autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Tocana de ceapa cu mamaliguta

Autor: olivya_p (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 12 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: olivya_p (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 12 martie 2009

Ingrediente
1/2 kg ceapa, 2-3 ardei grasi sau gogosari, 2-3 rosii sau 1-2 linguri suc de rosii, 1-2 catei de usturoi, 200 g malai, 1 foaie de dafin, 100 ml ulei, boia dulce, sare, piper, cimbru, otet.

Dificultate: Medie Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Cureti ceapa, o tai fideluta, o presari cu sare si o pui sa se caleasca in ulei incins pentru 15 minute. Ai grija sa amesteci din cand in cand ca sa nu se arda. Tai fideluta ardeii sau gogosarii curatati, ii adaugi peste ceapa, le lasi sa se caleasca impreuna 10 minute. Pui apoi boia dupa gust, foaia de dafin, sucul de rosii sau rosiile decojite si taiate felii, usturoiul pisat si presari putin cimbru. Torni putina apa si lasi sa mai dea in cateva clocote. Potrivesti apoi gustul de sare, otet, piper si dai tocana la cuptor, cat sa mai scada sosul. In acest timp, faci o mamaliga mai vartoasa din malai, apa si sare dupa gust. Iei apoi din mamaliga cu o lingura de supa si o asezi pe o farfurie. Pui alaturi tocanita si o poti servi alaturi de salata de gogosari sau castraveti murati.
Sfaturi!
• Daca ceapa e prea iute tine-o 10-15 minute intr-un vas cu apa rece, dupa ce ai curatat-o.
• Dupa ce faci mamaliga, pune-o fierbinte in castronele unse cu margarina, las-o 5 minute deoparte, apoi rastoarn-o pe un platou.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de ceapa cu mamaliguta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Sarmale de legume in foi de vita

Sarmale de legume in foi de vita

Sarmalutele de legume nu sunt cu nimic mai prejos decat cele cu carne, mai ales ca ciupercile au

5 voturi    2 comentarii
2h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ghiveci de legume cu carne de curcan

Ghiveci de legume cu carne de curcan

Se portioneaza carnea,si se pune la fiert cu putina apa,se trage un clocot,se arunca apa si se spala

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 31 %
799.99 lei
549.99 lei

Ondulator Easy Waves

- 31 %
289.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Proca Constanta , 30 noiembrie 2013

    Imi place

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 15 august 2010

    O bunatate !

Dificultate

Medie

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • 1/2 kg ceapa
  • 2-3 ardei grasi sau gogosari
  • 2-3 rosii sau 1-2 linguri suc de rosii
  • 1-2 catei de usturoi
  • 200 g malai
  • 1 foaie de dafin
  • 100 ml ulei
  • boia dulce
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • otet.

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Gogosari la otet Gogosari la otet

Intr-o oala mai mare, asa cam de 10 l. se pune apa, otetul, conopida taiata fideluta, sarea, zaharul, ceapa taiata julien, usturoiul

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Dovlecei pane cu branza de vaci Dovlecei pane cu branza de vaci

Dovleceii ii curatam de coaja, ii taiem felii de cca 1cm grosime, ii saram pe ambele parti si asezam intr-o strecuratoare, ii lasam

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Pilaf colorat.