autor:

Lia Maria

» » Conserve si muraturi

Tocana cu orez

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 23 septembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 23 septembrie 2011

Ingrediente
500 ml suc de rosii, 500 g morcov (dat pe razatoare), 500 g ceapa (tocata), 1,5 kg gogosar (macinat), 100g orez, 250 ml ulei, Sare, Piper, 1 foaie de dafin, 5 borcane de 0.800g/sterilizate

Dificultate: Medie Timp: 2h

11 voturi

Mod de preparare

Intr-o craticioara, punem orezul sa fiarba. Legumele le curatam, spalam, tocam iar morcovii ii dam pe razatoare.
Punem uleiul la incins, itr-o cratita incapatoare. Adaugam ceapa si o calim usor sa nu se arda, iar cand devine sticloasa, adaugam morcovii si gogosarii. Lasam sa dea cateva clocote si ingredientele sa se inmoaie, apoi adaugam sucul de rosii, sare, piper si foaia de dafin. Lasam la foc mic sa fiarba cam 30’ dupa care adaugam orezul, amestecam si mai fierbem impreuna inca 15’.
Turnam tocana fierbinte in borcane, le inchidem si le fierbem in bain-marie sau le punem in cuptor pentru 15’. Le lasam sa se raceasca complet, apoi igienizam, etichetam si depozitam borcanele in camara.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana cu orez" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Tocana de legume cu orez pentru iarna

Tocana de legume cu orez pentru iarna

Legumele se curata si apoi se spala. Ceapa se taie julien, morcovii, patrunjelul si telina se dau

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Salate de legume
Tocană de ardei cu orez

Tocană de ardei cu orez

Să continuăm pusul pe iarnă :)). Săptămâna trecută am făcut o rețetă originară din

7 voturi    10 comentarii
4h 30 min
Bucate la borcan

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 31 %
289.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 17 octombrie 2011

    Corina drga mea, camara se aeriseste ca are un geam in permanenta deschis hi,hi, iar poarta chiar daca ar fi deschisa...nimeni nu ar indrazni sa intre, ca i-ar intampina fiorosul de Max ! asa ca cine vrea sa ma viziteze ar fi ideal sa-si anunte vizita mai intai hi,hi,hi. Pupici.

  • corina

    corina (Chef de cuisine) , 10 octombrie 2011

    LIA,ti-am mai zis odata sa lasi putin usa la camara si poarta deschisa sa se aeriseasca" bunatatile !! A, SI..NU DA DRUMUL LA CIINE !!!

Dificultate

Medie

Timp

2h

11 voturi

Ingrediente

  • 500 ml suc de rosii
  • 500 g morcov (dat pe razatoare)
  • 500 g ceapa (tocata)
  • 1,5 kg gogosar (macinat)
  • 100g orez
  • 250 ml ulei
  • Sare
  • Piper
  • 1 foaie de dafin
  • 5 borcane de 0.800g/sterilizate

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria
Cartofi cu costita la cuptor

Cartofi cu costita la cuptor

Cartofii se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, intregi. Se fierb si ouale si se taie rondele.

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Paste cu slaninuta

Paste cu slaninuta

Se fierb pastele in apa cu sare si ulei. Cand sunt fierte se dau sub un jet de apa rece, se strecoara

4 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza
Gem de Caise Delicios

Gem de Caise Delicios

Caisele spalate si fara samburi, se dau prin masina de carne si se pun intr-o cratita mare. Separat

11 voturi    7 comentarii
3h
Conserve si muraturi

Lia Maria (Chef de cuisine)

Corina drga mea, camara se aeriseste ca are un geam in permanenta deschis hi,hi, iar poarta chiar daca ar fi deschisa...nimeni nu ar indrazni sa intre, ca i-ar intampina fiorosul de Max ! asa ca cine vrea sa ma viziteze ar fi ideal sa-si anunte vizita mai intai hi,hi,hi. Pupici.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Bulion aromat cu ardei Bulion aromat cu ardei

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de

0 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Sirop din flori de salcam Sirop din flori de salcam

Se pune apa la fiert intr-o oala mare si atunci cand da in clocote, se pun in ea florile de salcam spalate. Se fierb 30-40 de minute,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Zacusca de fasole alba boabe