morcovii si gogosarii. Lasam sa dea cateva clocote si ingredientele sa se inmoaie, apoi adaugam sucul de rosii, sare, piper si foaia de dafin. Lasam la foc mic sa fiarba cam 30’ dupa care adaugam orezul, amestecam si mai fierbem impreuna inca 15’.
Turnam tocana fierbinte in borcane, le inchidem si le fierbem in bain-marie sau le punem in cuptor pentru 15’. Le lasam sa se raceasca complet, apoi igienizam, etichetam si depozitam borcanele in camara.
Pofta buna!