autor:

burdulea maria elena

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

TOCANA DE MASLINE

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 septembrie 2009

Ingrediente
O reteta poate mai neobisnuita, dar gustosa pt cei carora le plac maslinele., 1/4 kg masline negre, 4 cepe, 400 g rosii, 100 g ulei, boabe de piper, 1 foaie dafin, 1 telina(ca un mar mare), 1 ceasca si 1/2 zeama de zarzavat(nu intotdeauna e nevoie de toata zeama), verdeata(de obicei patrunjel), sare, vegeta, putina faina alba.

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

2 voturi

Mod de preparare

Maslinele se desareaza. Se inabuse in ulei ceapa taiata marunt, rosiile si telina razuita pe razatoarea cu gauri mari, se adauga maslinele, boabele de piper, dafinul, vegeta, 1 lingurita de faina desfacuta cu apa, fierbem la foc domol. Subtiem tocana cu zeama de zarzavat. Se fierbe mancarea acoperita pana se ingroasa sosul. Se presara verdeata si se serveste calda.
Daca ti-a placut reteta noastra "TOCANA DE MASLINE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Curcan la cuptor

Curcan la cuptor

Se dezoseaza pulpele, separat intr-un castron se pun 100 ml vin cu condimentele si cubul Knorr pana

22 voturi    7 comentarii
2h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tocanita de ciuperci

Tocanita de ciuperci

Se pune uleiul intr-o cratita sa se infierante bine,pe foc mic,apoi se pune ceapa taiata fideluta

5 voturi    1 comentariu
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 10 august 2010

    Da, acum e potrivita retetea suntem in post.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 10 august 2010

    Da, acum e potrivita retetea suntem in post.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 09 august 2010

    O bunatate !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 05 octombrie 2009

      Da, e foarte buna si acusi vine postul.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 02 octombrie 2009

      Am salvat-o pentu post. Cred ca e foarte buna.

    • Fara foto

      burdulea marie elena , 28 septembrie 2009

      Este o reteta pe care nu am descoperit-o de multa vreme, dar ne place.

    • Alina

      Alina (Chef de cuisine) , 27 septembrie 2009

      Foarte buna ! Imi plac mancaricile cu masline.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 septembrie 2009

      Apetisant!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

2 voturi

Ingrediente

  • O reteta poate mai neobisnuita
  • dar gustosa pt cei carora le plac maslinele.
  • 1/4 kg masline negre
  • 4 cepe
  • 400 g rosii
  • 100 g ulei
  • boabe de piper
  • 1 foaie dafin
  • 1 telina(ca un mar mare)
  • 1 ceasca si 1/2 zeama de zarzavat(nu intotdeauna e nevoie de toata zeama)
  • verdeata(de obicei patrunjel)
  • sare
  • vegeta
  • putina faina alba.

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena
Tort OM DE ZAPADA

Tort OM DE ZAPADA

Se face un blat dupa metoda: separam albusul de galbenus. Batem spuma tare cu robotul cele 7 albusuri,

9 voturi    11 comentarii
1h
Torturi
Fasole frecata

Fasole frecata

Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Eu obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si

13 voturi    22 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Chiftele de carne

Chiftele de carne

Punem intrun vas, carnea tocata de vita si de porc, adaugam painea muiata in apa si stoarsa bine,

12 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Da, acum e potrivita retetea suntem in post.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ciorba de pui cu prune uscate Ciorba de pui cu prune uscate

Spalam bine carnea de pui si o taiem bucati (eu am folosit o “spinare” de pui de la tara). Punem carnea la fiert si spumam

0 voturi    0 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Coltunasi de casa umpluti cu carne si spanac, la cuptor, in sos alb Coltunasi de casa umpluti cu carne si spanac, la cuptor, in sos alb

In castronelul cu faina se face o gropita in care punem galbenusul, iaurtul, uleiul de masline,sare si amestecul de condimente,amestecam

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Vinete umplute - reteta din Muntenia