autor:

Vekas

» » Mancaruri cu carne

TOCANA DE CAPRIOARA

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 august 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 august 2008

Ingrediente
800 g. de carne de caprioara,, 2 linguri de unt (pentru prajit),, 2 linguri de faina,, 200 ml. de supa de vita, , 1 foaie de dafin,, 12 cepe albe mici (arpagic),, 500 g slanina,, miezul de la doua felii de paine (taiat cubulete),, 1 pahar vin rosu,, sare ,, cimbru,, ienibahar, , piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

8 voturi

Mod de preparare

1. Carnea de caprioara, taiata in cuburi mari se marineaza timp de opt de ore, intr-un amestec de vin rosu, felii groase de ceapa, sare, ienibahar, boabe de piper si cimbru.
2.Se scoate carnea din marinata ,apoi se prajeste in unt, se scoate pe o farfurie. In untul ramas se rumeneste faina, se adauga 200 ml. din marinata strecurata si se lasa sa dea clocot.Se pune carnea, se condimenteaza cu sare ,piper si foi de dafin,se adauga supa de vita si se fierbe incet,in vas acoperit, timp de o ora.
3.Intre timp, se curata arpagicul si se fierbe separat cu putina apa . Se adauga in cratita cu carnea de caprioara si ceapa, lasand apoi sosul sa mai scada. 4.Slanina se taie marunt, se pune intr-o tigaie şi, cand grasimea s-a topit deja, se rumenesc in ea şi cubuletele (crutoanele) de paine. Acest amestec se va turna in farfurie, peste tocana de caprioara.Se va servi cu un vin rosu sec.
Daca ti-a placut reteta noastra "TOCANA DE CAPRIOARA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Iepure a la Segovia

Iepure a la Segovia

1) Iepurele se taie in bucati marunte. 2) Se taie patrunjelul si usturoiul curatat marunt. 3) Intr-o

3 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Fajitas de pui cu guacamole si sos salsa

Fajitas de pui cu guacamole si sos salsa

In prima etapa pregatesti puiul, il tai suvite subtiri si alaturi de el poti adauga ardeii si ceapa

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 25 %
249.99 lei
187.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

8 voturi

Ingrediente

  • 800 g. de carne de caprioara,
  • 2 linguri de unt (pentru prajit),
  • 2 linguri de faina,
  • 200 ml. de supa de vita
  • 1 foaie de dafin,
  • 12 cepe albe mici (arpagic),
  • 500 g slanina,
  • miezul de la doua felii de paine (taiat cubulete),
  • 1 pahar vin rosu,
  • sare ,
  • cimbru,
  • ienibahar
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Humus reţetă Humus reţetă

Humus: 250g naut crud lasat cateva ore in cam de 3 ori apa in volum sa se umfle (si se umfla bine), fiert la foc mare in apa multa (completati

1 vot    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval

Compozitia de carne: Intr-un bol amestecam carnea tocata cu oul si pesmetul. Punem sare, piper si boia dulce, dupa gust. Patrunjelul

0 voturi    0 comentarii
1h 35 min
Aperitive cu carne
Rulouri din piept de pui cu cascaval