Se curata si se taie ceapa marunt, morcovii se spală, se curata si se dau pe razatoarea mare. Împreuna se calesc 10 minute intr-o oala de 14 l cu tot uleiul. Gogosarii se spala, se curata de seminte si se trec prin masina de tocat (se poate folosi si robotul). Se pun la fiert in aceeasi oala, impreuna cu ceapa si morcovii caliti. Se amesteca des sa nu se prinda de oala. Orezul se alege si se fierbe separat. Cand compozitia a mai scazut, se adauga bulionul, sarea, piperul, cateva foi dafin, Delikat-ul, dupa gust. Se fierbe în continuare la foc mic, pana scade suficient, iar uleiul se ridica deasupra. Se adauga orezul fiert si se lasa pret de 1-2 clocote. Fierbinte, se umplu borcane de 400 ml (cca 22 buc). Se intorc borcanele cu capacul in jos, se acopera si se lasa la racit pana a doua zi. Daca se foloseste celofan pentru legat, borcanele se sterilizeaza. Se pastreaza la rece.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii