autor:

valentina ionita

» » , , Conserve si muraturi, Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete de post

TOCANA DE LEGUME

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 11 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 11 martie 2009

Ingrediente
3 kg gogosari, 1 kg morcov, 1 kg ceapa, 10 linguri orez fiert, 700 ml ulei, piper, ,cimbru,tarhon, 3-4 foi dafin, 500 ml suc de rosii sau rosii

Dificultate: Redusa Timp: 1h

39 voturi

Mod de preparare

Ceapa se caleste cu uleiul si apoi se adauga restul legumelor.
Cand ardeiul s-a inmuiat adaugam rosiile sau sucul de rosii.Orezul se adauga la sfarsit cu toate condimentele.

Se serveste rece sau calda

Se poate pastra si pentru iarna in borcane(in acest caz se pune conservant) sau la congelator in cutii de plastic.
Este foarte buna si va face posturile de peste an mai usoare.....
Daca ti-a placut reteta noastra "TOCANA DE LEGUME" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Mancare de mazare cu tocana de legume

Mancare de mazare cu tocana de legume

Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei apoi se adauga mazarea. (daca e proaspata se fierbe) Cand

2 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tocana de legume

Tocana de legume

Luam legumele si le curatam de coji, cotoara si seminte. Le spalam bine si le tocam in mod grosolan,

7 voturi    4 comentarii
1h 15 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 august 2010

    Multumesc mult...

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 15 august 2010

    O bunatate !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 iulie 2010

    Multumesc...

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 04 iulie 2010

      O bunatate !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2009

      Da, se pastreaza foarte bine in borcane indiferent de metoda ...Am incercat toate metodele,dar pana la urma am ales metoda prin congelare...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 07 septembrie 2009

      O bunatate.Cred ca sta si daca este steriizata.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

39 voturi

Ingrediente

  • 3 kg gogosari
  • 1 kg morcov
  • 1 kg ceapa
  • 10 linguri orez fiert
  • 700 ml ulei
  • piper, ,cimbru,tarhon
  • 3-4 foi dafin
  • 500 ml suc de rosii sau rosii

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

Multumesc mult...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Mancarica de dovleac placintar Mancarica de dovleac placintar

Se taie miezul de pe coaja dovleacului in cubulete mici. Orezul spalat se acopera cu apa rece si se lasa o ora sa se inmoaie un pic. Se

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pateuri cu branza vegetala Pateuri cu branza vegetala

Intr-un bol punem faina, facem pe mijloc loc si turnam uleiul si sarea si praful de copt si incepem sa amestecam, dupa care adaugam

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje
Chec cu cacao (de post)