autor:

Vekas

» » Mancaruri cu carne

TOCANA DE CAPRIOARA

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 august 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 august 2008

Ingrediente
800 g. de carne de caprioara,, 2 linguri de unt (pentru prajit),, 2 linguri de faina,, 200 ml. de supa de vita, , 1 foaie de dafin,, 12 cepe albe mici (arpagic),, 500 g slanina,, miezul de la doua felii de paine (taiat cubulete),, 1 pahar vin rosu,, sare ,, cimbru,, ienibahar, , piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

8 voturi

Mod de preparare

1. Carnea de caprioara, taiata in cuburi mari se marineaza timp de opt de ore, intr-un amestec de vin rosu, felii groase de ceapa, sare, ienibahar, boabe de piper si cimbru.
2.Se scoate carnea din marinata ,apoi se prajeste in unt, se scoate pe o farfurie. In untul ramas se rumeneste faina, se adauga 200 ml. din marinata strecurata si se lasa sa dea clocot.Se pune carnea, se condimenteaza cu sare ,piper si foi de dafin,se adauga supa de vita si se fierbe incet,in vas acoperit, timp de o ora.
3.Intre timp, se curata arpagicul si se fierbe separat cu putina apa . Se adauga in cratita cu carnea de caprioara si ceapa, lasand apoi sosul sa mai scada. 4.Slanina se taie marunt, se pune intr-o tigaie şi, cand grasimea s-a topit deja, se rumenesc in ea şi cubuletele (crutoanele) de paine. Acest amestec se va turna in farfurie, peste tocana de caprioara.Se va servi cu un vin rosu sec.
Daca ti-a placut reteta noastra "TOCANA DE CAPRIOARA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Sarmale in frunze de varza

Sarmale in frunze de varza

Process tehnologic de preparare: varza se spala si se aleg foi. Se toaca marunt o parte din aceasta.

2 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Supa de iuta cu pui –

Supa de iuta cu pui –"Mlukhieh"-Specific tarilor arabe

Se spala puiul si se pune la fiert in apa cu sare impreuna cu ceapa, rosiile intregi( doar crestate

14 voturi    18 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

8 voturi

Ingrediente

  • 800 g. de carne de caprioara,
  • 2 linguri de unt (pentru prajit),
  • 2 linguri de faina,
  • 200 ml. de supa de vita
  • 1 foaie de dafin,
  • 12 cepe albe mici (arpagic),
  • 500 g slanina,
  • miezul de la doua felii de paine (taiat cubulete),
  • 1 pahar vin rosu,
  • sare ,
  • cimbru,
  • ienibahar
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Caltabos muntenesc