autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Tocana de ceapa cu mamaliguta

Autor: olivya_p (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 12 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: olivya_p (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 12 martie 2009

Ingrediente
1/2 kg ceapa, 2-3 ardei grasi sau gogosari, 2-3 rosii sau 1-2 linguri suc de rosii, 1-2 catei de usturoi, 200 g malai, 1 foaie de dafin, 100 ml ulei, boia dulce, sare, piper, cimbru, otet.

Dificultate: Medie Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Cureti ceapa, o tai fideluta, o presari cu sare si o pui sa se caleasca in ulei incins pentru 15 minute. Ai grija sa amesteci din cand in cand ca sa nu se arda. Tai fideluta ardeii sau gogosarii curatati, ii adaugi peste ceapa, le lasi sa se caleasca impreuna 10 minute. Pui apoi boia dupa gust, foaia de dafin, sucul de rosii sau rosiile decojite si taiate felii, usturoiul pisat si presari putin cimbru. Torni putina apa si lasi sa mai dea in cateva clocote. Potrivesti apoi gustul de sare, otet, piper si dai tocana la cuptor, cat sa mai scada sosul. In acest timp, faci o mamaliga mai vartoasa din malai, apa si sare dupa gust. Iei apoi din mamaliga cu o lingura de supa si o asezi pe o farfurie. Pui alaturi tocanita si o poti servi alaturi de salata de gogosari sau castraveti murati.
Sfaturi!
• Daca ceapa e prea iute tine-o 10-15 minute intr-un vas cu apa rece, dupa ce ai curatat-o.
• Dupa ce faci mamaliga, pune-o fierbinte in castronele unse cu margarina, las-o 5 minute deoparte, apoi rastoarn-o pe un platou.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de ceapa cu mamaliguta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
conopida prajita

conopida prajita

Se aleg buchetele mai mari de conopida,se spala si se inlatura partea mai dura de la cotor.Se fierbe

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Imam bayildi

Imam bayildi

Vinetele de spala apoi se taie in doua pe lung. Se curata o fisie din coaja apoi se pun in apa rece

15 voturi    2 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Proca Constanta , 30 noiembrie 2013

    Imi place

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 15 august 2010

    O bunatate !

Dificultate

Medie

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • 1/2 kg ceapa
  • 2-3 ardei grasi sau gogosari
  • 2-3 rosii sau 1-2 linguri suc de rosii
  • 1-2 catei de usturoi
  • 200 g malai
  • 1 foaie de dafin
  • 100 ml ulei
  • boia dulce
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • otet.

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Vinete pane(specific arab)