Ingrediente
1 cana ciuperci shiitake uscate, 1 cana apa fiarta, 4 lingurite ulei de masline, 3 morcovi, taiati in sferturi pe lung si apoi, taiati transversal felii subtiri, 8 catei de usturoi, taiati felii subtiri, 3/4 cana linte, curatata si spalata, 1 cana rosii taiate din conserva, 3/4 lingurita sare, 3/4 lingurita chimion macinat, 3/4 lingurita ghimbir macinat, 1/2 lingurita salvie frecata, 1 ceapa mare, taiata În jumatate si apoi, taiata felii subtiri, 2 lingurite zahar, 1 cana mazare inghetata
Dificultate: Redusa | Timp: 50 min
2 voturi
Mod de preparare
cu apa fiarta. Se lasa sa stea 20 de minute sau pâna
când se moaie. Se scot ciupercile din lichid,
pastrând lichidul. Se curata cozile ciuperci lor si se
taie felii subtiri palarii le. Se scurge lichidul pastrat
printr-o sita fina sau prin filtrul de cafea si se pune
deoparte.
2 Într-o cratita mare, se Încalzesc 3 lingurite de ulei
la foc potrivit. Se adauga morcovii si usturoiul si se
prajesc 5 minute sau pâna se moaie.
3 Se adauga lintea, rosiile, sarea, chimionul,
ghimbirul, salvia, ciupercile si lichidul pus deoparte.
Se adauga 3 cani de apa si se pun la fiert. Când
dau în clocot. se face focul mic; se acopera si se
fierb 35 de minute sau pâna când lintea este
frageda.
4 Între timp, Într-o tigaie mare, se Încalzeste restul
de 1 lingurita de ulei la foc potrivit. Se adauga ceapa
si zaharul; se prajesc, amestecând des, 5 minute
sau pâna când ceapa se rumeneste usor .
În tocana, se adauga mazarea se fierbe 2 minute
sa se încalzeasca. Tocana se serveste cu ceapa
rumenita deasupra.