Reteta postata pe: 18 martie 2005
Ingrediente
750 gr. ficat, 10-15 cepe, 2 linguri bulion sau 6-7 rosii, 2 linguri grasime, 1 pahar vin, sare, verdeata, piper
Dificultate: Redusa | Timp: 45 min
Mod de preparare
Se inabusa ceapa taiata felii subtiri, se adauga bulionul sau rosiile si se mai fierbe. Se adauga ficatul taiat bucatele si se continua inabusirea impreuna cu ficatul. Se stinge cu vin, daca este nevoie se mai adauga apa sau zeama de carne si se lasa sa scada bine. Sarea se adauga la urma, ca sa nu se intareasca ficatul. Ceapa se inabusa mai din vreme, iar ficatul se adauga numai aproape de masa, ca sa nu se intareasca.
Se poate servi simpla sau cu garnitura de orez, macaroane, cu piure de cartofi, asezat in vas rotund in forma de coroana, iar tocana la mijloc
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de ficat" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Se amesteca carnea cu orezul,ceapa tocata,uliul si apa intr-un castronel.Se curata si se spala ardeii,rosiile
Se spala ciupercile in apa fierbinte, se rup piciorusele si se toaca. \"Palariile\" se scurg bine
44 voturi
7 comentarii
1h
Recomandari pentru tine si casa ta
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate