Tocana de ceapa cu mamaliguta

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1/2 kg ceapa
  • 2-3 ardei grasi sau gogosari
  • 2-3 rosii sau 1-2 linguri suc de rosii
  • 1-2 catei de usturoi
  • 200 g malai
  • 1 foaie de dafin
  • 100 ml ulei
  • boia dulce
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • otet.

Mod de preparare

Cureti ceapa, o tai fideluta, o presari cu sare si o pui sa se caleasca in ulei incins pentru 15 minute. Ai grija sa amesteci din cand in cand ca sa nu se arda. Tai fideluta ardeii sau gogosarii curatati, ii adaugi peste ceapa, le lasi sa se caleasca impreuna 10 minute. Pui apoi boia dupa gust, foaia de dafin, sucul de rosii sau rosiile decojite si taiate felii, usturoiul pisat si presari putin cimbru. Torni putina apa si lasi sa mai dea in cateva clocote. Potrivesti apoi gustul de sare, otet, piper si dai tocana la cuptor, cat sa mai scada sosul. In acest timp, faci o mamaliga mai vartoasa din malai, apa si sare dupa gust. Iei apoi din mamaliga cu o lingura de supa si o asezi pe o farfurie. Pui alaturi tocanita si o poti servi alaturi de salata de gogosari sau castraveti murati.

Sfaturi!

• Daca ceapa e prea iute tine-o 10-15 minute intr-un vas cu apa rece, dupa ce ai curatat-o.

• Dupa ce faci mamaliga, pune-o fierbinte in castronele unse cu margarina, las-o 5 minute deoparte, apoi rastoarn-o pe un platou.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise