autor:

Vekas

» » Mancaruri cu carne

TOCANA DE CAPRIOARA

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 august 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 august 2008

Ingrediente
800 g. de carne de caprioara,, 2 linguri de unt (pentru prajit),, 2 linguri de faina,, 200 ml. de supa de vita, , 1 foaie de dafin,, 12 cepe albe mici (arpagic),, 500 g slanina,, miezul de la doua felii de paine (taiat cubulete),, 1 pahar vin rosu,, sare ,, cimbru,, ienibahar, , piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

8 voturi

Mod de preparare

1. Carnea de caprioara, taiata in cuburi mari se marineaza timp de opt de ore, intr-un amestec de vin rosu, felii groase de ceapa, sare, ienibahar, boabe de piper si cimbru.
2.Se scoate carnea din marinata ,apoi se prajeste in unt, se scoate pe o farfurie. In untul ramas se rumeneste faina, se adauga 200 ml. din marinata strecurata si se lasa sa dea clocot.Se pune carnea, se condimenteaza cu sare ,piper si foi de dafin,se adauga supa de vita si se fierbe incet,in vas acoperit, timp de o ora.
3.Intre timp, se curata arpagicul si se fierbe separat cu putina apa . Se adauga in cratita cu carnea de caprioara si ceapa, lasand apoi sosul sa mai scada. 4.Slanina se taie marunt, se pune intr-o tigaie şi, cand grasimea s-a topit deja, se rumenesc in ea şi cubuletele (crutoanele) de paine. Acest amestec se va turna in farfurie, peste tocana de caprioara.Se va servi cu un vin rosu sec.
Daca ti-a placut reteta noastra "TOCANA DE CAPRIOARA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne

"Mansaf"- mancarea nationala a Iordaniei

Se incepe cu “ jameedul”; cu o seara inainte se sparg bulgarii de iaurt si se lasa la inmuiat

13 voturi    13 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu carne
Pui rumenit cu legume si sos de smantana

Pui rumenit cu legume si sos de smantana

Se opareste pieptul intr-un litru de apa(atentie nu se fierbe), apoi se taie cuburi potrivite in

6 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

8 voturi

Ingrediente

  • 800 g. de carne de caprioara,
  • 2 linguri de unt (pentru prajit),
  • 2 linguri de faina,
  • 200 ml. de supa de vita
  • 1 foaie de dafin,
  • 12 cepe albe mici (arpagic),
  • 500 g slanina,
  • miezul de la doua felii de paine (taiat cubulete),
  • 1 pahar vin rosu,
  • sare ,
  • cimbru,
  • ienibahar
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

1 vot    2 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Snitele umplute