autor:

Fara foto

» » Conserve si muraturi

Tocana de gogosari pentru iarna

Autor: Titiana Gutu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 23 septembrie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Titiana Gutu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 23 septembrie 2006

Ingrediente
2 kg ceapa, 2 kg morcovi, 6 kg gogosari, 500 ml ulei, 250 g orez fiert, 400 g bulion de rosii, condimente (sare, piper, foi dafin, Delikat)

Dificultate: Redusa Timp: 3h 30 min

66 voturi

Mod de preparare

Se curata si se taie ceapa marunt, morcovii se spală, se curata si se dau pe razatoarea mare. Împreuna se calesc 10 minute intr-o oala de 14 l cu tot uleiul. Gogosarii se spala, se curata de seminte si se trec prin masina de tocat (se poate folosi si robotul). Se pun la fiert in aceeasi oala, impreuna cu ceapa si morcovii caliti. Se amesteca des sa nu se prinda de oala. Orezul se alege si se fierbe separat. Cand compozitia a mai scazut, se adauga bulionul, sarea, piperul, cateva foi dafin, Delikat-ul, dupa gust. Se fierbe în continuare la foc mic, pana scade suficient, iar uleiul se ridica deasupra. Se adauga orezul fiert si se lasa pret de 1-2 clocote. Fierbinte, se umplu borcane de 400 ml (cca 22 buc). Se intorc borcanele cu capacul in jos, se acopera si se lasa la racit pana a doua zi. Daca se foloseste celofan pentru legat, borcanele se sterilizeaza. Se pastreaza la rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de gogosari pentru iarna" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Dovlecel pentru iarna

Dovlecel pentru iarna

Dovleceii se curata de coaja apoi se taie ca sa putem inlatura semintele din mijloc. Razuim o parte

7 voturi    9 comentarii
40 min
Conserve si muraturi
Muraturi taiate in otet

Muraturi taiate in otet

Legumele se taie felii,se freaca cu sare si se lasa pina a doua zi.se scurg bine si se amesteca cu

6 voturi    0 comentarii
1h
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

3h 30 min

66 voturi

Ingrediente

  • 2 kg ceapa
  • 2 kg morcovi
  • 6 kg gogosari
  • 500 ml ulei
  • 250 g orez fiert
  • 400 g bulion de rosii
  • condimente (sare
  • piper
  • foi dafin
  • Delikat)

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Castraveti murati in saramura Castraveti murati in saramura

Castravetii se spala ,se pun in apa rece putin sarata (10 g sare la litru de apa) si se tin cam 3 ore (devin elastici ) . Dupa asta

175 voturi    44 comentarii
50h
Conserve si muraturi
Dulceaţă de căpsuni reţetă Dulceaţă de căpsuni reţetă

E vremea căpșunilor, dragii mei!!! Ce poate fi mai delicios decât o felie de pâine cu unt și dulceață de căpșuni

7 voturi    1 comentariu
3h 30 min
Conserve si muraturi
Gogosari murati cu conopida