Tocana de gogosari pentru iarna

Timp pregatire
210 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 kg ceapa
  • 2 kg morcovi
  • 6 kg gogosari
  • 500 ml ulei
  • 250 g orez fiert
  • 400 g bulion de rosii
  • condimente (sare
  • piper
  • foi dafin
  • Delikat)

Mod de preparare

Se curata si se taie ceapa marunt, morcovii se spală, se curata si se dau pe razatoarea mare. Împreuna se calesc 10 minute intr-o oala de 14 l cu tot uleiul. Gogosarii se spala, se curata de seminte si se trec prin masina de tocat (se poate folosi si robotul). Se pun la fiert in aceeasi oala, impreuna cu ceapa si morcovii caliti. Se amesteca des sa nu se prinda de oala. Orezul se alege si se fierbe separat. Cand compozitia a mai scazut, se adauga bulionul, sarea, piperul, cateva foi dafin, Delikat-ul, dupa gust. Se fierbe în continuare la foc mic, pana scade suficient, iar uleiul se ridica deasupra. Se adauga orezul fiert si se lasa pret de 1-2 clocote. Fierbinte, se umplu borcane de 400 ml (cca 22 buc). Se intorc borcanele cu capacul in jos, se acopera si se lasa la racit pana a doua zi. Daca se foloseste celofan pentru legat, borcanele se sterilizeaza. Se pastreaza la rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise