autor:

burdulea maria elena

» » Conserve si muraturi

Tocana de legume pt iarna

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 28 septembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 28 septembrie 2010

Ingrediente
2 kg gogosari, 1 kg ardei gras, ½ kg ceapa, 1,1/2 kg rosii, ½ l ulei, 1 kg morcovi, 250 g orez, sare neiodata, piper boabe, foi de dafin, 1 legatura patrunjel verde., Sfat: daca doriti sa preparati putin mai mult, puteti folosi 3 kg de rosii si 400 g orez.

Dificultate: Ridicata Timp: 4h

46 voturi

Mod de preparare

Se curata morcovii, se spala se pun la fiert in apa cam 20-25 minute. Intre timp fierbeti orezul cam 10-15 minute, il clatiti cu apa rece, il strecurati, il dati deoparte. Se spala si se curata gogosarii si ardeii de seminte, se dau prin masina sau se taie bucatele mici(eu i-am taiat bucatele). Ceapa se curata, se spala, se razuieste pe razatoarea cu gauri mari. Punem uleiul la incins, adaugam ceapa, lasam la calit la foc mic 30 minute. Adaugam gogosarii si ardeii, rosiile zdrobite cu blenderul, piperul, dafinul, sare, se continua fierberea cam 2 h si 30 minute, pana se inmoaie bine legumele, dar nu uitam sa amestecam mereau sa nu se lipeasca de oala. Adaugam morcovii fierti deja si razuiti, apoi orezul fiert si clatit cu apa rece, patrunjelulverde tocat Fierbem cam 15 minute, stingem focul si punem tocana in borcane cu capace filetate pe care le-am spalat intre timp si le-am sterilizat in cuptor. Pt siguranta conservei, eu pun borcanele in tava de la aragaz, pun apa calda in tava, apoi cand fierbe apa din tava las borcanele la cuptor la foc mic timp de 30-45 minute, dupa care stingem cuptorul si lasam borcanele acolo sa se raceasca. A doua zi se depoziteaza in camara.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de legume pt iarna" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Tocana de legume pentru iarna

Tocana de legume pentru iarna

Mai intai de toate pregatim legumele. Curatam ceapa,o spalam si o tocam marunt. Morcovul il radem

21 voturi    12 comentarii
8h
Bucate la borcan
Ciuperci de padure la borcan

Ciuperci de padure la borcan

Curatam si spalam ciupercile. Le fierbem 20 de min.Cat fierb ciupercile,punem la foc si amestecul

2 voturi    3 comentarii
1h
Conserve si muraturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Elena Mirela Puiu , 22 octombrie 2013

    Imi place retete am sa o prepar si eu

  • Fara foto

    Monica Rettegi , 14 septembrie 2013

    Foarteee buna!

  • Nely_Muste

    Nely_Muste (Bucatar) , 01 septembrie 2013

    Delicioasa am sa pun mai multe borcane Recomand.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2012

      Alexandrina, multumesc mult pt aprecieri si incredere.

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2012

      E delicioasa! Am salvat reteta.

    • iuliana tarnoveanu

      iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine) , 31 august 2011

      Elena,super o sa ma orientez dupa reteta ta ,sa vad ce iese.........supergustos!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 29 septembrie 2010

      Delicioasa!

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2010

      Foarte gustoasa! Si sa avem in vedere ca se anunta o iarna grea din toate punctele de vedere...

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2010

      Bravo Elena,ce bine sa ai legume proaspete in gradina.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

4h

46 voturi

Ingrediente

  • 2 kg gogosari
  • 1 kg ardei gras
  • ½ kg ceapa
  • 1,1/2 kg rosii
  • ½ l ulei
  • 1 kg morcovi
  • 250 g orez
  • sare neiodata
  • piper boabe
  • foi de dafin
  • 1 legatura patrunjel verde.
  • Sfat: daca doriti sa preparati putin mai mult
  • puteti folosi 3 kg de rosii si 400 g orez.

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena
Tort OM DE ZAPADA

Tort OM DE ZAPADA

Se face un blat dupa metoda: separam albusul de galbenus. Batem spuma tare cu robotul cele 7 albusuri,

9 voturi    11 comentarii
1h
Torturi
Fasole frecata

Fasole frecata

Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Eu obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si

11 voturi    21 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Chiftele de carne

Chiftele de carne

Punem intrun vas, carnea tocata de vita si de porc, adaugam painea muiata in apa si stoarsa bine,

12 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Nely_Muste (Bucatar)

Delicioasa am sa pun mai multe borcane Recomand.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Gogonele in saramura Gogonele in saramura

Se spala gogonelele si se aranjeaza in borcane. Eu am pus printre ele si cativa castraveti pentru culoare si decor. Se presara boabe

1 vot    1 comentariu
30 min
Conserve si muraturi
Ardei iuti in otet Ardei iuti in otet

Se spala ardeii iuti si se asaza in borcanele pregatite dinainte. Separat, se pun la fiert, apa cu otetul, zaharul, sarea si mirodenii

2 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Ardei umpluti cu varza si morcov in otet